Eto..još jednom ja. Za epilog i uputu onima kojima će se slično dogoditi.

Cijelo poslijepodne razmišljam da li pitati svekrvu što se to dogodilo. Nisam ju htjela uznemiriti..ali ipak MM je ispitao stvar, pravednosti radi.

Sunca, ne zamjeri, iznijet ću neke pojedinosti koje znam s moje strane, pa me ispravi ako je nešto krivo navedeno.

Dakle, moja svekrva je tek nedavno...cca 7-10 dana službeno doznala da ima alergičara u jaslicama - malenu sunču, tek nakon intervencije majke kod ravnateljice., ...dok nema službenu liječničku potvrdu ne smije kuhati ništa po tzv. "specijalnim željama". Par dana prije od službene obavijesti doznala je od jedne čistačice da ima jedno alergično dijete u jaslicama, ali njoj kao kuharici, bez ovlaštenja ravnateljice i liječnika nije dopušteno davati i nabavljati specijalnu prehranu i namirnice, da u dobroj namjeri ne napravi još i veću štetu, a da je to znala sigurno bi obavijestila majku nek se ona neko vrijeme pobrine o prehrani malene dok ona ne dobije službeno odobrenje.

Ne zna se iz kojeg razloga liječnička potvrda nije zaprimljena, dokumentirana i proslijeđena odmah u kuhinju, jer jedino na taj način kuhinja ima ovlasti naručivati specijalnu hranu za alergičare i kuhati specijalne menije. U cjelokupnom dječjem kolektivu postoji desetak djece na specijalnoj prehrani, pa i onih alergičnih na mlijeko, koji dobivaju adekvatne namirnice i to je nešto normalno i nitko "nije aljkav" kuhati palente bez mlijeka.

Dijete je početnih 7 dana jelo marmeladu, jer je marmelada alternativni obrok za one koji ne žele jesti uobičajeni doručak i uvijek je jedna teglica kod teta, nema veze s kuhinjom.

Očito su tete u grupi čekale da se riješi papirologija, a netko tko je zaprimio potvrdu je očito zafušao i stvar se nije odvijala. Kuharice nisu znale. Doznale su najprije nešto u vidu glasine i 2-3 dana nakon i službeno.

Nitko sretniji od mene (možda sunca ) da se stvar riješila.

TinnaZ, nemoj mi zamjeriti veliku emotivnost i puno pisanja u smjeru koje nema veze s pitanjem sunce, ali to sam pisala samo da prikažem profil jedne izuzetno marljive ososbe. Voljela bih da jednom upoznaš moju svekrvu jer je dovoljno s njom razmijeniti 2-3 riječi pa da odmah vidiš koliko je to empatična, mila, savjesna i vrijedna osoba, te kad je netko spomene u kontekstu aljkavosti, meni pukne osigurač i počnem pištati. Valjda smo takvi kad nam je netko iznimno drag (pa bila to i svekrva ).