Luna, onda je možda zbilja stvar u prelasku u novu razvojnu fazu, u interesu za nove izazove i kontakte, u želji za novim iskustvima. Nisam skužila - ide li Kaleb u vrtić? Koliko često ste u điru po gradu, koliko često se igra s drugom djecom? Čini mi se da skreće tvoju pažnju na sebe više no inače, možda mu više nisi ti dovoljna (glupo i ružno zvuči, nadam se da si me ispravno shvatila - mislim na provođenje više vremena sa drugim ljudima).
Probaj biti kraj Kaleba kad pali crtić, pa mu kroz smijeh i igru lagano uzmi daljinski iz ruke kad upali TV, skreni mu tog trenutka pažnju na ono što se upalilo na ekranu i makni daljinac iz vodokruga, pravi se da ga više nema, da je totalno glup i nezanimljiv i da je sad puno važnije što Kaleb i mama gledaju crtić nego Kalebovo bacanje daljinskog i čekanje mamine reakcije.
Naravno da je meni u neku ruku bilo lakše jer su moja djeca uvijek imala jedno drugog za igru pa zbilja nisu radili nered i dirali što se ne smije ali još uvijek mislim da bi trebala Kalebu oštrije postaviti granice "prihvatljivog" ponašanja, prebaciti njegovu energiju na kreativu umjesto da koristi vrijeme i snagu na uvjetno rečeno destruktivu.
Možda blebećem, sorry kaj sam ovak izravna