Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: priprema bradavica za dojenje

saandra

Početno priprema bradavica za dojenje

Molila bih vas da mi date savet kako da pripremim bradavice za dojenje i da li je to uopste potrebno raditi. Naime, ja sam procitala na Rodi skoro sve tekstove o dojenju ali bi mi ipak dobro dosao neki savet iz prve ruke. Citajuci neku literaturu naisla sam na preporuku da se bradavice svaki dan posle tusiranja malo izmasiraju frotirom. Posle par dana meni su bradavice prokrvarile, a nista me nije bolelo niti sam jako pritiskala. Takodje sam citala da nije potrebno nicim mazati bradavice, jer se time remeti njihov prirodni rad i da one same sebe podmazuju. Ja sam sad u 34. nedelji i nebih se jos neko vreme usudila dirati bradavice jer kazu da njihova stimulacija dovodi do kontrakcija, a meni su one i tako prejake (bila sam 10 dana u bolnici zbog toga i non stop pijem lekove za smirivanje kontrakcija i moram mirovati). Neko kaze da nije lose bradavice prstima malo izvlaciti mazuci ih uljanim AD kapima. Ono sto mi je u stvari najveci problem je to da ni moja mama ni njena mama, moja baka, nisu dojile, pa se plasim da i mene ne zadesi takva sudbina.
    Unapred hvala na savetima!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pozdrav :wink:
    Bradavice tijekom trudnoce nije potrebno pripremati za dojenje. Mislim da se prije savjetovalo trljanje bradavica rucnikom ili cime vec, ali danas se zna da takva stimulacija bradavica moze utjecati na javljanje kontrakcija maternice, pa se ne preporucuje.
    Isto tako nije dobro koristiti neka agresivna sredstva za tusiranje, kao ni neke kreme, ulja i sl. Kao sto si vec napisala, to sve moze nastetiti prirodnoj vlaznosti tog dijela koze, a stvarno je nepotrebno.
    Ja bi ustvari rekla da je najbolje obicno se otusirati ili okupati, tj. slijede svoje uobicajene higijenske navike, jedino mozda izbjegavati ta agresivna sredstva za kupanje i dojke polijevati obicnom vodom.
    Neka te ne plasi to sto zene tvoje obitelji nisu dojile. Mislim da ovdje ima dojilja sa jako dugackim stazom, a cije mame ili bake isto nisu bile dojilice. Tvoje dojenje ovisit ce najvise o tebi samoj. Super da vec sada imas interes i prikupljas podatke, jer kasnije ako krenu neki problemi biti ces bolje pripremljena i lakse ces se oduprijeti raznoraznim utjecajima i savjetima.

lidac2004

Početno

Zorana,imate li vi kakav tecaj za nas koje smo u strahu da necemo znati dojiti kako treba,drzati bebu na prsima kako u dobrom polozaju i tome slicno?

saandra

Početno

Jos jedno pitanje: malo mi se peruta koza na bradavicama, da li bih mozda trebalo da mazem, ali bez velikog utrljavanja, kremu na bazi lanolina i da li bi trebalo da u porodiliste ponesem nju i rastvor borne kiseline (acidi borici)? Kazu da je dobo za obloge.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lidac, tecaja nemamo imamo dobru volju savjetovati i ovdje na forumu i na besplatnom sos telefonu 0800 227722 za mame u hrvatskoj :D

preporucila bih ti da procitas sa portala sve o dojenju sto smo do sad objavili a mozda ne bi bilo lose da malo proucis i ove podforume o dojenju, ima puno situacija koje se ponavljaju... s druge strane, vasa prica o dojenju bit ce u potpunosti jedinstvena :D i neponovljiva :D

saandra - kremu na bazi lanolina mozes koristiti ako ti je koza osjetljiva i peruta se (znaci - izrazito suha) no acidi borici ti nikako ne bih preporucila, za bilo kakve obloge (koje je u principu najbolje izbjegavati po bradavici - zbog mogucnosti da se razvije gljivicna infekcija) u slucaju boli (zastoja...) preporucujemo listove svjezeg kupusa. hladne obloge u slucaju zastoja u vremenu izmedju podoja i tople obloge neposredno pred podoj i u toku podoja (isto kod zastoja)

cure - svaka cast na informiranju :D

i sretno :D:D:D

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lidac, tacj u splitu postoji, ustvari nije tecaj nego radionica o dojenju, pa sad ne znam odakle si

lidac2004

Početno

Iz Zagreba,pa valjda ima i tu tako nesto,malo cu se raspitati,a ako nista ne nadem onda cu stalnooooooo zvati Rodice na besplatni telefon

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •