Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: petogodisnjak bez sjedalice?

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno petogodisnjak bez sjedalice?

bez brige, nas se uvijek vozi u AS.
    ali u zadnje vrijeme, par puta nam se dogodilo da prevozimo neke njegove prijatelje (svaki put po jednog, ali vise djece u raznim prilikama), pa me zanima sto je najsigurnije opcija za njih.
    ja sam decke smjestila otraga u sredinu, izmedju dvije AS, i vezala ih pojasom - samo me brine to sto im gornji pojas ide dosta visoko, dijelom i preko vrata, pa sam ga ja maknula iza (dakle, dijete je bilo vezano samo donjom trakom pojasa).
    Oni se inace uglavnom voze nevezani, bez AS, ali ja bih voljela da dok su u nasem autu, mi poduzmemo sve sto treba.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja nikada i nikoga ne vozim ako nema autosjedalicu ili booster. I uopće mi nije bitno što to nije moje dijete ali je u mom autu i moja odgovornost.
    Booster bez naslona ti neće zauzimati puno mjesta u prtljažniku i biti će ti pri ruci. Djecu koja još ne mogu u booster bez naslona ne bih vozila u svom autu ukoliko mi roditelj ne osigura autosjedalicu ili ju ne mogu montirati u svoj auto. Ma koliko se tko ljutio!

JBT avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Re: petogodisnjak bez sjedalice?

Citiraj a zakaj prvotno napisa
    bez brige, nas se uvijek vozi u AS.
    ali u zadnje vrijeme, par puta nam se dogodilo da prevozimo neke njegove prijatelje (svaki put po jednog, ali vise djece u raznim prilikama), pa me zanima sto je najsigurnije opcija za njih.
    ja sam decke smjestila otraga u sredinu, izmedju dvije AS, i vezala ih pojasom - samo me brine to sto im gornji pojas ide dosta visoko, dijelom i preko vrata, pa sam ga ja maknula iza (dakle, dijete je bilo vezano samo donjom trakom pojasa).
    Oni se inace uglavnom voze nevezani, bez AS, ali ja bih voljela da dok su u nasem autu, mi poduzmemo sve sto treba.
    Takvo vezanje je izuzetno opasno jer u slučaju kočenja ili sudara gornji dio tijela radi nagli trzaj naprijed a zdjelica ostaje čvrsto na mjestu. Što se dešava sa djetetom ne želim opisivati ali pokušaj si predočiti.
    Ja isto kao i Janoccka ne vozim nikoga bez stolice. Bilo je par čudnih pogleda i pokušaja nagovaranja, ali do sada se nitko nije naljutio.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja uvijek imam booster u autu, za svaki slucaj. Nekad' pokupim i dvoje djece iz skole (osim B), roditelji se uvijek auredno ponude da kod uciteljice ostave booster za taj dan!!

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja u tu svrhu uvijek imam u autu dva mala podguzaca (boostera bez naslona), da imam kad zatreba.

Ako je pojas djetetu iza leda nece se zakociti kod sudara (koci se kad ga se potegne odredenom silom).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •