Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 76 od 76

Tema: Moj AP jutros u vrtiću

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Toni preplakala tjedan, premda tete kažu da bi se smirila i igrala pa opet plakala. Cijela je grupa nova pa svi uglavnom plaču. Vidjet ćemo kako će biti sutra. Mene tete kritizirale kako sam previše osjećajna i kako je mala previše koncentrirana na mene. A meni se srce slama kad je ostavljaljam uplakanu i znam da će plakati.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa nece valjda biti koncentrirana na moju babu.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Aaaaaaaaaaaaa, grrrrrrrrrrrrrrrr, prokuham na takve izjave tipa "previše je vezana uz vas"...pa, fakat, uz koga bi trebala bit vezana, uz poštara? Jel one nekad zastanu i razmisle o tim frazama koje tak rasipaju bez da razmisle kaj govore :?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj kloklo prvotno napisa
    Aaaaaaaaaaaaa, grrrrrrrrrrrrrrrr, prokuham na takve izjave tipa "previše je vezana uz vas"...pa, fakat, uz koga bi trebala bit vezana, uz poštara? Jel one nekad zastanu i razmisle o tim frazama koje tak rasipaju bez da razmisle kaj govore :?
    Ili kao što je meni teta u vrtiću rekla, nakon što mi je dijete bilo DRUGI dan u jaslicama (i normalno, plakalo) "jooooj, mama, kak' ste vi razmazili ovo dete".

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dijana, treba mi smajlić koji lupa glavom u zid u nevjerici

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jutrosnja scena:
    Dosli smo relativno mirno do vrtica, ulazak je prosao malo teze ali smo usli. I sada: placu oni i odvede ih teta u sobu i da im igracke da se igraju. Ja sam se slucajno zadrzala malo duze u predsoblju i cujem kako su prestali plakati. Posto mi je u sobi ostao kljuc ja sam ponovo usla a njih dvojica u plac.
    Znaci trebalo im je manje od minute da se smire :shock: a cim su me vidjeli ponovo su poceli plakati. Ja sam sada totalno :? .

Tete samo ponavljaju: "mama ide na posao, mama ce se vratiti" i "hajde da se igramo"

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj tamy prvotno napisa
    jutrosnja scena:
    Dosli smo relativno mirno do vrtica, ulazak je prosao malo teze ali smo usli. I sada: placu oni i odvede ih teta u sobu i da im igracke da se igraju. Ja sam se slucajno zadrzala malo duze u predsoblju i cujem kako su prestali plakati. Posto mi je u sobi ostao kljuc ja sam ponovo usla a njih dvojica u plac.
    Znaci trebalo im je manje od minute da se smire :shock: a cim su me vidjeli ponovo su poceli plakati. Ja sam sada totalno :? .

Tete samo ponavljaju: "mama ide na posao, mama ce se vratiti" i "hajde da se igramo"
    Ma oni se svi rasplaču bez obzira tko ulazi...tako vele naše tete
    kao da rade to po defaultu...to mi se čini i za mog Ivana kada ga ostavljam
    uđemo sami u zgradu, sretno juri u svoj ormarić, skidamo jaknu, sam je sprema, isto tako i šlapice, uzima čašu na kljun, odlazimo pred vrata on lagano kuca, teta izlazi, ja ga dižem na ruke i ljubim i predajem i tada počinje plakati...svaki put nakon što se vrata zatvore ne nabrojim ni do 5-više se ne ćujue
    dakle, čim dođemo zna gdje smo i da će ostati-(ili očekujem previše od njega) danas smo čak na hodniku sreli tetu koja je taman dolazila i nasmijao joj se
    no onaj tren kada ga teta uzima on plače- čini se već iz navike

mislim da oni koji se stvarno bune i žalosni su što moraju ići plaču čim dođu pred vrtić a neki još i pred odlazak od kuće (imam dva primjera u blizini)

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

I naše tete tvrde kako se brzo smire i da je Toni jučer prestala plakati nekoliko minuta nakon što sam ja otišla. Kad sam nakon ručka došla po nju vidjela sam kroz prozor na hodniku da se lijepo igra s djecom. To me malo umirilo. Jutros opet plakanje kad sam je predavala teti. Uvijek kad odlazim osjećam se, kako su cure već napisale, kao da izdajem nju i sve ono što smo u ove dvije godine nas dvije gradile

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MM jucer bio u "spijunazi". Stajao je pred vratima, pored ograde (zagradjeno pa se ne vidi vani) i osluskivao. Cuo se samo smjeh, zamor djece i teta kako im pjeva

Jutros je opet na rastanku bilo tesko...

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

E, ljut sam k'o pas
    Napisao sam post od 50 redaka nakon danasnje scene u vrticu i onda sam lupnuo krivu tipku i onda je sve otislo u (grubu rijec).

Zrinka bolesna, MZ i ja neispavani i krepani, a Vedran ne zeli u vrtic i danas je priredio polusatni show (a inace mu je super tamo, jedva ceka da dodje), na svu srecu jutros je njegova omiljena teta (inace je bila zauzeta priredbom za jesensku svecanost) pa je za 3 minute rijesila spor i otisli su raditi slike od suhog lisca.

A tih pola sata je bila zaista muka, doma su MZ i Zrinka (odlazim nakon rucka s posla da ju zamijenim pa da MZ moze na svoj posao), Zrinka kaslje i povraca, MZ prehladjena i nervozna i da im ostavim Vedrana snjima poludjeli bi svi ... na posao ga ne mogu povesti, frka je a s njim ne bih nista napravio ... a iz tog razloga ne bih ni uzimao slobodni dan, vec i zato da ne bude presedan (da je boelstan ili da je neki ozbiljan razlog, nema frke). I ovako cu vec morati raditi na Dan mrtvih jer kasnimo sa realizacijom plana ...

Kaj vi radite u takvim situacijama?
    To je jedna od onih sugavih situacija kad ne mozes nikako izvesti da svi budu zadovoljni, dapace da itko bude zadovoljan, vec na kraju svi budu frustrirani ...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj tatek prvotno napisa
    Zrinka bolesna, MZ i ja neispavani i krepani, a Vedran ne zeli u vrtic
    ...
    To je jedna od onih sugavih situacija kad ne mozes nikako izvesti da svi budu zadovoljni, dapace da itko bude zadovoljan, vec na kraju svi budu frustrirani ...
    Ne znam šta se zbivalo u vrtiću, vjerujem da si odreagirao ok. Gledaj na to što ste svi nezadovoljni kao na normalnu reakciju u opisanim uvjetima. I to je jedna situacija u životu, kao takvu treba je prihvatiti, promijeniti što se da (to ste već pokušali) i dalje "sjesti u kut i čekati da prođe". Slikovitije: umjesto da se ždereš što pada kiša, smisli način da iskoristiš vrijeme dok ne možeš van. Neće ti biti lijepo kao što si zamišljao na pikniku, ali ni ružno kao da samo sjediš kraj prozora i proklinješ sudbinu.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ti si ovdje ispuhao svoju nervozu, a vedran u vrtiću. teta je bila hladne glave i sve sredila u tri minute.

bit će bolje

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mendula prvotno napisa
    Citiraj tatek prvotno napisa
    Zrinka bolesna, MZ i ja neispavani i krepani, a Vedran ne zeli u vrtic
    ...
    Ne znam šta se zbivalo u vrtiću, vjerujem da si odreagirao ok. Gledaj na to što ste svi nezadovoljni kao na normalnu reakciju u opisanim uvjetima. I to je jedna situacija u životu, kao takvu treba je prihvatiti, promijeniti što se da (to ste već pokušali) i dalje "sjesti u kut i čekati da prođe". Slikovitije: umjesto da se ždereš što pada kiša, smisli način da iskoristiš vrijeme dok ne možeš van. Neće ti biti lijepo kao što si zamišljao na pikniku, ali ni ružno kao da samo sjediš kraj prozora i proklinješ sudbinu.
    U vrticu sam se u 2-3 navrata izvikao na Vedrana ... pokusao sam mu objasniti da danas nemamo boljeg rjesenja (mislim da on to razumije kad je u "normalnom" stanju), a on je zapilio da zeli baki (kojoj cemo ici popodne) koja je trenutno u gradu i ne moze do nje.
    Ne volim vikati i padati u bijes, no s druge strane, nisam mu rekao nista neprimjereno niti i jednu rijec zbog koje bih sad zazalio ... tako da mi je s te strane savjest mirna, samo sam ispustio svoj ventil ljutnje i nemoci ... nije on kriv sto sam neispavan, Zrinka bolesna, a posao na vratu ... ali opet mislim da 6-godisnjak moze shvatiti takav trenutak ... cesto takve situaciej rijesimo na obostrano zadovoljstvo, no sad nije islo ...

Eto, malo sam se ispuhao ... onaj prvi post sam i pisao da s jedne strane pustim paru, ali i da vas pitam sta radite kad vam djeca kazu (na vrtickim vratima) da ne zele bas taj dan ici u vrtic. Da li kad popustite pa smislite neki plan B ili objasnite situaciju pa uz vise ili manje negodovanja ga ipak ispratite u vrtic?

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    bit će bolje
    Vec je.
    Ajd, idem raditi da nekaj napravim do rucka, MZ mi javlja da je i mala doma kenjkava do neba tako me danas ceka jos jedan test izdrzljivosti ...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo malo i nas ovdje - nama danas završava 4. tjedan vrtića i tek zadnja 3 dana zara veselo ulazi u grupu čim obuče šlapice.

do prije 3 dana je plakala, ali ja je nisam pristala "ostaviti" takvu ili "predati" je takvu teti - mazila bih se i grlila s njom u garderobi dok se ona ne bi smirila i sama odlučila da je vrijeme da uđe u sobu (sa suznim očima, ali to je bila njena odluka, u momentu kad je njoj odgovaralo). to je znalo potrajati i po 45 minuta.

i našim tetama to nije baš odgovaralo, ali nismo se dale, i objasnila sam im zašto su nama takvi rastanci važni pa su nas pustile.

cure, ne dajte se, slušajte svoje instinkte i neka vam adaptacija bude onakva kakvom je vi želite i neka traje koliko god vašem djetetu treba

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tatek, ja htjela nesto pitati, ali nije u losoj namjeri, nemoj krivo shvatiti. Jel vi Vedrana i inace cesto "izdvajate" kad su situacije kriticne?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lutonjice

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Tatek, ja htjela nesto pitati, ali nije u losoj namjeri, nemoj krivo shvatiti. Jel vi Vedrana i inace cesto "izdvajate" kad su situacije kriticne?
    Nema frke ... kako kada, nesto cesce da nego ne, ali nema generalnog pravila. Ako je recimo on bolestan, zalostan i sl. tad on ima "poseban" tretman kako bi mu se mogli posebno posvetiti (bilo da ostane sa MZ doma ili ide sa mnom nekud itd),a ako je ostatak obitelji u "izvanrednom" stanju tad ga obicno "izdvojimo" (recimo da ne bude cijeli dan uz bolesnika) jer su nasa iskustva pokazala da takve situacije zavrsavaju obostranom nervozom i rasturom. On ne priznaje bolest i trazi maksimalno posvecivanje kao da su svi zdravi, a to ne dobije i onda cesto pukne film negdje, bilo kod njega, bilo kod nas.

Bilo je vec govora o tom njegovom "izdvajanju", zakljucak je bio da mu tre vise vremena sa MZ i to sad i dobiva kad su okolnosti normalne (obicno ipak jesu ). Moja procjena je da je danas kad je vidio da Zrinka ostaje doma sa MZ da je i on pozelio ostati doma sa njima.
    To bi bilo OK da su one zdrave ili barem MZ, no kako je i ona li-la tad nismo zeljeli riskirati frku doma ... pa sam ju dobio ja u vrticu. A negdje je moralo izaci, i njegova i moja frustracija ...

Usput, onaj odlazak baki je njemu drag i uvijek jedva ceka da ode kod nje i to nema veze sa sadasnjom situacijom, vec je odavna planirano.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jel mislis da bi bilo bolje da ste ga ipak ostavili danas doma? Ja nemam uopce uvid u vasu situaciju. Imam onoliko koliko nam je ti na forumu predstavis. Ali, meni osobno uvijek malo "strecne" to kad se dijete odvoji od grupe (u ovom slucaju ostatka obitelji) da bi se izbjegli neki problemi. U ovom slucaju je prevagnula "odluka" tvoje zene da ona ne moze sama biti s njih dvoje, jer je i sama bolesna. I njezino je pravo donijeti takvu odluku i misliti ne samo na djecu, nego i na sebe. Ali mi se to , s ove neke druge strane, cini dosta nepravedno. Pogotovo iz Vedranove perspektive.
    Barem je tako kod moje djece....obje uvijek kao veliku nepravdu dozive kad jedna nesto moze, druga ne. Pogotovo kad se radi o tim ostancima doma s mamom, odlascima negdje s tatom itd.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Jel mislis da bi bilo bolje da ste ga ipak ostavili danas doma? Ja nemam uopce uvid u vasu situaciju. Imam onoliko koliko nam je ti na forumu predstavis. Ali, meni osobno uvijek malo "strecne" to kad se dijete odvoji od grupe (u ovom slucaju ostatka obitelji) da bi se izbjegli neki problemi. U ovom slucaju je prevagnula "odluka" tvoje zene da ona ne moze sama biti s njih dvoje, jer je i sama bolesna. I njezino je pravo donijeti takvu odluku i misliti ne samo na djecu, nego i na sebe. Ali mi se to , s ove neke druge strane, cini dosta nepravedno. Pogotovo iz Vedranove perspektive.
    Barem je tako kod moje djece....obje uvijek kao veliku nepravdu dozive kad jedna nesto moze, druga ne. Pogotovo kad se radi o tim ostancima doma s mamom, odlascima negdje s tatom itd.
    Slazem se, nezgodno je.
    Mozda da je Vedran vec kod kuce jace reagirao (malo se zalio da nece u vrtic, ali vise onak, tek da prica) mozda bi situacija bila drugacija ... al, zanimljivo, on, barem na rijecima, nije htio ici doma, vec ici direktno baki, a to zaista nikako nije bilo izvodivo.

Ma, zao mi ga je ... al, evo bas cujem, Zrinka je jos dvaput doma povratila, jednom po tepihu i kaucu, zaista ne bi imao ugodno drustvo doma ... ajd, makar ona sad spava, a nadam se (ma, znam) da se i onsad dobro zabavlja u vrticu.

... a meni samo pada glava, nocas spav'o 3 sata ...
    za oboje ...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za brzo ozdravljenje.
    Jel mislis da je htio ici baki jer mu se islo baki ili jer kod bake dobije paznju kakvu trazi?

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

za brzo ozdravljenje.
    Jel mislis da je htio ici baki jer mu se islo baki ili jer kod bake dobije paznju kakvu trazi?
    Kod bake (moje stare) dobije 100% paznju (mozda cak i malo previse, nekad malo previse inzistira na nekim stvarima pa razbija njegovu koncepciju igre, no ajd ipak u granicama normale) i tretira ga kao odraslog covjeka.
    (druga baka je sva u "pazi-ovo-pazi-ono" pa mu tamo nije toliko fora)

S druge strane, moja stara ima i veliko dvoriste, radionicu sa alatom, puno nekakvih supa i zanimljivih stvari za istrazivanje i igru. Tamo uzme cekic pa zabija cavlice, kopa na vrtu, slaze alat, nagura se u drvenu vrtnu kucicu sa starim stripovima i knjigama pa tamo se igra nekaj (gdje sam ja jednom cak i prespavao sa 7-8 godina ) ...

Sad smo dogovorili da ce tamo odspavati 2 noci, a to mu ima nekakav prizvuk pustolovine i to mu je posebni gust.
    Dakle baki ide jer mu se ide, a ponajvise bas zato sto ga se tamo "tretira" onako kako zeli. A i dovoljno je rijetko tamo da se toga ne zasiti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Izvini jos jednom, ako su pitanja bila u pogresnom tonu.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ma, bas si sad jos jednom vrtim film ... da nisam ovako umoran onda bi sve danas krenulo drugim tokom. Umjesto da vozim i idem s njim danas u vrtic k'o zombi, bez teksta i price, lijepo bismo pricali o necemu i tako sve u razgovoru dosli u vrtic, spremili se i sve 5. Danas sam bio preumoran, a i on je ocito malo izvan stroja i tak su zasjale iskre umjesto da se lijepo barsunasto i meko rastanemo.
    Mislim da inace ovakve situacije rjesavam i bez razmisljanja, ali danas sam takav kakav sam pa je sve ispalo ovako kako je ispalo.

Uglavnom, bilo pa proslo, bit ce bolje.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Izvini jos jednom, ako su pitanja bila u pogresnom tonu.
    Nisu, ton je OK, i ja bih tako pitao na tvom mjestu.
    Tocno ta pitanja smo se mi doma pitali pocetkom ovog ljeta kad je bilo dosta nejgovih protesta i bas je problem bio u tom smjeru u kojem si ti krenula.
    Bilo bi sve jasnije da je moj prvi post bio jasniji, no prva varijanta je osla k vragu pa sam pisuci drugu bio jos zivcaniji ...

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa
    Citiraj kloklo prvotno napisa
    Ili kao što je meni teta u vrtiću rekla, nakon što mi je dijete bilo DRUGI dan u jaslicama (i normalno, plakalo) "jooooj, mama, kak' ste vi razmazili ovo dete".
    Off topic,meni su to rekle i sestre i doktorice kad sam sa dvomjesečnim Grgom bila u bolnici a on je spavao sa mnom u krevetu i non-stop cicio...kak je tebe mama razmazila... UŽAS
    Samo čekam kaj će biti kad krene u jaslice...

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •