Pokazuje rezultate 1 do 40 od 40

Tema: Petrova - uputnica

talia7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Petrova - uputnica

Zna li neko možda treba li uputnica kad se prvi put ide u Petrovu, na konsultacije..... dogovor.... Imam zakazano kod dr. Vrčića (valjda sam dobro zapamtila :? ) i već satima se ubijam po kući tražeći fasciklu sa skoro dvije godine pohođenja razno raznih doktora i bolnica jer mi treba POVJEST BOLESTI da bi mi primarni ginekolog dao uputnicu, a je je ne mogu naći, najvažnije dokumente JA NE MOGU NAĆI.
    Može li se platiti pregled ako se nema uputnica...
    Ili neko možda zna neku vračaru da mi dođe doma i nađe papire ... ovo je šala
    tenks cure... nadam se da je neko iz Petrove na forumu.

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja sam često zaboravljala uputnicu kada idemmu Petrovu na dogovor :/

Pregled je 100 kn.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

tvoj ginekolog bi ti trebao dati uputnicu.
    Pa valjda on ima u tvom kartonu zabilješke što ti je i zašto bi trebala ici Vrcicu

talia7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

hvala Snjeska sad mi je malo lakse ....
    Znam da mi treba uputnica od mog ginekologa, ali sam ga promjenila jer sam se preselila... osim toga sve sam radila na privatnim klinikama i sve mi je u jednoj fascikli koje nigdje nema

Brba

Početno

Bok. I ja sam prvi pregled i konzultacije platila, s tim da mi je radio i UZV. Nisam imala niti jednu uputnicu. UZV je 100 kn, a pregled mislim da sam platila još 100 (nisam ziher). Sad sam se sjetila da je danas četvrtak i da si vjerojatno kod njega danas. Nadam se da je sve dobro prošlo.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

talia,

i ja sam se prvi put za 10. mj. naručila kod istog doc-a. Javljaj iskustva!
    Thnx!

talia7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Sve je prošlo ok.... dobro bila sam naručena u deset, a ušla sam malo poslje 12, ali moj plan je bio da možda idem u neki prirodni ili čak i stimulirani uskoro, možda sljedeći mjesec jer Maribor :D mi je u ožujku, ali naručili su me za .... nećete vjerovati ........ prosinac 2007, pa to je katastrofa !!!!!!!!!!!!!!!
    Ljuta sam, beskrajno sam ljuta, ne samo zato što moj idealni plan da probam još jednom prije Maribora nije uspio, nego zbog toliko žena koje su osuđene čekati te postupke u našim klinikama po godinu i više. Stvarno se nešto mora promjeniti.
    Dr. je cool, skroz ok, mogu poslati pp koga zanima.

Brba

Početno

O, Bože!! Kaj se sada već toliko čeka??!? Ja sam se u 6. mj. naručila i zapisana sam za 7/2007. U 2 mjeseca je toliko produžena lista??
    Da, dr. je skroz ok i cool, baš i ja moram sada jedan dan do njega. Btw. on mi je napravio i lpsc i hsc. Zadovoljna sam s njim.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Brba prvotno napisa
    Da, dr. je skroz ok i cool, baš i ja moram sada jedan dan do njega. Btw. on mi je napravio i lpsc i hsc. Zadovoljna sam s njim.
    Da, doc je stvarno cool, meni je "napravio" trojčeke ...............ne znam, ali baš mi je ovo bilo štosno pa sam se morala javiti..............sretno curke

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

:shock: naručuju tek za godinu dana ?!

daj mi pliz malo pojasnite, ja sam planirala terapiju klomifenom, zar se čeka i za klomifen godinu dana ?! naručena sam u 10. mj.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mislim da se ne čeka.............ova lista je samo ako ideš na ivf, tj. ne možeš dobiti injekcije prije..........u slučaju da taj dio hoćeš/možeš podmiriti sama, mislim da možeš termin dobiti i prije.........iako se taj dio non stop mijenja, pa nisam baš sigurna kak je sad........

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

joj hvala ti bruni
    sad si me jako smirila, ovo bi bilo ipak malo predugo samo za klomifen.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno IVF - lista čekanja

S obzirom da se još nisam naručivala za IVF nije mi poznato da se čeka (i to tako dugo) s uputnicom, pa bih vas molila dodatnu informaciju - u kojim se sve situacijama za IVF na Petrovoj čeka:
    - IVF - prirodni ciklus
    - IVF - stimulirani ciklus - kako stimuliran.
    Da li možda rade određenu selekciju s obzirom na godine, tj. starijima omoguće da to ipak odrade nešto ranije.

bijeli ljiljan avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

bok cure, vidim da se tu pise o dr. vrcicu, ja za par dana idem kod njega na uzv, a prije mi je vec rekao da cu morat na lpsc i prohodnost jajnika. Vidim da ste vi vec to radile kod njega pa ako bi mi mogle napisati kako je to izgledao sve skupa, nisam radila jos nista slicno
    hvalaaaaaaa

Brba

Početno

Bok. Ja sam bila na lpsc i hsc krajem 4. mjeseca, kod doc. Vrčića. Sve je prošlo ok. Bila sam u bolnici ukupno 4 dana (dan prije zahvata i još 2 dana nakon njega, mada neke žene idu odmah idući dan doma. Nakon zahvata nisam imala temperaturu što je jako važno, a krvarila sam prvi dan dosta, poslije malo. Bila sam još 2 tjedna na bolovanju. Docent je super, istina, ne priča baš previše, ali će Ti reći sve što će Te zanimati. Nadam se da će Ti zahvat biti uspješan!! Puno sreće i pitaj kaj god te zanima.

bijeli ljiljan avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

hvala ti puno. Zanime me jos koliko dugo si cekala na to, npr ako ja sad ovaj mjesec odem na uzv, kad bih otprilike mogla to napraviti? I da, jel ti odmah radio i prohodnost jajnika? To se radi u anesteziji, jel da?
    Sori kaj sam te toliko puno zatrpala pitanjima

Brba

Početno

Imaš pp.

bijeli ljiljan avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

hvala.
    i ti

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno IVF u Petrovoj i privatno (u ino)

Danas sam nazvala Petrovu radi informacije o mogućem terminu za IVF i sestra me je pitala:
    - kod kojeg sam doktora
    - koliko imam godina
    - da li je ciklus stimulirani ili prirodni.
    Prema tome, ovisno o svim navedenim elementima - ovisi termin za IVF.

Termin za IVF bi bio:
    - XII 2006. ako je cikus prirodan
    - III 2007. ako je ciklus stimuliran,
    što znači da vrijeme čekanja nije u svim slučajevima isto.

Ako me zdravlje posluži i ako bude bilo potrebno, planiram u Petrovoj ili privatno do ljeta obaviti 3 IVF-a.
    MM čak sugerira da ako budemo trebali plaćati obavimo to u inozemstvu (ali ne u Sloveniji), gdje bi valjda sve to trebalo biti puno kvalitetnije nego ovdje, pa me interesira da li imate informacije/iskustva o uslugama potpomognute oplodnje izvan CRO i SLO.
    Hvala.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Možda je već negdje bilo riječi o tome ali nisam primjetila.
    Zna li netko koliko se plaća prirodni ICSI u Petrovoj i Svetom Duhu uz uputnicu?
    Hvala

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nikolina-Zagreb, posearchaj malo po pretražniku, raspravljalo se već o klinikama u Austriji i Mađarskoj, ima nešto i u Pragu.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Drage cure,
    evo ja podizem ovaj stari post, jer bih htjela pitati nesto u vezi Petrove.
    Uskoro idem tamo na prvi pregled, pa me zanimaju neka friska isustva sa tamosnjim doktorima i posebno sa prirodnim potupcima IVF-a.
    Kod nas je problem oligoasthenoteratozoosp., a ja sad idem tek na prvi pregled, nosim sve papire, radim friske briseve i slicno.

Eto, ako netko ima neko isustvo, napisite, da se malo pripremim.
    Ne znam ni koji su tamo doktori, dali se dugo ceka na postupak i sl.

Unaprijed hvala!

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kod mene je ista dijagnoza, samo što sam ja išla prvi put na AIH u Petrovu. Za prvi put nisam čak ni morala imati uputnicu, razgovor je 100 kn. Doc. mi je pregledao sve nalaze koje imam, još mi je falio jedan i odmah sam išla idući mjesec u postupak. ja sam pitala isto koliko se čeka, doc. je rekao da mogu čim obavim pregled. I tako mi je bilo sva tri puta, i ja sam se ugodno osjećala, a doc. ćeš morati sama odabrati, to sad sve ovisi o tebi

Ja sam puno doc. susrela i kroz postupke, razne preglede, ali nekako najbitnije ti je koga god odabereš da mu vjeruješ...

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

annabell, evo ja u Petrovoj pucam po prirodnjacima Kod nas je problem sa jajovodima tako da ti ne mogu reći ništa obzirom na vašu dijagnozu. MPO-ovaca imaš dosta..Šimunić, Vrčić, Crvenković, Kasum..
    Ja sam kod Vrčića i zadovoljna sam. Pitaj ako te još što zanima.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Nama su, otkad smo dobili ovu dijagnozu MM-a preporucali samo IVF ili ISCI, nikad AIH. Rebeca, kako to da si isla na AIH sa tako "losom" dijagnozom?
    Ja sad idem prvi put u Petrovu i imam neku "opcu" uputnicu za "pregled i OB" (ne znam sto znaci OB ), i za cervikalne briseve.
    S obzirom da nisam iz ZG, a moja prim. ginekologica mi iz nekih razloga nije mogla napraviti briseve, napisala mi je i tu uputnicu.
    Zvala sam Petrovu i narucila se za pregled, ali oko briseva mi nesto kompliciraju, kao da ne rade oni to, da to moram kod svoje doc., ja kazem da ne mogu i da imam uputnicu, a oni da nisam njihov pacijent ... i tako sam se malo raspravljala s njima. Ne znam sto ce mi na kraju htjeti napraviti.

Pretpostavljam da kad dođem na taj pregled necu niti imati mogucnost birati doktora, ali pitam vas onako, da kad vidim koji doc. mi dođe, da se sjetim nekog vaseg iskustva. I da eventualno u slijedecim dolascima pitam dal mogu ovom ili onom.
    A jos najbolje ako kazete da su svi dobri pa necu ni ja komplicirati.

Dali se, kad jednom dođes tamo na pregled i "uvedu te" u neku arhivu, to racuna da si "njihov pacijent" ili su to samo cure kojima su oni primarni ginici. Kako ide sa ne-zagrepcankama?

Hvala vam za sve odgovore i savjete.

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Prvo moram se ispraviti, nisam dobro pročitala, kod MM je oligoasthenozospermia.Zato smo išli u postupak AIH. Možeš ti birati doc. jedino ako ne želiš onda ti daju nekoga . Potpisujem ove gore navedene doc. moj doc. je bio Strelec i ja sam bila jako zadovoljna. Kad jednom dođeš u Petrovu otvore ti košuljicu, sa tvojim podacima, ma skroz je jednostavno. Ja isto nisam i Zg. čak bi došla vikendom, ako nisam otvorila tu košuljicu nebi bilo problema dali bi mi gonal ili bi me moj doc. dočekao. Ako je nedjelja a ja tvrebam raditi ultrazvuk, moj bi doc. došao... Sa sobom bi ponjela uptnicu za bolničko liječenje i to mi je bilo dovoljno za cijeli postupak...
    Sve je dobro znati...tako ću i ja pitati za svoj prvi IVF

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Da, izgleda da kod asthenooligozoosp. jos moze AIH, ali kazem, nama sa OATzoospermijom preporucaju samo IVF.
    Nego, nisu niti vama uspjele inseminacije kad planiras IVF? Ja bih pitala prvo za prirodni i s obzirom na to, ne znam dali traziti određenog doktora ili da pustim kojeg mi oni dodjele. Mislim, narucena sam za neko tocno vrijeme, pa mi se cini da je to sistem -pregledat ce te onaj tko je tada tamo. A buduci da je to Odjel humane reprodukcije, valjda se svi bave s tim.
    Lijepo je cuti da izlaze u susret i nama koje moramo putovati u Zg. I da ih sve hvalite. Sad manje strepim od tog dana. Iako su jos silne dvojbe u meni... Nije to mala stvar. Ali, sto cu to vama govoriti...
    Uglavnom, ja sad idem samo s uputnicom za pregled (jos nemam ovu za bolnicko ljecenje), pa cemo vidjeti.

Sretno i vama u Petrovoj!

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam radila 3 AIH u Zg. i 1 u Splitu. Nije mi uspjelo. Sada se spremam u 8 mj. na IVF ali u Split, Zg. mi je daleko, ne mogu dobiti više toliko slobodno na poslu, a ako ne uspijem možda između toga pokušam i u Zg. U postupak idem sa femarom, već sam dogovorila sa doc. To ti se nikada ne zna meni je doc. zbog nalaza preporučio AIH 4-5 puta, a zatim IVF. Kako prva tri puta imaš pravo na ljekove, sad mi pada na pamet jesam li možda trebala iskoristiti od ta 3 puta bar jedan Ivf. No, to ne možemo znati unaprijed, ali Bogu hvala, neka ja ostanem, trudna, a za novce ćemo lako... :D
    Želim ti svu sreću

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Što se briseva tiče, meni to inače radi primarna ginekologica, a u Petrovoj su mi ih radili samo kad sam ležala kod njih. Čudno da te nisu pitali kad si se naručivala kod kojeg dr..čujem da kad cure zovu kod sestre uvijek postavlja to pitanje. Znam samo da moj doc ima ambulantu četvrtkom i za njega mogu reći da je ok, za ostale ne znam. I imam loše iskustvo sa jednim docom, ali nije ovdje naveden. Ova uputnica ti je u biti za dogovor sa docom, a kad kreneš u postupak dobit ćeš tu za bolničko liječenje. Sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Samo naprijed rebeca, zelim ti svu srecu!

Sto se tice moje uputnice, pise mi "pregled i OB". Nemam pojma hocu li imati samo dogovor ili ce me stvarno pregledati. Ma vidjet cu i za te briseve. To je neka izvanredna okolnost (jer ih moja prim.doc. nije imala).
    I da, nije me sestra pitala kojeg cu doca. Ja sam rekla da nisam iz Zg i dolazim prvi put isam mi je dala termin.
    Sto svaki doktor ima svoj dan u tjednu?
    Meni termin pada u srijedu :?

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I moj prvi termin za razgovor je bio u srijedu, inače srijedom radi dr. Strelec, e sada da li još netko radi nebi znala.Koliko sam ja skužila da doc. imaju jedan dan kada primaju pacijente za preglede, razgovor i to u popodnevnim satima, nešto kao privatna praksa, ja sam taj razgovor platila 100 kn, tada smo se sve u detalje dogovorili. Sljedeći puta koliko sam bila nije više bilo potrebe za tim, možeš i telefonski se naručiti ili putem maila. Tako sam barem ja radila.
    Ako je došlo do nekih promjena neka me slobodno netko ispravi

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

da u Petrovoj svaki dotor ima svoj dan , a ja sam uvijek bila ujutro.Nisam sigurna da li jedan dan radi i njih dva, ali svakako možeš tražiti određenog.Neki su "puniji"pa ti onda dodijele onog koji ima manje pacijenata i kod njih se i duže čeka da se uđe u sam postupak.Recimo do mog sljedećeg naručenog postupka će proći 14 mjeseci , ali ako si kod doca koji ima manje pacijenata onda sigurno prije dođeš na red.
    A što se tiče briseva , ako nisi iz Zg a nemaš ih gdje napraviti , možeš sa uputnicom kod bilo kojeg priv. ginekologa ovdje i onda to odneseš samo na zavod.Nlazi su otprilike za 3 tjedna.
    Uputnica za bolničko liječenje ti treba tek kada si u postupku tj. prvi dan uzv-a

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Evo, i ja sam sad 8.8. u srijedu narucena kod dr.Streleca... Pregled i dogovor za AIH kod njega (u 9mj.)....

.....

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Bok cure,
    samo javljam da sam saznala da cu ipak ici kod Kasuma.
    Zna li netko kakav je?

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj annabell prvotno napisa
    Bok cure,
    samo javljam da sam saznala da cu ipak ici kod Kasuma.
    Zna li netko kakav je?
    ja sam kod njega...a kaj da ti kazem - onak - nije bas nesto pricljiv, nema razvijene neke komunikacijske vjestine pretjerano, ali kad ides vise puta pa se upoznate onda je skroz ok...meni je na prvu loptu bio antipatican, a onda sam se navikla pa mi je sad to normalno (osim toga ja sam zadnji postupak prekinula jer mi je usred toga umro tata pa su mi folikuli propali od stresa, a on i sve sestre tamo su bile predivne prema meni u cijeloj toj prici)

ia30 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

U 9.mj.bih trebala doći po lijekove za stimulaciju,a u 10.u postupak-tako su mi objasnile sestre...
    Interesira me kakva mi uputnica treba i da li je dovoljna ta jedna koju bih ponijela zbog preuzimanja lijekova i u 10.mj.kad bi trebao biti sam postupak?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

koliko se sjećam ,dođeš do svog odabranog liječnika i on ti napiše koliko lijekova i kojih ti treba i onda ti to sestre daju( za to ti ne treba posebna uputnica ) Znači to je obično dan kada on prima pacijente , ovisno kako ste se dogovorili.Uputnica za bolničko liječenje se nosi na prvi uzv

ia30 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

znači bez ikakve uputnice dođem po lijekove?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ia30, ja uvijek kad idem u Petrovu kod doktora za bilo šta nosim uputnicu, bez obzira po šta idem, a i sestre me ju traže.
    Ideš prvo kod doc.a da ti napiše terapiju (lijekove), a onda te sestre pošalju gdje da ideš preuzeti te lijekove. Uputnica ti treba samo za doc.a, posebna za lijekove ne. Dobit češ i papir na kojem piše šta trebaš raditi, kako uzimati lijekove, kad se trebaš javiti, nazvati, doći i kakvu uputnicu donesti za prvi UZV.

ia30 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hvala cure...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •