Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Krvna grupa

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2004

Početno Krvna grupa

Mislila sam da će mi u bolnici nakon poroda reći koju krvnu grupu ima dijete, ali... ništa. Nakon nekog vremena sam na to zaboravila, a nije mi niti trebalo, nitko nikada nije pitao...do sada.
    Šta nije normalno da još u bolnici izvade krvnu grupu i upišu je u neku knjižicu ili baram na nekakav papir? :?
    Ili možda nije...

Annar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Frendica i ja smo bile u istoj bolnici u razmaku od dva mjeseca. Ona dobila napisanu krvnu grupu na otpusnom pismu, ja ne. :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nam je krvna grupa pisala na bolničkom (temperaturnom) listu - onaj šta visi na krevetu dok si još u bolnici.

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nama uopće ne pišu krvnu grupu.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj Winnie The Pooh prvotno napisa
    Nam je krvna grupa pisala na bolničkom (temperaturnom) listu - onaj šta visi na krevetu dok si još u bolnici.
    A šta je nisu prepisali na, recimo, otpusno pismo?
    Da ju nisi vidjela, ne bi ni znala da piše i koja je. Ja recimo, nisam baš gledala u taj papir, tako da nisam niti vidjela piše li ili ne.

Znate li možda, da li bi mi rekli, pod pretpostavkom da znaju, da su ju izvadili, koja je krvna grupa. Prošlo je dosta vremena, 21 mjesec.
    Zapravo, ne da mi se dijete maltretirati i voditi okolo vaditi krv, ako postoji ova mogućnost.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Meni su rekli koja je Roko krvna grupa zato što sam ja Rh- pa su njemu vadili da vide dal ja trebam dobit Rogham, tak da ja znam da je on A + iako nisu upisali u njegovo otpusno pismo.

Ako tebe to zanima samo ovako probaj nazvat i pitat u bolnici možda ti kažu, ali ako ti treba za operaciju ili hoćeš da ti to bude napisano tak da nosiš npr. uz djetetovu knjižicu za nedaj Bože mislim da ćeš ipak morat ić vadit u Petrovu krvnu grupu jer sumnjam da bi doktori priznali krvnu grupu napisanu na komadiću papira.

pipi1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ako si ti Rh- onda moraš znati krvnu grupu djeteta

ako si Rh+ onda ti ne kažu,nije da nebi mogli ali valjda im se neda

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

I mene ljuti što nemam pojma koju krvnu grupu ima Maureno

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ma ja sam Rh+ i nisu mi rekli. Ne treba mi za operaciju, ne daj Bože...
    Nego smo bili kod dermatologa i ona me pitala, malu skroz pregledala, svaki detalj, sve od glave do pete...a ja ne znam koju mi krvnu grupu ima dijete... :?

Citiraj Roko_mama prvotno napisa
    ...mislim da ćeš ipak morat ić vadit u Petrovu...
    Sorry, nisam rekla da sam u Rijeci.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja sam i dalje ljuta zbog te krvne grupe, jer su Andreju zadnji dan vadili krv baš zbog toga (da se vidi je li različita krvna grupa uzrok žutice), ali kad su nas otpuštali, nalaz još nije bio gotov, a ja poslije više nikad nisam pitala (smetnula s uma).
    Dobro, znam da je ili A ili 0, ali svejedno sam znatiželjna.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ni ja ne znam krvnu grupu i to mi je baš bezveze...

mama_i_vjeko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja sam Rh - i da nisam pitala koje krvne grupe je V. nebi ni znala a oni su rekli da dobro da sam ih podsjetila jer su mu zaboravili provjeriti krvnu grupu .Na kraju je ispalo da je V. Rh+ pa sam ja dobila pikicu. Da nisam ja pitala stvarno ....

Ineska avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nini je upisana krvna grupa na 4. stranici zdravstvene knjižice...
    I Nina i ja imamo 0+.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam svojoj curki vidjela krvnu grupu na kartonu dok smo bile u bolnici po rodjenju ali nemam sada nista na pismeno.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

nama su je napisali na otpusnom pismu (SD)
    ima kao i ja 0+

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Re: Krvna grupa

Citiraj Kristina30 prvotno napisa
    Mislila sam da će mi u bolnici nakon poroda reći koju krvnu grupu ima dijete, ali... ništa.
    A zašto bi nam ta informacija bila potrebna? Mislim, u svakodnevnom životu.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno Re: Krvna grupa

Citiraj Goga40 prvotno napisa
    Citiraj Kristina30 prvotno napisa
    Mislila sam da će mi u bolnici nakon poroda reći koju krvnu grupu ima dijete, ali... ništa.
    A zašto bi nam ta informacija bila potrebna? Mislim, u svakodnevnom životu.
    Pa zar nije normalno da znaš koju krvnu grupu imaš, mislim, ne daj Bože da ti zatreba, da je pitanje života...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj pipi1 prvotno napisa
    Ako si ti Rh- onda moraš znati krvnu grupu djeteta

ako si Rh+ onda ti ne kažu,nije da nebi mogli ali valjda im se neda
    Ja mislim da bi za svako dijete trebali reći krvnu grupu tako da majka zna, ali su mi neke žene u bolnici objasnile da ženskoj djeci uvijek ispituju krvnu grupu, a muškoj samo ako je majka Rh-

pipi1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ovo što sam ja napisala je bitno da bi mama eventualno dobila injekciju radi slijedeće trudnoće odnosno ako je mama Rh- a beba Rh+

U ostalim slučajevima nije toliko bitno ali nebi bilo loše znati

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

imaš pravo znati krvnu grupu djeteta.
    Ako ste išli već 2 ili 3 dan iz rodilišta, možda do tad nes tignu javiti iz laba, pa ovi u rodilištu ne upišu. Meni sur rekli da je slučajno Jan pozitivan, da bi javili hitno u rodilište. Ako nisu javili, da je onda sigurno negativan.
    E sad, ja sam htjela znati i krvnu grupu, a ne samo da li je pozitivna ili negativna, pa sam se već pripremila zvati u lab i pozvati se na pravo na kopije svih nalaza temeljem Zakona o zaštiti rpava pacijenata, te sam bila spremna izreferirati i da ću ako ne mogu dobiti na usmeni zahtjev, isti postaviti pismeno n/r voditelja laba ili ravnatelja bolnice.
    Međutim, ništa od toga nije bilo potrebno, ljubazni striček iz laba mi je rpeko telefona na temelju podataka o datumu rođenja i mojeg imena - pogledao u arhivu i rekao koja je grupa. Ja upisala u onu plavu knjižicu, napisala da je temeljem usmene informacije iz laboratorija.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Dianina krvna grupa je bila napisana na otpusnom pismu a karlova, kojeg sam rodila u istom rodilištu, nije, ali ja vidjela tek po dolasku iz bolnice. Možda ima veze i to što sam s njom bila u bolnici 6 dana a s njim puna 2.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ima, jer ne stignu javiti, jave samo gdje je hitno (-,+).
    Nazovi tamo i pitaj.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    imaš pravo znati krvnu grupu djeteta.
    Ako ste išli već 2 ili 3 dan iz rodilišta, možda do tad nes tignu javiti iz laba, pa ovi u rodilištu ne upišu.
    Nama su odmah isti dan napisali na temperatulni list. Još sam ja napravila takvu paniku da su mi zamijenili dijete (tako to biva kada pred porod gledam filmove o zamjeni i otmici djece). Ja sam 0+, MM A+, a Laura A-. :shock:
    Pitala sestre, a one samo nešto promrmljale, kao izvlače se od odgovornosti, i rekle mi da pitam liječnika u viziti. Sva sreća da je vizita bila brzo, jer bih poludila. I dobila odgovor - grupa se prenosi, ali ne i Rh-faktor.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •