Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 54

Tema: pitanje za majke ciji su dvogodisnjaci jako vezani za njih

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno pitanje za majke ciji su dvogodisnjaci jako vezani za njih

Moram na poslovni put. Nece me biti 2 dana i 1 noc.
    Ovaj put fakat moram jer sam dosad izbjegla xy situacija kad sam trebala ici...
    F nikad nije bio bez mene preko noci. U slucaju da sam morala na poslovni sastanak (par puta), to se zavrsavalo tako da sam dotrcala iz grada jer je on plakao kao kisna godina sto mame nema.
    Problem nije dan....moze da me nema cijeli dan i sve je OK, ali noc....cim se priblizi F postaje jako tuzan, trazi me, place...

Obzirom da MM u noci Farisu ne predstavlja ama bas nista, mislila sam ostaviti F kod tete cuvalice.
    Imam dojam da cu crknut od muke, a opet se nadam da ce ovo biti veci stres za mene nego za F.

Ima li neko iskustva da je dijete bilo jako vezano za njega a da je prvo odvajanje proslo bezbolno?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nemam iskustva (i uopće ne mogu zamisliti da se moram odvojiti od Andreja, srećom, mene moji šefovi ne šalju nikamo), samo želim da vam to odvajanje prođe što lakše i što manje stresovito

Jesi li sigurna da će F bolje podnijeti tetu čuvalicu od tate?

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

1. znam da je bilo i prije topica na ovu temu ali koliko se sjecam da su razdvajanja bila ranije a ja pitam za malo vece "bebe"
    2. F nije dvogodisnjak ali skoro da jest

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

da, mislim kao i tanja_b - što ti nije bolja varijanta tata?
    pusa malom "priljepku"
    za utjehu, i stariji imaju takve epizode

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Nemam iskustva (i uopće ne mogu zamisliti da se moram odvojiti od Andreja, srećom, mene moji šefovi ne šalju nikamo), samo želim da vam to odvajanje prođe što lakše i što manje stresovito

Jesi li sigurna da će F bolje podnijeti tetu čuvalicu od tate?
    tanja hvala ti
    ni ja ne mogu zamisliti da se odvajam, ali do sada sam eskivirala zaista puno puta. ovaj put ne mogu, moram ici...

a sto se tice toga da ide teti cuvalici, nije zbog tete cuvalice vec zbog njenog muza kojeg F voli nejverovatno pa sam mislila i ako bude plakao, da ce ga on moci lakse utjesiti.

Iskreno, ne znam. Znam da MM nikad ne moze smiriti F kada neutjesno place.

A imam jos jednu opciju.
    Nekad mislim da F voli vise mog oca od mene same. Kontala sam mozda da njega zovnem da bude s MMom kad mene ne bude.

Ili da odvedemo F kod mojih.
    Nisam pametna....

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Njojza, i mi smo prošli 2x isto odvajanje, 2 dana i 1 noć.

Ja bih ti preporučila da malo F. privikneš da ga tata uspavljuje. Ti se povremeno makni van iz kuće. Oni moraju sami stvoriti svoj ritual uspavaljivanja.

Što se tiče noći...vjerovatno će se malo plakati što nisi blizu...ali tata će ga utješiti.

I bez obzira na sve...ja definitivno ne bih dijete ostavljala kod tete čuvalice. Na taj način (ne mislim te uvrijediti, oprosti), ipak stavljaš tetu čuvalicu ispred tate.

I na kraju, vjeruj mi, to je veći stres za tebe, nego za njega! Samo hrabro!

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj buby prvotno napisa
    da, mislim kao i tanja_b - što ti nije bolja varijanta tata?
    pa u stavri ja ne znam kako bi F reagovao da ostane sam s MMom
    Znam samo da par puta kad mene nije bilo navece da ga MM nije mogao utjesiti...F je plakao i plakao i plakao dok ja ne bih dosla.
    Doduse to je bilo zadnji put prije bar pola godine...

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Citiraj Njojza prvotno napisa
    ... MM u noci Farisu ne predstavlja ama bas nista...
    ...nikad ne moze smiriti F kada neutjesno place.
    Možda je ovo prilika da se to ipak promijeni. :/

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Iskreno, ne znam. Znam da MM nikad ne moze smiriti F kada neutjesno place.
    njojza, to je zato što si i ti tamo. ni andrej ne šljivi tatu u kriznim situacijama ako sam ja u blizini.

ali kad se desi da navečer moram izaći, mm ga može uspavati. već imaju svoju rutinu, muzika, ples i ćorka. malo me zazove ali nema problema... jest da su me prvih par puta dočekali budni, znao je i zaplakati ali sve skupa ništa strašno.

doduše, nikad nisu bili sami cijelu noć... ali sjećam se što mi je tata cvrčak pričao kad je cvrčka morala na put: kad se lovro noću budio i tražio mamu, otišli bi u sobu gledati crtiće (koje obožava) i tako bi se umirio i zaspao.

neka i tvoji dečki nađu neku svoju foru - muzika, čitanje, crtići, priče... nešto što će farisa umiriti da može zaspati. možda prvu noć bude teško, ali vidjeti ćeš - njih dvojica će postati još bolji frendovi.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    I bez obzira na sve...ja definitivno ne bih dijete ostavljala kod tete čuvalice. Na taj način (ne mislim te uvrijediti, oprosti), ipak stavljaš tetu čuvalicu ispred tate.
    ma ne vrijednjas me, ne sekiraj se. Ovo sam mislila samo zato jer do sada MM nije mogao utjesiti F (ali vjerovatno je mala mudrica osjecala da je mama blizu)

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    njojza, to je zato što si i ti tamo. ni andrej ne šljivi tatu u kriznim situacijama ako sam ja u blizini.
    ma nekako sam i ja msilila da je to zato...

neka i tvoji dečki nađu neku svoju foru - muzika, čitanje, crtići, priče... nešto što će farisa umiriti da može zaspati. možda prvu noć bude teško, ali vidjeti ćeš - njih dvojica će postati još bolji frendovi.
    ja se nadam da ce ovo biti prva i jedina noc!
    a to da postaju bolji frendovi ja vidim i radujem se.
    kako god zvucalo, ali nekad sam mislila da MM ne znaci bas puno farisu i bila tuzna zbog toga.
    Neku noc se F probudio u sred noci i trazi MMa, poceo plakat jer ga nema (a on gledao TV u susjednoj sobi). J
    a sam presretna sto vidim da mu je MM sve potrebniji, pogotovo jer se MM toliko trudi da budu prava raja a F vecinom trazi samo mene.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ma to će ti sad doći. kako faris bude stariji biti će sve više stvari koje će njih dvojica moći raditi bez tebe (doma i vani), pa da vidiš nerazdvojnih frendova.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ma to će ti sad doći. kako faris bude stariji biti će sve više stvari koje će njih dvojica moći raditi bez tebe (doma i vani), pa da vidiš nerazdvojnih frendova.
    a onda cu ja vjerovatno gledati kako da se ubacim u raju

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ti ćeš se izvaliti na kauč, gledati i uživati.

ili, vjerojatnije, nabrzake kuhati/prati veš/prati balkone/nadopuni po želji.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

a nisam znala da se tako dobro poznamo

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ili dojiti bebaca br. 2 do iznemoglosti :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Potpisujem sve što je i Ajvonž napisala!

A tebi najtoplije preporučujem (bez obzira na ovo putovanje): dogovori se sa curkama navečer i odi malo van! U prvo vrijeme 2 -3 večeri za redom..tako da malac počne loviti ritam sa tatom!

Pusti ih preko dana malo same! (znam koliko je to teško, jer znam da ti miš nedostaje) Oni se jednostavno moraju još bolje upoznati!
    A vjeruj mi, i dalje ćeš mu biti vrlo vrlo bita u njegovom životu! Ali bit će ti lakše! A i tati!

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj wewa prvotno napisa
    ili dojiti bebaca br. 2 do iznemoglosti
    opet ona mene medju trudnice!
    a nisam majke mi

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

molim da se ODMAH objasne ove šifre i navlakuše!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Netko je trudan???

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Netko je trudan???
    no comment 8)

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mamasan, putujem 19.09. do tad sam planirala da se ispalim negdje navece....svaki dan pomalo...pa da vidimo

preksinoc sam ih poslala u setnju, a u 9:00 kad je bilo vrijeme spavat bilo je "mama, mamaaaaaaa, mamice"

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

draga moja ovo ti se wewa trudi da F dobije bracu ili seku vrlo brzo i to samo zato jer sam se ja pozalila na drugom topicu da cu "roditi jos jedno" dok docekam da F uradi pregled MRI

a ona sad ne popusta

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mamasan, putujem 19.09. do tad sam planirala da se ispalim negdje navece....svaki dan pomalo...pa da vidimo

preksinoc sam ih poslala u setnju, a u 9:00 kad je bilo vrijeme spavat bilo je "mama, mamaaaaaaa, mamice"
    A di si ti bila? Doma ili vani?

Ako izađeš van, moja najtoplija preporuka: ne čini to u vrijeme kad kreće umirivanje pred spavanje, već malo ranije. Tako sam ja izlazila veću u 19 sati. Nama je spremanac, tuširanje, klopanje i uspavljivanje u razdoblju od 19.30 - 21 sat.
    Uvijek sam im ostavljala vremena da se u miru naigraju sa bagerima...
    I s druge strane, uvijek je sa tatom činio ono što sa mamom "ne smije" činiti...npr.: klopao čokoladne napolitanke...i zato se i veselio da mama ode van....ili je pio "vino" (crveni sok) ...ili nešto drugo....
    Na kraju bi u krevetu odvozili još koju rundu sa bagerima , i zaspao bi SAM ili tati na ramenu....bez plača...

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

draga moja ovo ti se wewa trudi da F dobije bracu ili seku vrlo brzo i to samo zato jer sam se ja pozalila na drugom topicu da cu "roditi jos jedno" dok docekam da F uradi pregled MRI

a ona sad ne popusta
    k'o pit bul

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

A di si ti bila? Doma ili vani?
    ja sam taj dan ostala kuci u krevetu jer nisam bila dobro a oni su isli van.
    znam da trebam ja biti vani a oni kuci.
    probacemo veceras po tvom receptu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Puno uspjeha!!!

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

HVALA!

nego imam jos jedno pitanje.
    Sta u tom slucaju sa dojenjem?
    Da mu normalno dam da dojim u noci ili da se preselim u dnevnu sobu?
    Mislim da ce tu jednu noc kad budem na putu prezivjeti bez "ikija" i da nema potrebe da ga jos unaprijed ovikavam od dojenja radi te jedne noci, pogotovo jer nemamo namjeru prestat dojiti...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ma neee, cicanje se nastavlja u revijalnom tonu!

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ma neee, cicanje se nastavlja u revijalnom tonu!
    :D
    a ja se fakat nekad osjecam kao jedna velika cica
    pogotovo u zadnje vrijeme kad me F vidi samo vice "iki iki", smlati za cas i trazi "dugu"
    tek kad zavrsi s tim, onda vidi da je i mama tu

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

e da, dok budeš na putu - ako osjetiš da se cike prepunjavaju izdoji samo malo, da popusti napetost.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

a to naravno, podrazumjeva se

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nepitaj

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

nepitaj
    lakse mi je kad znam da nisam jedina :cmok!:

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Da, svi su ovi savjeti na mjestu, ali i ja mislim da bih se jako teško odvojila od djeteta, i baš sam nedavno razmišljala što bi bilo da moram na neki službeni put?? I onda pomislih kako bih sigurno povela i dijete i mm-a (ili ako muž ne može ići, povesti npr. baku ili neku drugu djetetu blisku osobu); dok je majka na sastancima/predavanju, tata i dijete šeću ili se igraju negdje, a ostatak dana i noć provodite opet svi zajedno. Meni se ta solucija puno više sviđa nego da me peče savijest što sam ostavila dijete. A također bi to bilo i jedno predivno novo iskustvo za cijelu obitelj.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Freya prvotno napisa
    Da, svi su ovi savjeti na mjestu, ali i ja mislim da bih se jako teško odvojila od djeteta, i baš sam nedavno razmišljala što bi bilo da moram na neki službeni put?? I onda pomislih kako bih sigurno povela i dijete i mm-a (ili ako muž ne može ići, povesti npr. baku ili neku drugu djetetu blisku osobu); dok je majka na sastancima/predavanju, tata i dijete šeću ili se igraju negdje, a ostatak dana i noć provodite opet svi zajedno. Meni se ta solucija puno više sviđa nego da me peče savijest što sam ostavila dijete. A također bi to bilo i jedno predivno novo iskustvo za cijelu obitelj.
    da da, ja sam prvo jue rekla da idu MM i F samnom
    no kako je tu utorak na srijedu, nema sanse da ide MM jer mora raditi a sav godisnji je ispucao
    Na zalost moja mama i svekrva zdravstveno nisu OK tako da put s njima ne dolazi u obzir.
    Krajnja opcija je bila odvajanje i da postoji bilo koje drugo rjesenje ja bih ga uradila...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

freya, jasno da je redom najbolje

- ne otići

- otići ali povesti muža i dijete

- odgađati putovanja što dulje

tvoj miš je još mali - ja se prvu godinu nisam od andreja odvajala dulje od sat i pol. ali ovdje je riječ o dvogodišnjacima, a mame ne mogu beskonačno zavlačiti neke stvari - kad-tad moramo pristati na nešto što bi radije preskočile. pa onda gledamo kako proći što bezbolnije...

(ja bih svisnula da moram na put, do toga ikad dođe pripremite se na kuknjavu )

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

(ja bih svisnula da moram na put, do toga ikad dođe pripremite se na kuknjavu )
    a imas rezervisano rame za plakanje
    ja znam da kad dodje do toga ja cu crknut
    nisam dzaba otvorila topic nego da kukam
    opet kazem, nadam se da ce meni biti teze nego Fu jer mi je to lakse podnijeti...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

opet kazem, nadam se da ce meni biti teze nego Fu jer mi je to lakse podnijeti...
    s tim računaj!

razlika je u tome da se ti unaprijed bojiš, strepiš, groziš... a njemu ćeš lijepo sve objasniti, biti će mu zabavno s tatom, sigurno ćeš mu faliti u trenucima umora i krize ali uz ljubav i sigurnost koju mu inače daješ sasvim sigurno neće misliti da ga je mama ostavila. i ubuduće će biti puno lakše...

ali, mi bi crkle da ne šizimo i kad treba i kad ne treba.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Opet potpisujem Ajvonž (već u revijalnom tonu)...

I pogotovo onaj dio sa cikama i noćnim dojenjem...jedina nam (im) je kriza bila upravo to (jedno) buđenje bez cicanja...kod prvog odvajanja (sa 1,5 g.) bilo je grdo cca 1/2 sata tijekom noći...kod drugog odvajanja (sa 2 g.) bila je kriza ali puno kraća.

Savjet: neka tata prije spavanja (kad si ti na putu) objasni F. da mame nema noćas i da su njih dvojca sami. Da ako se probudi, neće biti u blizini cike, ali da će mu tata dati što god hoće.
    Malci su fantastični! I iznenaditi će te, vjeruj mi!

Ako ćeš ići van, ne moraš odmah "trenirati cijelnonoćnu strogoću"...samo neka se njih dvoje prvo naviknu što im je činiti kad ostanu solo....Sve ostalo ide prirodno....

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ljudi ja moram podijeliti svoju radost s vama :D
    ici cu na put ali ne moram nociti
    zivio moj shef jos 100 godina u zdravlju
    jest da ce to zahtjevat da sutra ujutro krenem opet na put oko 5-6 ali sta me briga
    jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :D

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ljudi ja moram podijeliti svoju radost s vama :D
    ici cu na put ali ne moram nociti
    zivio moj shef jos 100 godina u zdravlju
    jest da ce to zahtjevat da sutra ujutro krenem opet na put oko 5-6 ali sta me briga
    jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :D
    ta kad sta zacrta....

:D

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

živijoooo :D

bit ćeš umorna, ali znam da će ti biti puno lakše.

(sasvim te razumijem: dok sam ja bila na rodinom rođendanu andrej je bio s tatom. u vrijeme spavanja sat i pol je uvjeravao tatu da mama ne jadi nego pomaže teti mijeji pa može doći. i suzeee... na kraju je zaspao i probudio se nakon ciglih pola sata. kad su konačno došli k meni bio je musav od suza, tužan i indisponiran. i sve zato što mu je situacija bila neobična. da je mislio da sam na poslu, ne bi bilo apsolutno nikakvih problema... dovoljno da mene i mm-a baci u bad ostatak vikenda: nikakvo odstupanje od rutine ne dolazi u obzir)

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ta kad sta zacrta....
    oprostite, da li se tako dobro poznamo?

ivy, retrogradno, pusa malom suncu
    a mogu misliti kako je tebi bilo....uh...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Njojza, čestitam! :D (Kako je prošlo ono "ostavljanje tate i sina navečer doma na uspavljivanje"?)

Ajvi, ljubi tog malog mišeka!

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ta kad sta zacrta....
    oprostite, da li se tako dobro poznamo?

ivy, retrogradno, pusa malom suncu
    a mogu misliti kako je tebi bilo....uh...
    i bolje, draga, i bolje

Ajvice, mogu misliti kako je bio beskrajno tuzan, ali ne mogu se nasmijesiti kad procitam Mijeju

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nadoknadili smo

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Što da ti kažem-uživaj u firmi sa svojim šefom,ja dok sam živa neću zaboraviti užas sa kojim sam otišla na put sa Aninih godinu i pol i to na četiri dana iliti tri noći (do tada se nismo uopće odvajale a glavna joj je klopa još bila cika).Samo kod mene je bilo ili na put ili.....

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Kako je prošlo ono "ostavljanje tate i sina navečer doma na uspavljivanje"
    nikako jer sam ja slaba vec danima i ne mogu ici nigdje (imam mucnine, proliv, slabost generalno pa jedva mrdam)
    Taj dio sam ostavila za koji dan dok budem bolje...
    i nema odustajanja, vrijeme je da pocnemo s tim definitivno
    sad sam imala srecu da sam uspjela izmuljat da ne idem
    a sta ako se desi slijedeci put da se ne mognem izvuci

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo ti prvo ozdravi!!!!
    (nisi trudna, ziher? )

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005