Results 1 to 13 of 13

Thread: Cista u maternici

Brunda's Avatar

Default Cista u maternici

Na uzv su mi našli cistu od 32 mm koja je bistrog sadržaja. Da li netko zna nešto o tome? Šta to uopće znači? Kako se to može odraziti na trudnoću, da li je treba odstranjivati, da li se može sama povući ili uz pomoć nekih pripravaka, bilo što?

Brunda's Avatar

I još nešto, može li mi netko prokomentirati cijeli nalaz sa uzv?

Uterus RVF, endometrij 4,5 mm, hiperehogen, ne prikaže se IUG. Retrouterino nema slobodne tekućine. Desno i straga cista 32 mm, bistra sadržaja.

Pa što ti nisu ništa prokometirali? Meni ono o IUG ne zvuči baš dobro, ali nadam se da sam u krivu (oni i te njihove kratice, mislim da to znači intrauterina gestacija ali daj Bože da sam u krivu).
    Možda bi najbolje bilo da odeš na uzv negdje privatno gdje će ti sve objasniti.

Brunda's Avatar

Mamazika, ne znam da li znaš (ako ne možda ti zato izgleda loše :? ), imala sam prije 4 dana spontani. Što god sam pitala rekli su mi da će mi sve pisati na otpusnom pismu, ali na njemu naravno ništa ne piše i sad sam ja sa milijun upitnika iznad glave.

wewa's Avatar

Quote Originally Posted by Brunda
    Mamazika, ne znam da li znaš (ako ne možda ti zato izgleda loše :? ), imala sam prije 4 dana spontani. Što god sam pitala rekli su mi da će mi sve pisati na otpusnom pismu, ali na njemu naravno ništa ne piše i sad sam ja sa milijun upitnika iznad glave.
    Brundice, jako mi je zao, saljem milion pusa tjesilica

casper's Avatar

Ajmeeeeee
    a ja ti još čestitala u subotu

oprosti molim te

Brunda's Avatar

Casperne uzbuđuj se, super se držim i već razmišljam kada ćemo moći ponovno pokušati

Brunda, žao mi je..
    ali znam da si ti borac, šaljem ti veliki

Brunda, nisam znala...
    Onda se vjerojatno radi o ostacima trudnoće. Da li si imala kiretažu ili je sve samo izašlo?
    Nekad se dese blizanačke trudnoće i jedan blizanac "ode" u vrijeme prve ili druge očekivane menstruacije.(mojoj frendici sve tri takve trudnoće). Prepozna se po praznoj gestacijskoj vrećici poslije u trudnoći.
    No nekad se desi i da se to ne prepozna i trudnoća zapravo postoji i dalje, kako je sve skupa kod tebe?

Barbi's Avatar

Nisam ni ja znala, jako mi je žao. Kad sam te pitala u subotu kako si mislila sam na trudničke tegobe.
    Znam kako ti je i iako sad ne misliš tako, zaboravit ćeš to brzo.
    Ako nisi imala kiretažu to je dodatni plus jer ćeš vrlo brzo moći dalje u akciju. Pusa i držim fige.

Brunda's Avatar

Nisam imala kiretažu. Već sam u ponedjeljak popodne imala strahovite bolove u donjem dijelu trbuha ali su do utorka prošli. U utorak ujutro sam bila na prvom pregledu i uzv i tada se na uzv vidjela neka točkica (po zadnjoj mengi sam bila trudna točno 6 tjedana) ali nije odgovarala tjednima. Nakon što sam rekla da mi je ovulacija bila dosta kasno, 20.Dc (mjerila bazalnu temp. pa znam) dr. je rekao da po tome nisam trudna ni punih 5 tjedana i da bi onda moglo odgovarati, ali me naručio ponovno na uzv za 6 dana.
    U noći s utorka na srijedu sam počela krvariti. Završila sam na hitnoj gdje mi se na uzv opet vidjela samo točkica i ostavili su me tamo uz 3x1 tabletu Dabrostona. U srijedu ujutro su mi vadili betu. Cijelo vrijeme sam krvarila (i još krvarim samo neznatno u odnosu na prva dva dana). Nalaz bete je bio 47,8 što je očigledno upućivalo na spontani. U četvrtak su me još pogledali na uzv i više ničega nije bilo. Tada mi je dr. rekla da je moguće da je bila samo biokemijska trudnoća, samo što nije otišla odmah s mengom nego malo kasnije i da ta točkica (koju sam ja svima predstavljala kao mrvicu od naše bebice) koja se prije vidjela može biti i ugrušak krvi. Tada su mi vidjeli i tu cistu u maternici. Zanimljivo je da mi ni sada ni u 2. mjesecu na uzv nisu mogli pronaći lijevi jajnik :shock:
    U međuvremenu u 3. mjesecu ga je moj soc. ginekolog pronašao. Objasnili su mi da su na njemu možda neke cistice pa se zato ne vidi (kao povuče se-ne kužim uopće) ali sigurno nije ništa veliko jer bi se onda vidjelo.
    Sad čekam petak i kontrolu pa ću ih sve detaljno ispitati.

Barbi's Avatar

Isto se dogodilo i mojoj dobroj prijateljici prije dva mjeseca i u istom tjednu trudnoće.
    Njoj je tada ginekolog rekao da se uopće ne zabrinjava, da čak do 40% ranih trudnoća tako završi, nego često žene niti ne znaju da su bile trudne već samo misle da im je nešto kasnila menstruacija. I dao joj je zeleno svjetlo za akciju odmah.

Baš čudno ovo s jajnikom. :?

Ja sam tako imala cistu na jajniku koja je s punim mjehurom bila na jednoj a s praznim na drugoj strani trbuha...
    Brunda, ako doktori ne inzistiraju na intervencijama, možda najbolje da pričekaš prvu mengu i ponoviš uzv.