S obzirom da postoji topic da li djeci nametati vegetarijanstvo, sama postavka pitanja upucuje na predrasudu i osudivanje, pa kako bi to bilo ispravljeno, ja otvaram isti topic s pitanjem o drugoj vrsti prehrane kako bismo tu nepravdu ispravili.

A onaj topic tamo ni ne citam, iskreno, vegetarijanka sam 12 godina i umorna sam od uvijek istih pitanja, predrasuda i misljenja, stoga to prepustam drugima. A vi ovdje ne morate ni pisati. Samo je bitno da postoji pitanje s oba aspekta radi pravednosti.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: ::::::::::::::::::::::

Svi znamo da danasnja klasicna prehrana nije zdrava, a pametno vegetarijanstvo je (kazem pametno vegetarijanstvo, jer i veg. moze biti losa ako nije pametno promisljena i organizirana).
Ako se djeca odluce promjeniti prehranu, vece ce posljedice biti kada prestanu konzumirati meso i kad tijelo pocne cistiti toksine nakupljene kroz godine (znate li da komadic mesa moze u crijevima zaostati i po desetak godina??! i da tijekom posta radi detoksikacije osoba ima strasne glavobolje i vrtoglavice - a ne od gladi!), a dijete koje bi se eventualno odlucilo jesti meso nakon vegetarijanske prehrane bar bi imalo priliku osjetiti razliku i odluciti se nakon sto je doista dozivjelo "cistocu" organizma.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: ::::::::::::::::::::

Stoga, ako govorimo o nametanju nasih navika svojoj djeci, onda smo duzni promotriti to sa svih strana, a ne samo kada je rijec o prehrani o kojoj pojma nemamo, koju nismo isprobali i prema kojoj imamo predrasude.