Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Papa test, ginekoloski pregledi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Papa test, ginekoloski pregledi

Zanima me svako koliko idete (ako uopce idete) na ginekoloske preglede?? Ovde kod nas se kao nekakav standard namece kontrola svakih sest mjeseci. Znaci napravi se taj bris grlica maternice, razgovor, pregled grudi i to je to. Dok sam (nakon prvog poroda) koristila kontracepcijska sredstva, na pregled sam isla skolski, dakle skroz redovno. Posto nakon drugog poroda nisam htjela koristiti nista (hormonalno) protiv zaceca, vec vise od godinu dana nisam ni isla na pregled.
    Bavim se mislju da odem, al u zadnje vrijeme razmisljam koliko su ustvari potrebni tako cesti pregledi kod zdrave zene koja ima stalnog partnera sa nesvrljajucim (nadam se ) navikama?

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja idem jednom godisnje, ili najdulje godinu i pol od zadnjeg pregleda - papa, uzv, pregled dojki

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jednom godisnje-papa i pregled...

grudi mi ne pregledava ginekolog

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Svakih 6 mjeseci - godinu dana.
    Grudi pregledavam sama, no kad prestanem dojiti (jednog dana ), namjeravam otići na uzv dojke.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

idem precesto, vec sirim noge k'o profesionalka

ali da nije indikacije za cesto odlaske, svakako bih isla barem jednom godisnje. grudi sama pregledam.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Dok je bilo sve u redu išla sam jednom godišnje (Papa test i sad radim tako). Briseve nažalost svako malo, jer nikad nisu uredni
    Ako je sve u redu, jednom godišnje je po meni dovoljno.

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

svakih sest mjeseci
    i ne mislim da je previse

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

jednom godišnje.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Zorana,
    bez obzira na nešvrljajućeg partnera pregledi, barem jednom godišnje su itekako potrebni. Nikad ne znaš što se može u tebi događati, mijenjati i sl. a da uopće nemaš simptome. Svi znamo da su si neki ljudi mogli spasiti život da su na vrijeme otkrili bolest. Kod ginekologa ovak i onak moramo ići onda bolje ići redovno.
    Pozdravljam te i naruči se

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma narucit cu se ja sigurno ovih dana. Nego pitanje sam postavila bas zato sto sam prije isla totalno redovno, dakle dvaput godisnje, a ovo mi je prvi put da sam u citavoj godini preskocila pregled.
    Citala sam ovih dana puno prica s americkih foruma o roditeljima cija djeca skolarci nikad nisu posjetila doktora. Jer nema potrebe. Roditelji isto ne idu doktorima jer nema potrebe. Tj. idu kad su bolesni. I svi su sretni s tim odlukama. A kod nas sve vrvi tim preventivnim pregledima i preporukama za ovo ili ono pa nisam sada sigurna koliko to ustvari pomaze, statisticki gledano. Osim sto pomaze doktorima i njihovom novcaniku.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Zadnji put bila 8 dana nakon poroda....znaci nisam bila vec vise od 15 mjeseci, i ne namjeravam ni ici tako skoro.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

jednom godišnje, s tim da to nije baš na datum nego koji mjesec kasnije. mislim da nije potrebno češće ako ne postoje neki veći problemi.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Tj. idu kad su bolesni
    Pa, osim preventivnog ginekološkog i stomatološkog pregleda, zar itko ide češće kod doktora?

djeca skolarci nikad nisu posjetila doktora
    I moj školarac ide doktoru samo kad je bolestan, a to je jako jako rijetko.

Ne znam na koje preventivne preglede misliš, mala djeca i stariji ljudi idu obično na te preventivne sistematske, ali veća djeca i populacija negdje do 45-50 godina rijetko vidi doktora ako nisu bolesni, vrlo vrlo rijetko. S izuzetkom ginekologa i stomatologa, naravno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mamasita, daj malo detaljnije.
    Minnie, mislim na preventivne preglede kod zubara, ginekologa, kod pedijatra, lijecnika opce prakse.
    Kod nas npr. bebu moras obavezno odvesti na pet predvidjenih pregleda tijekom prve godine. Prisila je uradjena tako da ti skresu drugi dio porodiljne naknade ako nemas sve te preglede.
    Ista stvar je sa pregledima u trudnoci.
    Nakon sto obavis te osnovne preglede, u toj nasoj trudnicko-djecjoj knjizici ima jos masu predvidjenih pregleda do cetvrte-pete godine, nisam sigurna. I ok, ne moras ici. Ali stvarno se blijedo gleda one koji ne idu.
    MOja ginekologica se doslovno zgraza kad joj ne dodjes na pregled svakih sest mjeseci. Tretira te kao jako neodgovornu osobu koja zapusta sebe i svoje zdravlje. I tako dalje....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam prije išla na papu jednom godišnje.

onda sam "slučajno" promijenila ginića (zbog nezatrudnjivanja), što je bilo 8 mj od zadnjeg pregleda. papa je bio CIN III! hitna biopsija.

nakon toga idem svakih 6 mj. već 6 god. (i češće dok mi nije bio bolji nalaz). sad mi je od zadnjeg pape rečeno da dođem za 4 mj.

i nema švrljanja.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Kod nas npr. bebu moras obavezno odvesti na pet predvidjenih pregleda tijekom prve godine. Prisila je uradjena tako da ti skresu drugi dio porodiljne naknade ako nemas sve te preglede.
    :shock:
    Ja bas prije par dana dobila rjesenje za porodiljnu naknadu i isplatili mi vec na racun sve skupa za 6 mjeseci, tj. za razdoblje od kad smo doselili. Nisu me pitali za obavljene preglede....ali mozda je to zato sto je F. vec imao 10 mjeseci kad smo dosli u Bec. :/
    Citiraj Zorana prvotno napisa
    Mamasita, daj malo detaljnije.
    Uf, ne bih...optuzit ce me da sam neodgovorna i zapustena.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

E ja sam bila danas,a prije toga zadnji put skoro 3 godine.

Jedva jedva jedva sam skupila hrabrost i usred čekaone sam dobila mengu ranije od muke.

450kn za papu,pregled i uzv

Žene odite,nemojte čekati!!!!!!

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Nikad necu razumjeti ljude kojima je tesko otici na pregled jednom u sest mjeseci ili bar jednom godisnje. To ustvari tako malo truda zahtijeva, a moze puno, puno pomoci.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Mozda nekima nije tesko, nego jednostavno misle da nema potrebe.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Eh, da je barem trud kod mene u pitanju ili da mislim da nema potrebe.
    Neki ljudi (kao ja) jednostavno umiru od straha i nelagode, ali to je teško razumjeti ako nisi takav,naopak. U biti ni ja ne razumijem,ali tako je.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Pa, misliti da nema potrebe je razlicito od znati da nema potrebe. A saznati se moze samo na pregledu. Ja najvise volim preglede na koje sam 'uzalud' otisla.

Kate
    Neke stvari se moraju pretrpit. Jednostavno je tako. Tesko i grozno, ali tako. Ali shvacam da ce oni koji se boje radije ici jednom godisnje nego svakih 6 mjeseci. Drzim fige da se oslobodis straha (sigurno ti netko moze preporuciti nekog njeznog ginekologa ili ginekologicu - ako je u tom dio problema).

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj summer prvotno napisa
    Pa, misliti da nema potrebe je razlicito od znati da nema potrebe. A saznati se moze samo na pregledu. Ja najvise volim preglede na koje sam 'uzalud' otisla.
    I kako onda znas da ti se recimo bas dan ili dva nakon pregleda nece pojaviti problem?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •