Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234
Pokazuje rezultate 151 do 171 od 171

Tema: Da li djeci nametati mesnu prehranu?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj tanjads prvotno napisa
    Uf, koje ubjedjivanje!
    A sto bi s temom klinaca i mesne prehrane?
    Moj je F. dobio salmonelu (od pticica vjerojatno), pa sam se trudila izbjegavati meso jedno vrijeme, osobito ako nije kuhano satima. Medjutim, citava prica mi je pala u vodu kad je F. na svadbi probao komadic pecene janjetine i vise nista drugo nije htio ni okusiti. Najeo se mesa, cak ni kruh nije htio (inace jako voli kruh). On od pocetka dohrane preferira meso i neko povrce, voce ne voli, a izrazito preferira jace okuse. Mislim da treba imati sluha i opazati sto dijete zeli i davati mu to, unutar nekih granica (ne pol kile cokolade, ili krvav bifseak).
    Znam i djecu kojima su roditelji mesojedi pa oni ne vole meso. To mi je isto ok, samo treba paziti da je prehrana raznovrsna.

A meni...zao mi je janjaca i telica...a opet, nema nista ukusnije od njih. Fala lijepa na vegetarijantsvu, ja sam za humaniji uzgoj i kvalitetnije i
    skuplje meso na stolu. Volim ja i biljke-ma ja sam pravi svejed, u slucaju gladi...tko zna, mozda bih gricnula i bliznjeg svoga
    Oprosti, ali ako jedes janjce i telice, onda ti ih definitvno nije zao. Mozda ti je tesko gledati kad ih netko kolje ispred tebe, ali ti sam postupak klanja neces zaustavit, jer ti je vise stalo da jedes ono sto si navikla. I bas danas kad znamo da meso uopce nije potrebno i da se bez njega moze sasvim zdravo i jos zdravije zivjeti, onda to tek pokaziva koliko nas uopce nije briga za neciji zivot, pa taman to bio zivot neke male glupe kokose.
    Zivotinjsko peceno tjelo sigurno nije najukusnija hrana na ovom svijetu!
    Sto je sa svim drugim jelima ovog svijeta? Probaj meso ne posoliti, ili ga probaj jesti sirovo. Koliko je onda ukusno? I dobro si to rekla, u slucaju gladi, covjek jede sve. Ali kad imamo svega, zasto pored toga jos ubijati, i zagadjivati okolis, trovati sebe i trositi novce na doktore.
    Zar samo radi ukusa na koji smo se navikli?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj marilu prvotno napisa
    Oprosti, ali ako jedes janjce i telice, onda ti ih definitvno nije zao. TKO TO KAZE, MOGUCE JE I OBOJE. CIJENIM NJIHOVU SMRT I JEDEM NJIHOVO MESO. Mozda ti je tesko gledati kad ih netko kolje ispred tebe, ali ti sam postupak klanja neces zaustavit, jer ti je vise stalo da jedes ono sto si navikla. YES, RADO BIH UTJECALA NA UVJETE DRZANJA, PAZATO KUPUJEM JANJETINU S PASNJAKA I PASTRVE IZ RIJEKA.
    Zivotinjsko peceno tjelo sigurno nije najukusnija hrana na ovom svijetu! O OVOM BI SE DALO DUGO DISKUTIRATI.
    Sto je sa svim drugim jelima ovog svijeta? Probaj meso ne posoliti, ili ga probaj jesti sirovo. Koliko je onda ukusno? NI NESLANO I SIROVO POVRCE NIJE UKUSNO, A CESTO NI JESTIVO.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nitko nije pročitao ovo s linka koji sam stavio :/ A tako je dobro. SVI koji pročitaju guše se od smijeha, a ovdje nitko ništa...

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    Puževi su zaista najstrašniji predatori koje mogu zamisliti
    (pozdrav od glavice salate)
    Za salatu bome jesu

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

NI NESLANO I SIROVO POVRCE NIJE UKUSNO, A CESTO NI JESTIVO.
    Jedino ako jedeš stalno krumpir i mahune.
    A ostalo za razliku od mesa koje je nesoljeno, ne govorim o tome kakvo je nekuhano odurno, možeš jesti i bez začina.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj LeaB prvotno napisa
    NI NESLANO I SIROVO POVRCE NIJE UKUSNO, A CESTO NI JESTIVO.
    Jedino ako jedeš stalno krumpir i mahune.
    A ostalo za razliku od mesa koje je nesoljeno, ne govorim o tome kakvo je nekuhano odurno, možeš jesti i bez začina.
    Ja mahune nikada sladje ne pojedem nego kad su mlade (ne velike onda su zelelnog okusa), malih bobica i onako sirove sa stabljika ih poberemo. A krompire napola i u lug-zerava, meni niti soli ne fali.
    Meso smo probavali bez soli ( kampiranje i zaboravili sol), jeli smo ga, ali je bilo bezveze. Naravno onaj tko se navikne, onda mu ne treba uopce soli.
    ALi usporedjivati onako slatko voce, pa orasasto itd. Meni ove godine voce godine je guava i cashews. Samo prepolovis i izdubis zlicom ono slatko meso, a od cashews pravim mlijeko, jogurt i sir (kao rikota).

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

'Ajd ne budi lijena pa se raspiši na nekom novom topicu o mlijeku i proizvodima od cashews-a. Onako iz prve ruke. Začudila bi se koliko me ljudi pita za jogurt bez kravljeg mlijeka, a nemam baš nikakvog iskustva.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Davore, ja sam pročitala. Ako sam dobro shvatila, radi se o hladetini od bakalara? To sam shvatila pred kraj, cijelo vrijeme sam mislila da je u pitanju jelo od meduza...
    Ja ne bi probala, samo zato što inače ne jedem hladetinu (onu od svinjskih nogica) inače, da. (želatinozna konzistencija je za mene sinonim za slatki žele).
    I ne, meso nije najbolji okus na svijetu. Bar dok ne izumre biljka kakaovac...

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

I ja sam procitala i tekst je bas duhovit. Gadila sam se od pocetka do kraja jer sam uzasno teska za probat nove stvari, posebno kad gadljivo vec i zvuce

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Hladetina? Ne. Lutefisk je lutefisk i gotovo. Ne postoji ništa slično u cijelom svijetu. Zapravo je najsličnije domaćem sapunu, a posebnost je konzerviranje pomoću žuči.
    Na Wikipediji kaže:
    Interview with Jeffrey Steingarten, author of The Man Who Ate Everything (translated quote from a 1999 article in Norwegian newspaper Dagbladet
    "Lutefisk is not food, it is a weapon of mass destruction. It is currently the only exception for the man who ate everything. Otherwise, I am fairly liberal, I gladly eat worms and insects, but I draw the line on lutefisk."
    "What is special with lutefisk?"
    "Lutefisk is the Norwegians' attempt at conquering the world. When they discovered that Viking raids didn't give world supremacy, they invented a meal so terrifying, so cruel, that they could scare people to become one's subordinates. And if I'm not terribly wrong, you will be able to do it as well."
    "But some people say that they like lutefisk. Do you think they tell the truth?"
    "I do not know. Of all food, lutefisk is the only one that I don't take any stand on. I simply cannot decide whether it is nice or disgusting, if the taste is interesting or commonplace. The only thing I know, is that I like bacon, mustard and lefse. Lutefisk is an example of food that doesn't taste anything, but is so full of emotions that the taste buds get knocked out."

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    američki indijanci su itekako poštivali prijatelje životinje i biljke, prihvaćali su svoj položaj u hranidbenom lancu i nisu ugrožavali niti se iživljavali kao bjeli čovjek nad bizonima
    to je poanta svega..danas caruje odvratna neumjerenost u konzumaciji i crpljenju sirovina, pa i u ubijanju i mučenju životinja iz raznoraznih potreba i hirova ...ono što mi je posebno ogavno je korištenje životinja u kozmetičkoj industriji...
    ja sam mesožder i uz sve dvojbe o patnji životinja ostat ću mesožder..ali kad ja kupim junicu..ja iskoristim sve - praktički od rogova do repa..pola junice..cca 40 kg čistoga mesa plus kosti meni traje godinu-godinu i pol. Održiva konzumacija. Znam ljude koji uvijek ostave pola tanjura. E to ne podnosim. To je nepoštovanje.

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Virgo, wie viel kostet kg te tvoje junice? Čisto me zanima zbog one priče od ranije o skupoći eko-uzgoja.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sad sam poželila probat taj slavni lutefisk (Davore, jesi li ti probao?)
    A ako ćemo o stravičnim kombinacijama - ne znam točno koji (čini mi se da se radilo o starim Ircima, Mongolima i nekim afričkim), ali pročitala sam to o više naroda da su primjenjivali sad ili u prošlosti, radi se obično o stočarima-nomadima: U svježe pomuzeno mlijeko doda se svježa krv dotične životinje (zareže se noga) i dobije se ružičasta poluzgrušana masa. Volim mlijeko, volim krvavice, ali mislim da ovo ne bi mogla probati.
    Jesam li koga navela na veganstvo ?

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A ako ćemo o stravičnim kombinacijama - ne znam točno koji (čini mi se da se radilo o starim Ircima, Mongolima i nekim afričkim), ali pročitala sam to o više naroda da su primjenjivali sad ili u prošlosti, radi se obično o stočarima-nomadima: U svježe pomuzeno mlijeko doda se svježa krv dotične životinje (zareže se noga) i dobije se ružičasta poluzgrušana masa. Volim mlijeko, volim krvavice, ali mislim da ovo ne bi mogla probati.
    to sam i ja gledala u nekom dokumentarcu - prerasipno im je ubiti kravu, kad mogu imati zivi, dugotrajni izvor bjelancevina. A i manje je nasilno nego zatuci kravu.

Ono sto mene zanima je - zasto nam je to gadljivo, a nije nam (nekima) gadno jesti meso?

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da to piješ od malena, bilo bi ti normalno, a vjerojatno i fino.

Nego, ima nešto približno nezamislivo, a uobičajeno u koliko se sjećam dalmatinskoj zagori? Svježe pomuzeno kozje mlijeko miješa se s crnim vinom. Meni je to nespojivo, premda volim oboje.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni je gadljivo puštati krv od žive životinje. Iako se upravo spremam pustiti krv sebi (ne da će to netko jesti...) imamo akciju u firmi.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pa ni Dalaj Lama nije vegetarijanac. Nemoj previše očekivati od savješću motiviranog vegetarijanizma.

(Lutefisk ne namjeravam probati. Kao alternativu za riblji, autentično skandinavski obrok, prilagođen našem nepcu, vrijedi probati gravlax ili gravad lax)

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Anvi prvotno napisa

Nego, ima nešto približno nezamislivo, a uobičajeno u koliko se sjećam dalmatinskoj zagori? Svježe pomuzeno kozje mlijeko miješa se s crnim vinom. Meni je to nespojivo, premda volim oboje.
    to ti se zove bikla. mlijeko moze biti i kravlje.
    jako, jako davno sam to pila i moram ti reci da uopce nije lose .
    pri cemu ja mlijeko uopce ne volim, da budem iskrena, mlijeko mi ima grozan ukus.

pa mamazika citajuci ovaj topic sve sam bliza veganstvu. (zasada jedem ribu i meso u malim kolicinama ne previse cesto.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

To su masajii, afričko pleme iz roga afrike. Primjenjuju jos uvijek. Ne znam kakvog je to okusa, ali ne nalazim nista posebno gadljivo u tome.

Virgo, potpisujem te, uključujući i citat.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Anvi prvotno napisa

Ajme, ja sam iz dalm. zagore, pa nisam čula ni za što slično :?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja znam za nesto sto se zove sanguinacchio, na jugu Italije se za vrijeme karnevala nekada davno mijesala svinjska krv sa topljenom cokoladom i u to su se umakale krostule. I dan danas ima isti naziv, samo su izostavili sangue, tj. krv!!

Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •