Tema je o bezpelenastvu. Mislila sam ovo staviti na zdravlje djece ali ne radi se o zdravlju. Znam ima sto topika o bezpelenastvu i nekakacu ali kod nas je nesto posebno. Kod Mejre je sve u glavi.
Mejra je sa 23 mj. odbila dnevnu pelenu bez IJEDNE nezgode. Super. Bar smo mislili. Ona je trazila pelenu za pokakati se, i mislili smo samo par dana dok se ne 'oslobodi' kakati na tutu ili solju. Prije skoro 5 mj. je odbila i nocnu pelenu bez ijedne nezgode. Super. ALI ona i dalje kaka u pelenu. Ovaj mjesec vec godinu tako.
Sve smo probali. Prvo smo sve to prepisivali tvrdoj stolici. Citali slikovnice, pricali, pjevali, podmicivali, molili, ignorirali, bili na laxativima, kupovali nove tute, umetke. I nis. Cak sam toliko vec luda da sam krila pelene, zapravo sam joj rekla da smo protrosili i da moramo ici kupiti. Ona je tek treci dan pokakala skroz mekanu stolicu U PELENU, jer ja nisam mogla vise izdrzati. (pojma nemam kako je mogla zadrazavati tako mekanu stolicu tri dana) Znam sad zvuci da sam toliko desperate da mi dijete kaka u tutu, ali ovo se desilo jedanput.
Upravo smo nazad u fazi ignoriranja, tj. hoce pelenu dobije ju i to je to. Dokad ovako? Kako da postupam?
Jesmo li mi tu sta krivi? Sastra me tjesi 'ne pretjeruj nisu djetetu ni tri godine!' ALI ona vec 12 mj. piski u tutu na svoju inicijativu, to je sto me izbajuce iz takta... :?