-
koje mlijeko za kašice? kako početi piti?
Naš anđeo ima 7 mjeseci i 10 dana i 10 kg. Super napreduje i do 6 mjeseca je isključivo dojen. Nije buco već jak i sam pedijatar je jako zadovoljan njegovim razvojem. U 6-om mj. smo započeli sa dohranom ali mu se nije svidjelo pa je prilagodba trajala skoro mjesec dana. Počeo je papati onak za praf kad smo bili na moru i sad mogu reći da pojede jedan obrok obično oko ručka. Papa bananu, krušku, jabuku, mrkvu, krumpir, rižu, palentu, tikvice, karfiol i to u kombinacijama. Voli i malo maslinovog ulja što mi je drago. (finog domaćeg!!) Htjela bi mu napraviti kašice s keksima ili Rižolino i slične Lino stvari ali za sve je potrebno mlijeko. Pošto ga još uvijek dojim nekoliko puta dnevno i dva puta po noći nemam toliko mlijeka za dodatno izdajanje da radim kašice. (ovaj nam je ritam za sada bio super). Imamo doma (kršitelj koda) 1 koji smo kupili kad je bila frka s upalom dojki kad je imao 2 mjeseca za nedaj Bože, ali nismo ga nikad otvorili. Čini mi se nakako da bi mu to bilo preslabo ili se varam? Ne znam s čim bi mu pripremala te kašice pa molim za iskustva.
I još jedna stvar koja nas muči. Od otprilike 5-og mjeseca znala sam mu tu i tamo dati žličicu vode ali nije mu se sviđala. Kako smo počeli s dohranom probala sam mu davati vode i čaja i soka - razno raznih ali ništa neće. Nema dudu ni bočice inače. Kad sam mu dala Magic Cup samo se igra s njom, ako malo potegne napravi kiselu facu i sve ispljune (sa svime u nekoliko desetaka puta probavanja). Onda smo probali sa običnom flašicom - ni to ne funkcionira. Na žličicu ista stvar. Jednostavno neće ništa piti. Neću ga siliti bez veze jer znam da će i to vrijeme doći samo po sebi. Samo se bojim da ne bi bilo da ja to prekasno skužim. Ipak za nekih 5 mjeseci idem raditi...
Hvala unaprijed na savjetima.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma