Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Argumenti protiv produzenog dojenja

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno Argumenti protiv produzenog dojenja

Mi i dalje dojimo ali sve cesce slusamo komentare sa strane da je produzeno dojenje stetno i sve to bez pravih argumenata.
    Argumente za dojenje znamo!
    Zanimaju me oni valjani argumenti protiv produzenog dojenja, jer ono sto slusam su sve nebuloze tipa- nije dobro jer se dijete previse veze za majku; smanjit ce ti se grudi; biti ce ti tesko kasnije ga odbiti...;zato jer dojis bole te kriza...;tvoje mlijeko vise nema hranjivu vrijednost....

Dakle posto sve ima svoje za i protiv, mozda je tako i sa dojenjem- ali jos uvijek nisam naisla na neki opravdan i valjan argument koji bi govorio u prilog nedojenju. Mozda ih ipak nema.
    Ono sto mi pokusavaju reci su sve nebuloze radi kojih sam dosla do zakljucka da ljudima smeta ta povezanost izmedju majke i dijeteta. Dali su zavidni ili ljubomorni ne znam, ali zasto svi osjecaju duznost da me prosvjetle kako bi prestala dojiti?
    Neki me zale i smatraju nesposobnom odbiti dijete od cice. Ali im je skroz normalno kupovati adaptirano svojoj djeci...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo ja ti kopiram nesto sto je Davor napisao jednom o dojenju. I, sto se mene tice, time je sve receno.

Dojenje je jedan holistički princip kojeg je praktično nemoguće imitirati. Sve holističke prakse ponašaju se poput holograma - cjelovite su bez obzira s koje strane i koji dio gledaš. Svaka imitacija jednostavno nije hologram nego obična plošna slika.
    Sve upute o tankom, željezom siromašnom i makarsvakakvom majčinom mlijeku dolaze iz usta plošnih ljudi koji nisu u stanju vidjeti puninu dojenja.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja mislim da su ljubomorni
    podsvjesno
    moja baka nije ništa loše komentirala kad sam rekla da ću dugo dojiti, dapače bilo joj je drago i odmah se nadovezala da je nju mama dojila do 5 godine, nju i ostalih osmero.
    oni koji nisu dugo dojeni i koji su to uskratili svojoj djeci "moraju" tebe "ispraviti" jer u suprotnom su oni pogrješili, a ljudi to ne vole

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

meni fakat bez veze kaj bilo tko ima za reć u vezi nečijeg dojenja.... meni nema ljepšeg kad se stisne i kad se spojimo... naravno da sad već polako čisto traži emotivnu sigurnost nije gladam.... al zato sm tu... da mu je pružim dušom i tijelom.... mmmmmm....

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nisam već dugo doilica, ali vaši su me razgovori asocirali na priču moga svekra. Njega je majka isto dojila do 5. godine, jer u sveopćoj gladi i neimaštini, drugog i nije bilo. Većina njegovoh vršnjaka je bila u sličnoj situaciji. Nitko od njih nije bio debeo, bili su zdravi, žilavi i bez boleština. Da žene nekoć nisu dogo dojile, pitanje koliko bi veća smtrnost djece bila. Danas se djeca našopaju antibioticima i drugim ljekovima, pa je postalo potpuno normalno (podrazumijeva se) da su mala djeca jako boležljiva. Toliko o "suvremenoj prehrani".
    Bravo mame, samo naprijed.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •