Citiraj mayah79 prvotno napisa
Naravno da NE TREBA dijeliti bocice u porodilistima!!! A zasto tako mislim??? E pa zato sto se neke mame dosta izmuce sa prvim dojenjem u porodilistu i onda dodju tako skroz isfrustrirane kuci i uzmu tu poklonjenu bocicu, posalju muza po adaptirano, smuckaju ga i kazu zbogom dojenju. Kazu jer bebica se najede, lijepo zaspe, odmori se i mama, i bla, bla. I jeste to je bas ovako kako sam napisala. I to je zato sto su i sestre i doktori po porodilistima totalno nezainterosovani i nemarni i ne zele se posvetiti tome ni na sekundu.
Ja sam doma imala dvije bočice - jednu sam dobila na poklon uz kremu za tijelo, a jednu od frendice (malo sam ju zvređala zbog toga, ali sad to nije bitno) i imala sam problema s dojenjem u početku i to grdnih (ne pričam o ragadama, makar su bile strašne, nego o slabom dobivanju Tana na težini i maltene presingu pedijatrice da počnem nadohranu), ali mi niti u najgorem trenutku (ima li gori od onog kad ti liječnik kaže da ti dijete ne napreduje dobro i da sve može izgledati u redu, a da beba padne u šok i umre :shock: :shock: ) mi nije palo na pamet dati mu bočicu jer sam ČVRSTO VJEROVALA DA MOGU DOJITI, što se na kraju pokazalo točnim. Dakle, smatram da je prvenstveno bitan STAV MAJKE, a možda još i bitniji stav njene bliže okoline (moja okolina je bila sve, samo ne prodojeća i RODI mogu zahvaliti što sam isključivo dojila 6 mjeseci i što još uvijek puno dojim).

Samo da spomenem - netko je u nekom od prethodnih postova napisao kako se u siromašnijim obiteljima daje obično kravlje mlijeko. Ne vjerujem da je to do siromaštva jer imam primjer iz svoje bliže okoline - moja poznanica je svoje dijete s nekih 7-8 mjeseci (možda malo kasnije, nisam skroz sigurna) počela hraniti običnom kravljim mlijekom jer joj je bilo skupo kupovati adaptirano (koje su joj, inače, preporučile sestre već u rodilištu :? ), a klinac valjda nema niti jedan odjevni predmet koji nije neka marka (od Benettona do DIora :shock: ), a ja sam glupača jer mali još uvijek doji, jer ne dajem sokove i čajeve i jer mu s izdojenim mlijekom radim kašice (što se njoj gadi ), što se sa svojim djetetom igram a ne puštam ga da sam sjedi u hodalici i što se trudim da jede što zdraviju i raznovrsniju hranu barem u početku kad još sam ne znam birati, a ona svojeg šopa pudinzima i čokoladama.