Pokazuje rezultate 1 do 41 od 41

Tema: porodiljni i nova trudnoća

Eowyn avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno porodiljni i nova trudnoća

na porodiljnom sam s 10-mjesečnim djetetom i istovremeno ponovo ostala trudna. mogu li automatski nastaviti s komplikacijama kad mi istekne godina dana ili se moram vratiti na posao pa onda na čuvanje i novi porodiljni?
    koliko mjeseci moram raditi, tj. koliko isplaćenih plaća moram imati da bi mi se izračunao prosjek i da opet od hzzo-a dobivam iznos svoje pune plaće.

može i link!

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

3 isplacene place ako zelis dobivati punu naknaku tijekom komplikacija (bolovanja) , dakle trebas se vratiti na posao. samo ako ides s sirektno s jednog porodiljnog na drugi porodiljni, naknada se vraca na maksimum

Eowyn avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ivonna prvotno napisa
    3 isplacene place
    hvala, tome sam se i nadala. negdje sam pročitala da mora biti 6 pa sam se ukomirala.
    i naravno iznervirala zbog silne administracije!

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno Re: porodiljni i nova trudnoća

Citiraj Eowyn prvotno napisa
    istovremeno ponovo ostala trudna
    He, he... kako mi je drago zbog ovoga!

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Cestitam, draga! Kad krene, bas krene

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo da čestitam :D
    Imaš PP

Eowyn avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

hvala vam na čestitkama!
    vesnare, odgovorila sam ti.

fjora avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

eowyn čestitam :D

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Čestitam!!!!!!!!!!! :D
    I odma pitanje jesi dojila sve ovo vrijeme?!

Eowyn avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Marina mama prvotno napisa
    Čestitam!!!!!!!!!!! :D
    I odma pitanje jesi dojila sve ovo vrijeme?!
    da, i po danu i po noći, non-stop :D i još uvijek

dijetlic

Početno

kao prvo cestitamo :D a sto se pitanja tice meni su u HZZO-u rekli da
    cak ne trebam raditi ni puna tri mjeseca, bitno je da su na papiru tri
    mjeseca (oni uzimaju satnicu od cijelog mjeseca pa se prema tome radi prosjek)
    znaci radim zadnji dan npr. 28.2.2007., cijeli treći i 01.04.2007. da bih
    opet bila na 4.250,00 kunica odnosno ako ostanem trudna prije
    djetetovog sestog mjeseca onda ne trebam ni jedan dan raditi nego se
    samo nastavlja :D sa isplatom 4.250,00 kn
    (jos nisam ali ??? )

Ally avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

na porodiljnom sam s 10-mjesečnim djetetom i istovremeno ponovo ostala trudna. mogu li automatski nastaviti s komplikacijama kad mi istekne godina dana ili se moram vratiti na posao pa onda na čuvanje i novi porodiljni?
    koliko mjeseci moram raditi, tj. koliko isplaćenih plaća moram imati da bi mi se izračunao prosjek i da opet od hzzo-a dobivam iznos svoje pune plaće.

može i link!
    Ja sam sad u istoj situaciji

shogi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A ako ne odete ni dana raditi nego samo produžite bolovanje, koliko onda dobivate? Dal' dobivate išta?

I čestitam, prave ste mame :D .

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Meni su na HZZO ovako rekli:
    Ako se ide direkt s porodiljnog na komplikacije onda je naknada
    1 781 kn na komplikacijama, 1 600 kn za vrijeme cijelog porodiljnog!
    Tako ide za one koje su na maksimalnoj naknadi bile na prvom porodiljnom, nisam sigurna jel' vrijedi i za ostale.
    Znači, back to work dok na ER 1 ne sjednu uplate u dva mjeseca. Ne moraju biti čak ni pune plaće, ako je ona inače viša od njihovog maksimuma (tj. 4 250 kn).

shogi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hvala Dalm@, nisu se pretrgli

Datum pristupanja
    Sep 2006

[quote="Ally"]

može i link!
    Ja sam sad u istoj situaciji takoder! Imala sam punu naknadu na rodiljnom,4.250, ali na komplikacijama u 1.trudnoci sam bila na 831kn,minimalac :/ .
    Nisam imala dovolno staza jer sam radila(prijavljena) tek 2mj prije odlaska na komplikacije. Sad me muci radni staz i naknada koju mogu dobiti na komplikacijama ako me ginic posalje opet na bolovanje i naknada na rodiljnom.
    :? :?
    Da li se rodiljni racuna u takav staz, i bolovanje? Sta racunaju u potreban staz od 12mj neprekidno ili 18mj s prekidima?
    (radim od 9.5.2006., 10.7.otisla na bolovanje,rodiljni poceo 21.10. i jos mi traje 2mj)

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bolovanje i rodiljni se računaju u staž.

Staža imaš dovoljno, ali bi ti R-1 bio prazan. Što se onda opet svodi na minimalnu naknadu od 831,50 kn.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

[quote="vesna72"]Bolovanje i rodiljni se računaju u staž.

Staža imaš dovoljno, ali bi ti R-1 bio prazan. Što se onda opet svodi na minimalnu naknadu od 831,50 knquote]
    super,hura za staz!!! Nakon tolikih volontiranja i ugovora o djelu bez staza...
    Isla bi ja raditi svakako a ako ipak moram na bolovanje vidim iz prijasnjih odgovora da mi je potrebno imati 3 place isplacene, jel tako? Da bi imala na komplikacijama punu placu . Porodiljni mi je na maksimumu.
    Jesam li dobro shvatila? Je li to ziher tako kako mi sad ispada?
    :? :?

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

da bi na komplikacijama imala punu plaću trebaš imati 12 mjeseci neprekinutog staža ili 18 mj. sa prekidima u posljednje dvije godine. inače je naknada minimalna oko 800 kn :/

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Citiraj predatorica prvotno napisa
    vidim iz prijasnjih odgovora da mi je potrebno imati 3 place isplacene, jel tako? Da bi imala na komplikacijama punu placu . Porodiljni mi je na maksimumu.
    Ne.
    Da bi se mogla izračunati (maksimalna) naknada, na R-1 obrascu trebaju biti barem dvije (a ne 3) isplate (i to ne nužno pune plaće, satnica se uzima u izračun).

Predatorice, imaš pp.

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Postoji razlika između "imati dvije isplate", "raditi dva mjeseca" i "imati dvije isplate na R-1 obrascu". Ovisi i o datumima isplata, i o datumu početka/kraja rada i o datumu otvaranja bolovanja.

Samo za info.

Jer kruže svakave priče, ljudi računaju, pa se preračunaju i kasnije čude.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj vesna72 prvotno napisa
    Postoji razlika između "imati dvije isplate", "raditi dva mjeseca" i "imati dvije isplate na R-1 obrascu". Ovisi i o datumima isplata, i o datumu početka/kraja rada i o datumu otvaranja bolovanja.

Samo za info.

Jer kruže svakave priče, ljudi računaju, pa se preračunaju i kasnije čude.
    to i je ono gdje se lako mozes zeznuti a da oni to jedva docekaju i uzmu ti tu crkavicu koja ti pripada.
    Kako znati da ti je gotova isplata? Tj kad mozes otvoriti bolovanje a da ti ne fali 1 dan ili slicno zbog preracuna?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Upravo zbog svega gdje te moze drzava ostetiti sam i sumnjicava prema svom stazu jer si mislim da ce sigurno iskopati nesto da ne dobijem iznos svoje place ako budem trebala ici na bolovanje. Negdje na forumu sam procitala da ne racunaju za osnovicu naknade novog bolovanja puni iznos (npr ako imas kao ja 4.200) vec minimum od 1.600. Ne znam vise gdje sam to vidjela ali mi je to sad stalno u glavi pa ako netko zna nesto javite. :?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Zar vise nema komentara?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Postoje određeni uvjeti propisani zakonom, nisu jednaki kad se tiču trudničkog bolovanja i kad se tiču rodiljnog dopusta. Da ne odem u preveliku širinu, a opet ti ne odgovorim na pitanje, pliz navedi primjerom što te konkretno zanima.

Ovo što najčešće forumaše buni je pitanje starog staža i R-1 obrasca.

Ovdje smo pokušali pojednostaviti pitanja i odgovore, moždati pomogne:

http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID=6&Tekst2ID=29

Kod izračuna naknade za bolovanje zbog komplikacija u trudnoći često se spominje „stari staž“. Što to konkretno znači?

„Stari staž“ je vrijeme provedeno u radnom odnosu prije otvaranja bolovanja. Da bi uvjet starog staža bio zadovoljen, trudnica mora imati ili godinu dana staža neprekidno prije otvaranja bolovanja ili 18 mjeseci staža (može i s prekidima) u zadnje dvije godine prije otvaranja bolovanja. Iako se trudnici može i na samom početku prvog zaposlenja otvoriti bolovanje ako to zahtijeva njeno zdravstveno stanje, bez dovoljno starog staža neće joj se izračunavati naknada za vrijeme bolovanja (iako će se formalno ispuniti i predati R-1 obrazac), već će joj HZZO isplaćivali minimalac u iznosu od 831,50 kn.

Vrijedi li uvjet starog staža i kod rodiljnog dopusta?

Ne. Uvjet starog staža vrijedi samo za izračun naknade plaće za bolovanje.

Početno

Evo i mene,nove ovdje i odmah s problemom Naime,na porodiljnom sam sa 9mjesečnom bebom i izgleda da sam opet trudna (kasni 2 tjedna i test je pozitivan).E sad,porodijni mi završava 14.01.Znači trebala bih ići raditi barem 2 mj da bih imala svoj prosjek plaće?Nekako mi se baš i ne ide,jer već ću bit s trbuhom a i nisam baš 20godišnjakinja.Da sad prekinem ovaj porodiljni i odem raditi pa idem na komplikacije? Jeli ovaj novi zakon išta promjenio po tom pitanju s porodiljnog na porodiljni? šta da radim ? Hvala Vam

Ari avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo me sa istim iskustvom i ovakva mi je situacija:

26.09. mi je istekao porodiljni od godinu dana za prvu bebu
    obzirom da sam tada trudna 16 tjedana vraćam se na posao i trebam raditi do 01. mj 2008.g jer se mjesec odlaska na bolovanje ne računa pa na R1 obrascu iz 12. mj se vide plaće za 11, 10 i 2 dana 9og mjeseca. I to je dovoljno za puni iznos plaće do 6 mj starosti djeteta. U protivnom bi pala na minimalac

Datum pristupanja
    May 2006

Početno S porodiljnog na porodiljni

Drage moje totalno sam u problemu!!!
    Naime, moja Franka je 24. 09. navršila godinu dana a ja sam u osmom mjesecu trudnoće (trebam roditi 30.11.) Stalno sam zaposlena u dobro stojećoj firmi i sad sam na godišnjem odmoru (OD 25. 9. do 30. 10.) dakle bit će mi isplaćena 1 plaća i onda idem opet na novi porodiljni. Molim Vas recite mi kakva su sada moja prava? U prvoj trudnoći primala sam normalno 4250 za prvih 6 mjeseci i 2500 za drugih no hoću li sada primati minimalac ili što! To je oprostite totalno apsurdno jer ja čitav radni vijek izdvajam velike novce za zdravstveno osiguranje i bilo bi prilično glupo da sad završim na minimalcu jer sam zadnja tri mjeseca na porodiljnom tj. nemam nikakav prosjek! Stalno pričaju rađajte a onda te sj... na svakom koraku!

Molim ako netko zna ili ima objašnjenje da mi se javi! HVALA!

jele blond avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

elem, i mene ovo zanima!
    M ima 5mjeseci i ako sam dobro shvatila, ako bi sad opet ostala trudna, nebih se morala vraćati na posao, nego bih nakon zavrsenog prvog porodiljnog mogla otvoriti drugi i naknada bi mi ostala na 4250, odnosno u visini plaće za prvih 6 mjeseci starosti drugog djeteta?
    Jesam li ja to dobro ukapirala?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Ari prvotno napisa
    Evo me sa istim iskustvom i ovakva mi je situacija:

26.09. mi je istekao porodiljni od godinu dana za prvu bebu
    obzirom da sam tada trudna 16 tjedana vraćam se na posao i trebam raditi do 01. mj 2008.g jer se mjesec odlaska na bolovanje ne računa pa na R1 obrascu iz 12. mj se vide plaće za 11, 10 i 2 dana 9og mjeseca. I to je dovoljno za puni iznos plaće do 6 mj starosti djeteta. U protivnom bi pala na minimalac

ja sam u istoj situaciji ali kako mi je stalno slabo necu izdrzati toliko dugo raditi. U biti nadam se da ce i mjesec dana manje od tebe dovoljno, je li?

Ovako porodiljni mi je zavrsio 28.11. i da li je dovoljno da radim do veljace tj da od 1.2. odem na bolovanje??'
    :? :? :? Doc bi me poslao odmah ali ja ne zelim jer imam kredite pa mi treba moja placa.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Evo detalja Minnie,

porodiljni mi je zavrsio 28.11. i da li je dovoljno da radim do veljace tj da od 1.2. odem na bolovanje??' Znaci imala bi isplacenu placu za 3 dana u 11mj i cijeli 12mj. Da li je to dovoljno da imam 100% placu na bolovanju?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Procitala sam tekst na linku koji si postavila Minnie, ima puno zanimljivih odgovora. Nasla sam djelomice ono sto me zanima jer tamo pise da su potrebne 2 place za bolovanje. Ali ja imam 3 dana u 11mj - da li to vrijedi kao cijela placa (ako se racunaju sati) ili ne?

jele blond avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

zar nitko nema odgovora?

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako bi nastavljala porodiljni na porodiljni, bez isplata u međuvremenu, ne bi imala svoj prosjek, nego minimalac

jele blond avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ako bi nastavljala porodiljni na porodiljni, bez isplata u međuvremenu, ne bi imala svoj prosjek, nego minimalac
    AH, PA TI RAĐAJ MALE HRVATE!!!!
    Uh kako me to ljuti, ne samo da ti nameću loš standard, nego ti se toliko pletu u organiziranje i planiranje obitelji!!!!!
    Ljuta sam....

Sorry, hvala na odgovoru....

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

[quote="Dalm@"]
    Citiraj predatorica prvotno napisa
    vidim iz prijasnjih odgovora da mi je potrebno imati 3 place isplacene, jel tako? Da bi imala na komplikacijama punu placu . Porodiljni mi je na maksimumu.
    Ne.
    Da bi se mogla izračunati (maksimalna) naknada, na R-1 obrascu trebaju biti barem dvije (a ne 3) isplate (i to ne nužno pune plaće, satnica se uzima u izračun).

Imat cu dvije isplate, za 3 dana u 11.mj i cijeli 12mj. jer mi je doktor odredio komplikacije od veljace.
    Kakva ce mi biti placa u tom slucaju?

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Predatorice, ako je ikako moguće, odradi barem prvi dan veljače. Od tada ćeš na R1 imati dvije uplate dovoljne za maksimalnu naknadu (ako je plaća veća od limita) na komplikacijama, a na porodiljnom naknadu u visini plaće.

Nema veze što su samo 3 dana u 11. mjesecu; u izračun se uzima u obzir satnica.

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

da ne otvaram novi topic pitati ću ovdje jer je problematika slična
    imam dijete od deset mjeseci i dok sam bila na porodiljnom istekao mi je ugovor o radu kojeg poslodavac nije htio produžiti
    preko socijalnog imam pravo na staž do godine dana djetetova života i naknadu kao da sam ostala u radnom odnosu, dakle ništa se nije promjenilo

dakle, imam sljedeća pitanja:
    1. kada A. napuni godinu dana i kada se prijavim na zavod za zapošljavanje da li ću imati pravo na neku naknadu, ako da koliko dugo i kolika bude
    2. ukoliko ostanem opet trudna dok sam na zvodu za zapoš. da li ću onda imati pravo na neke naknade ako se budem vodila kao komplik. u trudnoći i poslije kad se dijete rodi

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Je li ovo nesto novo?
    Zar nije bilo da ako se ide s porodiljnog na porodiljni (bez prekida) naknada za prvih 6 mjeseci novog porodiljnog vraca na stari prosjek? :? :?

I sto je onda sa produzenim porodiljnim (placeni do 3. godine djetetovog zivota), da li i za taj porodiljni vrijedi to pravilo?

Konkretna situacija, trenutno sam na produzenom porodiljnom, placenom, dijete mi je staro 22mj i trudna sam.
    Dakle rodila bih dok bi jos bila porodiljnom, kako mi se racuna naknada na novom porodiljnom? :?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

betty, naknada sa zavoda za zapošljavanje ovisit će o tome koliko si dugo radila u prijašnjem poduzeću pa prema tome proporcionalno ovisi i vrijeme dobivanja naknade. dok se vodiš na zavodu kao nezaposlena pripadaju ti sva prava koja imaju nezaposlene majke na porodiljnom; na komplikacijama nemaš pravo na naknadu, ali imaš pravo na porodiljnom u visini od 1.600kn.

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

božana hvala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •