Molila bih vas da mi date savet kako da pripremim bradavice za dojenje i da li je to uopste potrebno raditi. Naime, ja sam procitala na Rodi skoro sve tekstove o dojenju ali bi mi ipak dobro dosao neki savet iz prve ruke. Citajuci neku literaturu naisla sam na preporuku da se bradavice svaki dan posle tusiranja malo izmasiraju frotirom. Posle par dana meni su bradavice prokrvarile, a nista me nije bolelo niti sam jako pritiskala. Takodje sam citala da nije potrebno nicim mazati bradavice, jer se time remeti njihov prirodni rad i da one same sebe podmazuju. Ja sam sad u 34. nedelji i nebih se jos neko vreme usudila dirati bradavice jer kazu da njihova stimulacija dovodi do kontrakcija, a meni su one i tako prejake (bila sam 10 dana u bolnici zbog toga i non stop pijem lekove za smirivanje kontrakcija i moram mirovati). Neko kaze da nije lose bradavice prstima malo izvlaciti mazuci ih uljanim AD kapima. Ono sto mi je u stvari najveci problem je to da ni moja mama ni njena mama, moja baka, nisu dojile, pa se plasim da i mene ne zadesi takva sudbina.
Unapred hvala na savetima!