Mi smo prošli 4 g no veččč 30 sat nije cikao pa valjda ni nebudemo u 5+
Mi smo prošli 4 g no veččč 30 sat nije cikao pa valjda ni nebudemo u 5+
Nađa u sredu napunila 4
Sisa dva puta dnevno (pre spavanja dnevnog i noćnog)
A za rođendan je, pre nego što je ugasila svećice poželela (to mi je tajno poverila uveče pre spavanja): "da pijem mleko do škole, i danju i noću"
Pozdrav svima na ovoj temi!
Pupica prije 2 tjedna napunila 5!
I još doji...! : yes :
Sretne smo i zadovoljne, zahvaljujući Rodi, Rodinim savjetnicama i forumu!
Mislim da to nije predugo, rukovodim se tekstom:
"Koliko je prirodno dojiti?"
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=238&Show=1479
Inače je malena jako samostalna, samopouzdana, već 2 godine pleše balet, a godinu dana pjeva u zboru!Zaključak je da su ljudi napravljeni tako da se kao vrsta uspješno razvijaju uz dojenje 2 i pol godine do 7 godina.![]()
Nadamo se da će dojenje omogućiti i da manje pobolijeva od raznih viroza i sl., kojih u vrtiću uvijek ima... a i u javnom prijevozu itd.
Pratim njene potrebe, i očekivala sam da sama odustane od dojenja s 3 godine, pa s 4, no to se (još) nije dogodilo. Dakle, potreba (još) postoji, što potvrđuje tvrdnje iz navedenog teksta.
Više ne dojimo u javnosti, možda od njene 3. godine, jer mislim da joj nije toliko potrebno...
Doji navečer, za uspavljivanje, noću, ako se probudi, i ponekad za dnevno spavanje, koje je uglavnom izbacila.
moja šestogodišnjakinja je opet malo probala, ali jednostavno ne ide s trajnim zubima
kod nas je prekretnica bila klimanje zuba s pet i pol, dalje više nije išlo
a kad je ispao zub, samo je šištalo
sve ima svoj kraj, meni je ponekad ipak teško (a imam još jednu koja siše), ali mi je ipak drago da smo se pratile i prestale kada je stvarno bilo nemoguće. inače, smiješno je što mi je skoro do ramena
sretno vam dalje
Mi se odjavile. 51 mesec je sisala
Žao mi je što smo prekinule naglo i u nezgodnom trenutku, ali zbog moje bolesti tj. uzimanja lekova smo morale.
Zanimljivo, i u tekstu se spominju trajni zubi:
Super je što dojimo toliko da možemo praktično provjeriti ove tvrdnje!većina primata doji dok mladunče ne dobije svoje prve trajne zube, a ljudi ih dobiju oko 5. ili 6. godine
Inače, mojoj malenoj se počeo klimati prvi zubić, jedinica... odmah mi je pala na pamet povezanost s prestankom dojenja, pa mi je bilo malo i žao... ali dobro, bit će da se približavamo prirodnom prestanku, pa nemamo za čime žaliti, nego prihvatiti da u svemu stalna samo mijena jest.
Mališani nam odrastaju!
:D
Da napomenem, stvarno si me dirnula svojom požrtvovnošću... tandem dvije velike curke, svaka ti čast!
Hvala ti puno! Pusa curkama!
![]()
vissnja, predivno.![]()
Ja sam se bojala takve situacije, eventualne potrebe za uzimanjem lijekova, da ta potreba ne nastupi prije, dok je dijete staro tek godinu ili dvije. Odlično je tko dogura do 4, pa i do 3...![]()