Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: kakve su posljedice

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno kakve su posljedice

ako se dijetetov otac ne prijavi odmah kod dplaska u bolnicu?
    da li je obavezno navest ime oca djeteta kod dolaska u bolnicu ili se to ,oze napraviti kasnije.
    naime otac mog djeteta nije moj suprug pa me zanima dali se bas mora prijaviti ime oca, I KOJE SU POSLJEDICE AKO SE TO NAPRAVI.
    HVALA

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Nemoraš prijaviti ime oca ali onda neće biti niti unešeno u rodni list, dijete automatski dobiva tvoje prezime i pod otac stoji nepoznat što će ga pratiti kroz život. Bilo bi najbolje da ga prizna otac ili tvoj suprug.

Sretno

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

naime otac mog djeteta nije moj suprug
    ako supruga uopće nemaš onda stoji šta je Paula odgovorila,
    a ako supruga imaš ili si friško razvedena, min 9mj, a otac djeteta je netko drugi, onda je otac djeteta zakonski taj 1. suprug dok se drugačije ne dokaže.....

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

hvala na odgovorima. imam muza koji naravno zeli priznati to dijete.
    imam jos jedno pitanje a kaj se dogadja ako žena ima dva prezimena svoje i suprugovo koje prezime onda dobiva dijete???? THANX

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Dobiva prezime koje ti kažeš, može mamino (znači oba prezimena) ili tatino. Mene su pitali hoće li dijete imati samo tatino prezime ili oba.

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj LuCy Lu prvotno napisa
    hvala na odgovorima. imam muza koji naravno zeli priznati to dijete. THANX

Znam da to sad zadire u privatnost i ne moraš odgovoriti, ali totalno sam radoznala u čemu je kvaka? Zanima me ovo "naravno", otkud muževi pod "normalno" priznaju svojim ženama tuđe dijete? Mislim, kod većine bi to dovelo do drugačijih posljedica pa mi je zato tvoj slučaj živa enigma.

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

nije uopće neubičajeno

koliko ih se (nas) razvede tek godinama poslije nego se zaista rastave, odu jedno od drugog....
    a u međuvremenu do papira tko ženi da zabrani da voli/vodi ljubav/ostane trudna s "drugim"

btw. mislim da dijete može imat prezime i tvoje djevojačko ako želiš, moja je u bolnici imala moje na ruci, a papire na mupu i u matičnom uredu sam ja ispunila s tatom, samo njegovo

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

bili smo pred rastavom jer smo se inatili jedan drugome ma zavrzlame su bile ali najbitnije od svega toga je kako nikako nismo mogli imati djecu radi svih tih zavrzlama a ni on nije imao neke posebne volje da mi podari dijete.
    znam da nije u redu od mene ali ja sam se zaklela da cu imati dijete s njim ili bez njega.sve u svemu trebali smo se rastati,i mislila sam da ce mi biti lakse kad mu kazem konkretan razlog zasto ga ostavljam,mislila sam da ce poluditi.
    ali takvu reakciju nisam ocekivala,ovo djete nas je ponovo zblizilo i za sada nam je lijepo a nadam se da ce tako i ostati i da cemo uspjeti spasiti brak.
    zato me zanima koje prezime dati djetetu ? a kaj se dogadja ako slucajno(nedo bog) opet dodje do finiša(rastave braka) dali ikako mogu zastititi dijete da sijete pripadne samo meni da on nema nikakva prava na njega?????

camel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj LuCy Lu prvotno napisa
    zato me zanima koje prezime dati djetetu ? a kaj se dogadja ako slucajno(nedo bog) opet dodje do finiša(rastave braka) dali ikako mogu zastititi dijete da sijete pripadne samo meni da on nema nikakva prava na njega?????
    dijete može dobiti ili tvoje ili muževo prezime.
    ne možeš kao oca navesti neku drugu osobu (i dati neko treće prezime djetetu, u ovom slučaju biološkog oca)

obiteljski zakon, članak 54.

Djetetovim ocem smatra se majčin muž ako je dijete rođeno za vrijeme trajanja braka ili tijekom tristo dana od prestanka braka.

naravno muž može osporavati očinstvo itd.
    odi na obiteljski zakon i malo prouči što kaže o tome.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •