-
Argumenti protiv produzenog dojenja
Mi i dalje dojimo ali sve cesce slusamo komentare sa strane da je produzeno dojenje stetno i sve to bez pravih argumenata.
Argumente za dojenje znamo!
Zanimaju me oni valjani argumenti protiv produzenog dojenja, jer ono sto slusam su sve nebuloze tipa- nije dobro jer se dijete previse veze za majku; smanjit ce ti se grudi; biti ce ti tesko kasnije ga odbiti...;zato jer dojis bole te kriza...;tvoje mlijeko vise nema hranjivu vrijednost....
Dakle posto sve ima svoje za i protiv, mozda je tako i sa dojenjem- ali jos uvijek nisam naisla na neki opravdan i valjan argument koji bi govorio u prilog nedojenju. Mozda ih ipak nema.
Ono sto mi pokusavaju reci su sve nebuloze radi kojih sam dosla do zakljucka da ljudima smeta ta povezanost izmedju majke i dijeteta. Dali su zavidni ili ljubomorni ne znam, ali zasto svi osjecaju duznost da me prosvjetle kako bi prestala dojiti?
Neki me zale i smatraju nesposobnom odbiti dijete od cice. Ali im je skroz normalno kupovati adaptirano svojoj djeci...
-
Evo ja ti kopiram nesto sto je Davor napisao jednom o dojenju. I, sto se mene tice, time je sve receno.
Dojenje je jedan holistički princip kojeg je praktično nemoguće imitirati. Sve holističke prakse ponašaju se poput holograma - cjelovite su bez obzira s koje strane i koji dio gledaš. Svaka imitacija jednostavno nije hologram nego obična plošna slika.
Sve upute o tankom, željezom siromašnom i makarsvakakvom majčinom mlijeku dolaze iz usta plošnih ljudi koji nisu u stanju vidjeti puninu dojenja.
-
ja mislim da su ljubomorni
podsvjesno
moja baka nije ništa loše komentirala kad sam rekla da ću dugo dojiti, dapače bilo joj je drago i odmah se nadovezala da je nju mama dojila do 5 godine, nju i ostalih osmero.
oni koji nisu dugo dojeni i koji su to uskratili svojoj djeci "moraju" tebe "ispraviti" jer u suprotnom su oni pogrješili, a ljudi to ne vole
-
meni fakat bez veze kaj bilo tko ima za reć u vezi nečijeg dojenja.... meni nema ljepšeg kad se stisne i kad se spojimo... naravno da sad već polako čisto traži emotivnu sigurnost nije gladam.... al zato sm tu... da mu je pružim dušom i tijelom.... mmmmmm....
-
Nisam već dugo doilica, ali vaši su me razgovori asocirali na priču moga svekra. Njega je majka isto dojila do 5. godine, jer u sveopćoj gladi i neimaštini, drugog i nije bilo. Većina njegovoh vršnjaka je bila u sličnoj situaciji. Nitko od njih nije bio debeo, bili su zdravi, žilavi i bez boleština. Da žene nekoć nisu dogo dojile, pitanje koliko bi veća smtrnost djece bila. Danas se djeca našopaju antibioticima i drugim ljekovima, pa je postalo potpuno normalno (podrazumijeva se) da su mala djeca jako boležljiva. Toliko o "suvremenoj prehrani".
Bravo mame, samo naprijed.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma