Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Sta da radim?

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Sta da radim?

Tema je o bezpelenastvu. Mislila sam ovo staviti na zdravlje djece ali ne radi se o zdravlju. Znam ima sto topika o bezpelenastvu i nekakacu ali kod nas je nesto posebno. Kod Mejre je sve u glavi.

Mejra je sa 23 mj. odbila dnevnu pelenu bez IJEDNE nezgode. Super. Bar smo mislili. Ona je trazila pelenu za pokakati se, i mislili smo samo par dana dok se ne 'oslobodi' kakati na tutu ili solju. Prije skoro 5 mj. je odbila i nocnu pelenu bez ijedne nezgode. Super. ALI ona i dalje kaka u pelenu. Ovaj mjesec vec godinu tako.

Sve smo probali. Prvo smo sve to prepisivali tvrdoj stolici. Citali slikovnice, pricali, pjevali, podmicivali, molili, ignorirali, bili na laxativima, kupovali nove tute, umetke. I nis. Cak sam toliko vec luda da sam krila pelene, zapravo sam joj rekla da smo protrosili i da moramo ici kupiti. Ona je tek treci dan pokakala skroz mekanu stolicu U PELENU, jer ja nisam mogla vise izdrzati. (pojma nemam kako je mogla zadrazavati tako mekanu stolicu tri dana) Znam sad zvuci da sam toliko desperate da mi dijete kaka u tutu, ali ovo se desilo jedanput.

Upravo smo nazad u fazi ignoriranja, tj. hoce pelenu dobije ju i to je to. Dokad ovako? Kako da postupam?

Jesmo li mi tu sta krivi? Sastra me tjesi 'ne pretjeruj nisu djetetu ni tri godine!' ALI ona vec 12 mj. piski u tutu na svoju inicijativu, to je sto me izbajuce iz takta... :?

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Znam samo da je istu stvar radio i moj mali rodjak i da je prestalo samo od sebe...
    Nadam se da ti netko zna nesto vise i bolje reci...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

I kod nas je bio isti slučaj, ali nismo od toga radili paniku, istina da je već bilo malo bedeasto, ali njih nemožeš ništa prisilno naučiti, već čekati da se u maloj glavici prešteka neki spoj i oni sve sami naprave. Jedina stvar koju smo radili da smo svaki put kad bi tražio pelenu nudili i tutu, i tako je jednog dana napokon pristao na nju.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

...a sada je još i Ahmed tu... zašto bi ona kakala u tutu, ako braco kaka u pelenu strpljenja samo, riješit će se to samo od sebe... pusa

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

...a sada je još i Ahmed tu... zašto bi ona kakala u tutu, ako braco kaka u pelenu strpljenja samo, riješit će se to samo od sebe... pusa

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

imaš na topicu Boji se kakati, kako smo mi riješili.
    Trajalo je do napunjene 3 godine.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi smo to riješili tako da smo brzo skidali pelenu kad se postavio u položaj za kakanje (stoji s malo izbačenom guzom) i stavili ga na tutu.
    Sad muku mučimo kako s tute na WC...

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja frendica je imala isti problem sa svojim sinom. Malac je negdje sa 2,5 g. skinio pelenu, ali je isključivo htio kakati u pelenu. I trpio je dok mu je nisu stavili (čak i u vrtiću je "čekao" da dođe doma do pelene...i baka je nerijetko trebala juriti u dućan po pelenu.. :/ ).

No, dječji psiholog im je rekao da dijete niti u kojem slučaju "ne prisiljavaju" na kakanje bez pelenu...ono će samo doći do toga.

Tako je i bilo. Negdje sa kojih (skoro 4 g.), mama je malcu rekla da neka pokuša normalno kakati..kao svi veliki dečki. I to je bio okidač! Malac je zaželio kakati kao svi drugi VELIKI dečki.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mi smo probali Editu skinut s pelena uz pomoc teksta na portalu. Sad zasad nista.
    Obucemo joj samo gacice, stavimo tutu na vidljivo mjesto, ali kad zeli vrsit nuzdu -trazi pelenu.
    Ako sam slucajno rekla "hajde piski u tutu", pocinje vriska. Naravno, povukla sam se, jer je ocito da jos nije spremna
    Probali smo i sa wc skoljkom, ali ni tu ne pali.
    Vec su se svi poceli iscudjavat "pa zar jos nosi pelene" :shock: A meni to lagano ide na zivce.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Snorki i kod Lovre isto..Skinio pelenu na moru (ne skroz). javlja kad mu se piški, čak i sad primjećujem da rijetko kad piški dok spava i da i kad piški skoncentrira se na piškenje (kakanje isto)...no, tražio je da mu stavimo pelenu. Neće gaćice. Tako da smo mu vratili pelenu i malo ćemo opet pričekati pa ćemo opet probati...

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj rinama prvotno napisa
    I kod nas je bio isti slučaj, ali nismo od toga radili paniku, istina da je već bilo malo bedeasto, ali njih nemožeš ništa prisilno naučiti, već čekati da se u maloj glavici prešteka neki spoj i oni sve sami naprave. Jedina stvar koju smo radili da smo svaki put kad bi tražio pelenu nudili i tutu, i tako je jednog dana napokon pristao na nju.
    A koliko je ovo trajalo kod vas?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •