Zanim me kako pravilno razliti čokoladnu glazuru po torti?
Kod mene to ispadne kao da je razlijevalo dijete od dvije godine, ima je svud ai nepravilnog je oblika. Najteže mi je okolo torte razliti...
Zanim me kako pravilno razliti čokoladnu glazuru po torti?
Kod mene to ispadne kao da je razlijevalo dijete od dvije godine, ima je svud ai nepravilnog je oblika. Najteže mi je okolo torte razliti...
evo još jedne![]()
a kak se napravi i ono sa marcipanom - tipa zelene travice pa gore gotove figurice zečeki i sl. kada sam probala napraviti travicu bilo je tako tragikomično da sam odustala od travice i napravila šarene cvjetiće jer drugo nije na niš ličilo![]()
Vrijeska, mislim da je problem u glazuri. Da bi se dobro razljevalo mora imati dosta masnoće - koliko čokolade toliko margarina.
ja sam pokušavala i pokušavala, ali nažalost nije uspjelo. Onda sam smislila nešto drugo isto efektno -
Glazuru bih razlila po vrhu, ne bih ju mazala žlicom, nego razlijevala, pomijerajući tortu (ako me razumijete), a onda bi sa strane (bočne) ostali oni "curci", kao kada djeca crtaju vrh planine sa snijegom, a ja bih onda još dodala sa žlicom koliko treba.
Jel netko skužio? Ma u principu je jednostavno, samo ja volim zakomplicirati stvari!
znači npr. 200gr jednog i drugog?!NanoiBeba prvotno napisa
Zar to nije previše?
ma tako i ja radim samo dok napravim krug sve se ohladi i stvrdne . :?Winnie The Pooh prvotno napisa
Meni su tak rekli - možda ipak možeš malo smanjiti masnoću, ali stvarno ti je caka u njoj. Probaj.
Tada ti je glazura dok je topla dosta tekuća i samu ju raziješ po kolaču, pogotovo ak je kolač još u kalupu. Kada se stvrdne, bude glatka i sjajna.
ne, nego po 100 gr je dosta za jednu tortu,
normalne velicine.
probajte zagladiti fil koji je ispod,
pa onda samo otopljenu cokoladu
kapati kasikom onako s visine
i motati kasikom u krug.
ispadne prekrasno, ako je ispod
krema svetle boje npr zuta.
ovaj nacin je dobar kada zurite,
a torta ipak ispadne bas lepa.
Moja glazura je otprilike 200 g čokolade i dvije žlice margarina i ispadne mi dobro.
Kada sam radila s manje masnoče bila je očajna, a i meni se čini ovo pola pola previše, ali znam da mi je to rekao netko "profesionalan"
Meni se dosada nije stvrdnula. Evo kako ja radim glazuru:Vrijeska prvotno napisa
3 žlice vode, 3 žlice šećera otopiti i u tome otopti 10 dkg čokolade za kuhanje.
Kada je čokolada otopljena, staviti 6 dkg maslaca (ili margarin za kreme)
pa to je to o čemu pričam - relativno dosta masnoće (na 10 dag čokolade 6 dag margarina)
med - savršeno se razlijeva a okus je božanski. uz to je dovoljno malo margarina, a može i bez njega.
Kako?ms. ivy prvotno napisa
rastopi čokoladu i margarin i umiješaj med. ne znam točnu količinu, ja to odokativno.
meni glazura uvijek ispadne dobra na vrhu, teže mi ide sa strane/bočne stranice , ali sam doskočila tome tako da je uvijek napravim više, pa zalijem ohohohooo, kad se stvrdne samo višak maknem sa tanjura
btw, mora još biti dosta topla i počnete je lijevati od sredine u velikoj količini, sama se rasporedi prema krajevima-važno je prije toga fil/kremu ispod dobro izravnati velikim nožem kojeg stalno močite u vodu
ni slučajno kupovati gotove glazure, to je grozno
evo Lucine torti za 3.rođendan-kao što se vidi, rub čokoladne torte mi je svijetliji, trebala mi je biti gušća glazura http://public.fotki.com/MajaML/roend...cture_031.html
A ja sam mislola- gle neka nova glazura od meda.ms. ivy prvotno napisa
Ja u glazuru ne stavljam nikakvo sladilo, tak da bi mi ova varijanta bila prestatka.
rastopiti zajedno čokoladu i vrhnje za kuhanje.
Uvijek ispadne dobro
Ako vas zanima, raspitam se za omjer čokolada- vrhnje
Moja čokoladna glazura je-čokolada,maslac i 2žlice mlijeka
je, stvar ti je u masnoci. meni ova ispadne super - na 10 dkg cokolade ide 4 velike zlice ulja, ulje stavis na pocetku dok cokolada jos nije otopljena
2 dcl slatkog vrhnjatinkie winkie prvotno napisa
300 g čokolade za kuhanje
U otopljenu čokoladu dodati zagrijano slatko vrhnje i mješati dok ne postane jednolična smjesa.
Samo šta je meni ova glazura po kaloričnosti, sama po sebi kolač.
Otkrila sam mirror glaze glazuru (torta izgleda kao staklena). Probala ju i jako je jednostavna i savršena bez grudica...mirror glazura
100 ml vode
200 g šećera
60 ml vrhnja za šlag
60 g kakaa
40 g tamne čokolade
1 vrećica želatine
2 žlice vode
Želatinu prelijte vodom i pustite da nabubri 6-7 minuta.
Ostale sastojke pomiješajte i kuhajte na laganoj vatri dok se sve ne otopi. Zatim umiješajte želatinu pazeći da glazura ne zavrije.
Vruću glazuru prolijte kroz sito kako biste imali što manje mjehurića zraka. Sada je ostavite da se ohladi gotovo do sobne temperature, tj. pratite da vidite kad se počne zgušnjavati i tada je spremna za korištenje. Pretopla glazura će vam otopiti kremu, a prehladna se neće dati razliti.
Stavite tortu na rešetku ili neku širu zdjelicu tako da su stranice slobodne da glazura može kapati s njih. Sada sve to skupa stavite na protvan ili neku sličnu široku posudu u koju glazura može curiti.
Glazuru pažljivo prelijte po gornjoj površini torte da zacuri sa svih strana. Ako negdje ne pokrijete dobro, možete žlicom 'zaliti' stranice i tako ići u krug dok se potrošite svu glazuru i ne budete zadovoljni debljinom sloja. Ono što vam je curilo u posudu dolje možete ponovno koristiti dok sve ne potrošite.
Zvuci mozda komplicirano ali stvarno nije. Recept je sa fb stranice Like chocolate
I jako dobro izgleda takođe. Osim što je ja pravim bez kakao praha, a dodajem belu čokoladu i jestive boje, za mramorni izgled.
Mana je što taj sjaj ne traje baš predugo, prvih 24h je predivna ali nakon toga dosta brzo gubi na tom efektu.
Mašnica, da li si smrzavala tortu pre prelivanja glazure? Obično svaki recept za mirror glaze zahteva prethodno smrznutu tortu. Ja sam probala da prelijem i samo dobro ohlađenu, i zaista nije ispalo tako dobro kao sa smrznutom, bila je lepa ali se glazura jače razlila i bila je malčice pretanka, tako da su se provideli svi ostali slojevi torte. Izgledalo je interesantno ali ipak ne onako kako sam zamislila.
Nisam tortu smrzavala, krema je bila mousse sa želatinom, dobro sam ju ohladila, bila je čvrsta. Pazila sam samo da glazura bude ohlađena. dakle mlaka skroz.
Fala na korisnim komentarima, imat ću i to u vidu kad se upustim u projekt "glazura"...
Otkad sam nekako provarila tu zelatinu u tortama, skuzila sam da su ti parfei i pjenice totalno super i jednostavni. I brzi.
U ove kreme ide malo glazure ne cijela vrećica. Ja ne volim želeaste i želatinaste kreme, ova je samo pufnasta i prozračna i lagana i fina...
Jedino što ta glazura bude želatinasta kad se stvrdne, ali nema veze jako lijepo izgleda
Zanimljivo kad netko izvuče tvoju temu iz ropotarnice foruma, i shvatiš da i dalje imaš isti problem, pa se malo zabrineš
ali, iskreno, nisam previše glazura ni radila u međuvremenu (prešla sam na ticino, a u zadnje vrijeme može i bez glazure i bez ticina)
ps. ovo u međuvremenu je svega 12-13 godina ...
Posljednje uređivanje od Vrijeska : 10.01.2019. at 22:54
vrijeska, sad su moderne torte da se vide svi slojevi tijesta i kreme, moje vrijeme je napokon došlo!
a svaki restoran koji imalo drži do sebe poslužuje desert da izgleda kao da im je ispao na pod pa su ga žlicom skupili nazad na tanjur
Konačno! Kad ja složim Ledeni vjetar, izgleda ko da je iz aviona ispao, a stvarno bude jako fin.
Mene nikad nisu brinule take stvari,a veliki je imao baš svakojake fine torte,klinci manje oku dopadljive,ali opet fine