-
bol u dojci
već par dana pred kraj dojenja ili neposredno nakon dojenja osjetim probadajuću bol duboko u lijevoj dojci. do sad sam mislila de je bezveze, ali sinoć me baš jako zabolilo. ima li netko kakvu ideju šta bi to moglo biti?
inače nemam nikakvih drugih problema ni simptoma.
-
Ja zurim pa cu samo kratko dok se netko drugi ne javi: kod "dojilja sa stazom" moze doci do gljivicne infekcije i bez da mama primijeti neke vanjske simptome kod sebe ili kod bebe, a pogotovo kod bebe.
Dakle, mogu biti i gljivice u pitanju.
Jedes li dosta slatkisa?
Odmaras li se dovoljno, kako se inace hranis?
Kako se beba ponasa?
Jel ok polozaj kod dojenja? Mijenjas li precesto strane, tj. isprazni li beba dojke kad doji? ( ovdje ciljam na eventualni zacepljeni kanal tj. zastoj mlijeka?)
-
Jel ti se možda vratio menstrualni ciklus?
-
brze ste, nema šta!
dakle redom:
beba se ponaša uobičajeno, samo malo češće doji tokom dana, ali to pripisujem žedji od vrućine!? inače je vesela i zadovoljna.
strane ne mijenjam često, ali kad si spomenula začepljene kanaliće- na toj strani ih je bilo u počecima dojenja, a na drugoj nije uopće (ako to ima kakve veze :? ). čini mi se da prazni dobro! šta se tiče slatkiša, ne pretjerujem-jedem normalno-voće, povrće itd. i počela sam s acidofilima jer sam i sama posumnjala na soor. a odmor-kako kad!
nije mi se vratila menstruacija!
-
nisam napomenula da se javlja uglavnom kasno poslijepodne i navečer. evo sad je dojila i sve super!
-
Mozda ona ne isprazni tu dojku kako treba pa dodje do zastoja???
Ovo navodim kao opciju jer kazes da u zadnje vrijeme pojacano doji.
Ono, posto pojacano doji, nabilda se malo vise mlijeka, onda ako tu i tamo preskoci dojenje dodje do zastoja?
Ima li u biti uopce strana na kojoj ona vise doji ili koju "preferira"?
-
ne, nema "omiljenu" stranu! a u slučaju da je to što kažeš (nabildavanje pa zastoj) da li da joj više dajem tu stranu koja boli?
kažem, prvih dva-tri tjedna mi je bilo zastoja povremeno baš na toj strani, ali bila je tvrđa i s kvržicama pa sam znala šta je. a sad su obje mekane :? !?
-
da se javim nakon sinoćnjeg dojenja.
ponudila sam joj lijevu (problematičnu) i neko vrijeme je sisala (par minuta) i onda se užasno unervozila. još sam neko vrijeme pokušavala, ali bila je nervozna pa sam joj ponudila desnu. tek onda se smirila i zaspala, a mene je zabolila lijeva kad je počela dojiti iz desne, tj. kod let down-a.
btw.čini mi se da je lijevu bila "ispraznila".
izgleda u biti da me kod let down-a zaboli ta lijeva strana (bez obira na kojoj doji).
je li to nešto zbog čega se trebam brinuti?
-
Kako ti izgleda let down, osim što je bolan? Ide li mlijeko naglo, u mlazovima pa se beba zagrcava?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma