Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Dojim-može li dehidrirati? HITNO

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Dojim-može li dehidrirati? HITNO

Beba 6,5 mjeseci, isključivo dojena do nedavno, cca 2-3 tjedna počela nadohrana ali ne voli piti niti na žličicu niti na bočicu s kljunom (bočicu s dudom odbija odavno). Već 2 i pol dana temperatura varira između 38,5 i 39,5 (mjereno u guzi), više je pospana, plače. Bojim se da ne dehidrira jer pelene baš nisu često mokre. Jučer je imala i češću stolicu sa malo sluzi. Zvala pedijatra-kaže da temp. može potrajati 48 sati i da bi dojenje trebalo biti dostatno no nije naodmet dodati juhu ili kakvu tekućinu. Ali ona NEĆE NIŠTA PITI!!! U Klaićevoj nas poslali doma sa nalazom: blaga dehidracija, ako počne povraćati ili imati jači proljev otići na zaraznu. Znam da je jako opasno za tako malu bebu ako dehidrira-jel da idemo odmah na zaraznu ili ne??? Pomozite

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ako misliš da joj treba, vodu joj možeš davati i špricom, onom kao od lijekova, po malo.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nudi sisu stalno. kolko ima mokrih pelena?

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

marta, bojim se premalo! To mi je jedini problem. Sa temperaturom se nekako znamo nositi ali me brine znam li uopće prepoznati ako beba dehidrira. Znaš li ti koji su simptomi? Uostalom, kakva je to viroza (ako je to) koja je napala samo jedno dijete a svi mi ostali smo zdravi. I to bebu koja doji-znači svaki dan stvara obrambene mehanizme, jel tako?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Znakovi dehidracije su: podočnjaci, suh jezik, malo mokrih pelena, opće loše stanje...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

znak dehidarcije je i uvučena fontanela

još jedan znak dehidracije je ako uštipneš dijete, i ako uštipnuto mjesto ne povrati prirodnu boju za 2-3 sekunde

mislim da bi ju često trebala držati na prsima - često mislim gotovo stalno kada je temperatura visoka

ukoliko joj ponudiš vode, ne mora značiti da će i prihvatiti

s vodom može biti zahvalno što možeš izmjeriti koliko je popila (obično liječnici pitaju koliko je dijete pilo) - ja sam davala na žličicu ili špricom kako bi bila sigurna

Čuvajte se!

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Suh jezik ne znači i bijeli jezik? Baš sam primjetila da joj je neuobičajeno bijeli jezik! A sada spava srce malo. Strpit ćemo se do jutra-osim ako noćas ne ode temp u visine. Ma možda nismo baš uračunljivi nakon što je veća prije 4 mjeseca završila na Šalati sa upalom bubrega, esch 10 na 5 i leukocitima 20 :shock: ! Isto je počelo "samo" temperaturom i općom slabošću. Sad smo valjda previše oprezni....

Bmama

Početno

Moja beba je prije dva tjedna imala iste simptome, tada sa 5,5 mjeseci, također isključivo dojena - imala je gnojnu anginu bili smo u bolnici do neki dan!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj maxi prvotno napisa
    Suh jezik ne znači i bijeli jezik? Baš sam primjetila da joj je neuobičajeno bijeli jezik! A sada spava srce malo. Strpit ćemo se do jutra-osim ako noćas ne ode temp u visine. Ma možda nismo baš uračunljivi nakon što je veća prije 4 mjeseca završila na Šalati sa upalom bubrega, esch 10 na 5 i leukocitima 20 :shock: ! Isto je počelo "samo" temperaturom i općom slabošću. Sad smo valjda previše oprezni....
    Ali se nemojte strpiti s dojenjem do jutra!

Ja sam svojoj u snu davala sisu kada je imala temperaturu - mislim da pod temperaturom mogu još tvrđe zaspati i ne buditi se za hranjenje...

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa

Ali se nemojte strpiti s dojenjem do jutra!
    i da hoću ne mogu! ta bi staaaaalno papala...

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

A jel vam to "smrdi" na Roseolu? Kad je Lara imala nekako sam odmah znala da je to, a sada ne znam.....

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

može biti i rozeola,S. ju je prebolio prije tjedan dana.imao je temperaturu max 39,mjereno ispod pazuha,bio je perilično bezvoljan.
    krvni nalazi i nalazi urina su bili uredni.nakon skoro pa točno 72h temperatura je pala i slijedeći dan izbio osip.i to je bilo to.
    ja sam ga tih dana samo dojila,nije htio baš jesti a pogotovo piti nešto drugo osim iz cice.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Rozeola ne izaziva proljev.
    Inače, moguće je da isti virus kod odraslog izazove jednu mekšu stolicu, a kod malih 3 dana koma proljeva s temperaturom. To se nama dogodilo, a pri tom ovaj najmlađi nije uopće dobio - začepljen kao i inače /ne doji više/, 6- godišnjak koji je stvar i donio u kuću prošao najgore, MM osrednje a ja jedva da sam znala.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ako je imala ešerihiju posebno moraš paziti da dovoljno piški. Jesi li probala ponuditi vodu iz obične čaše? Mojem klincu je bilo posebno interesantno piti baš iz staklene pa smo našli jednu deblju koju ne može zagristi.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bijeli jezik koliko ja znam obično ukazuje na virozu.

Ako puno doji ne može dehidrirati, meni rekao dr. u Zaraznoj kad je P imao gadan proljev i povraćanje u dobi od 10 mj. Nije ništa htio jesti ni piti, samo je dojio.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Bili kod pedijatra, kaže UPALA USNE ŠUPLJINE, nekakav oblik HERPESA, masu djece mu dolazi sa istim simptomima, temp može trajati i do 8 dana :shock: . Lijeka nekog posebnog nema, eventualno pomoći sa Calgelom kao kod zubića.
    Inače, pred jutro smo krenuli opet u skidanje temp a ono u 4 mlaza povratila ooogromnu količinu mlijeka!!! Bože, nisam ni znala koliko zapravo posišu!!!
    Bijeli jezik sam primjetila još jučer, ali danas se vidi još više+bijele naslage na nepcu. Jadničak, sigurno je jako smeta.
    Svima

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Želimo brzo ozdravljenje!

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

maxi, pa nju je ulovilo isto što i ladu prije mjesec dana. nama je pedica rekla da je ovo ljeto jako puno djece zaradilo tu infekciju. kao što si rekla, lijeka nema, samo neka puno sisa da ne dehidrira. nadam se da će proći brzo i da lara neće pokupiti to isto. pusa ljepoticama

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •