-
Vinogradska
Drage cure, vjerni sam posjetitelj rodine stranice i ovog foruma, pa kako sam na samom početku trudnoće danas sam se i službeno priključila forumu. Iskreno se nadam se da ću ovdje iz prve ruke prikupiti sve potrebne informacije. E sad, da krenem od početka jer imam dosta nedoumica.
1. Odlučila sam da ću roditi u Vinogradskoj jer ionako tamo spadam po mjestu stanovanja. Kako trebam roditi početkom kolovoza ove godine doktorica (istina opće prakse) mi je savjetovala da idem u Petrovu jer po njezinim informacijama u ovim manjim rodilištima (tipa Vinogradska, SD, Merkur) ostavljaju manje iskusne doktore za vrijeme godišnjih odmora, a u Petrovoj uvijek navodno ima netko sa većim iskustvom. Ja osobno mislim da to ipak nije tako, ali bih voljela ako netko zna ili je imao iskustva sa porodom u ljeto da mi svakako nešto napiše. Ne bih željela sada zbog toga mijenjati odluku o izboru bolnice, tim više što sam već bila na kontroli kod njihovog doktora.
2. Ovo mi je druga trudnoća, prvo dijete rodila sam prije 3 godine na carski rez jer porod prirodnim putem nije napredovao (Petrova). Doktor mi je sada rekao da postoji mogućnost da i ovaj porod bude na carski rez, ali to će oni tek vidjeti kada porod započne. Sada me uhvatila panika jer ovisim o iskustvu doktora koji mi se zatekne na porodu i kvaliteti njegove procjene u tom trenutku. Raspitala sam se i čula sam da je opća praksa u našim rodilištima da se prirodni porod forsira pod svaku cijenu pa čak i ako je žena već rodila carskim rezom. Jako se bojim mogućih komplikacija za dijete i mene, pa me zanima da li netko zna kakva je situacija u Vinogradskoj, te da li postoji mogućnost spinalne anestezije (to ću još pitati i doktora ali ako netko zna bilo bi dobro). Ja bih svakako željela roditi prirodno ali samo ako prirodni tijek poroda to bude dozvoljavao (bez dripa), a nikako ne bih htjela da me izmrcvare dripom i da onda na kraju idem ipak na carski kao što je to bilo prvi puta.
3. Kakv im je sistem posjeta (da li imaju neku prostoriju za posjete i sl.)
4. Da li tamo nosimo svoje spavačice ili njihove (manje bitno, ali me zanima).
To bi bilo sve za sada, pa ako netko ima novijih informacija o svemu navedenom neka mi odgovori.
Pozdrav.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma