Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: zasto NE pustati djecu da placu

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno zasto NE pustati djecu da placu

postam ovdje a ne na AP jer zelim prvenstveno da ovo procitaju roditelji koji nisu AP

danas mi je srce stalo, puklo, ponovo zakucalo!
    necu nabrajati sve razloge kojima se kritizira reagiranje roditelja na djecji plac, mislim da ih svi ovdje znamo i vecina nas ostro osudjuje suprotan pristup. no, na zalost, ima onih koji misle da ne treba skakati kad dijete zaplace i da ga treba pustit da place (da ojaca pluca, utone u san...) i niposto ga ne dizati xy minuta da ga ne bi naucili kako manipulirati sa nama.

Lea je imala buran dan, od kad je otvorila ujutro oci bila je okruzena mocnom gomilicom, slabo je spavala (2x po 15 min u marami) i predvecer je bila previse nervozna, razdrazljiva, prestimulirana i jednostavno je doslo do overloada. kad smo je okupali i spustili da je obrisemo i obucemo pocela je histerizirati. vristala je, urlikala, nije htjela lezati ni za zivzu glavu. mm je preuzeo palicu i poslao mene u dn. sobu (ja sam previse senzibilna i da se mene slusalo ne bi je nikad ni obukli. sva sreca on stoji na zemlji) rekao je, plakat ce svakako, a obuci je mramo. vristala je i odjednom tisina. cujem MMa kako vice LEA, LEA!! uletim u sobu on je drzi u zraku, ona opustena, skoro pa bezivotna, visi dok joj se slina cijedi iz usta, sirom otvorenih ociju tupa pogleda a MM je lupa po ledjima. i onda nakon par sekundi zakaslje se i prodise.

sokirala sam se. sledila. jos uvijek ne mogu izbiti tu sliku iz glave. kad je dosla sebi stavila sam je odmah na sisu koju je uhvatila ko da nije dojila 100 godina, a ja sam se tresla i suzdrzala suze da je ne bi jos vise uznemirila. onda sam otisla u dn. sobu i isplakala se.

zamisljam scenarij: nisam ovo sto jesam i nemam uvjerenja koja imam i ne reagiram kako reagiram. Lea mora nauciti sama zaspati. ok, noc ili dvije ce vristati, ali trecu ce spavati. place ona, zagrcne se i prestane disati, a ja ponosno mislim u drugoj sobi -zaspala je. da, zaspala je, a jel se probudila?

zar vam se ne sledi krv u zilama? cemu takvo kockanje???

(ispricavam se ako sam sta zapetljala, ali jos sam u soku)

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

:shock: Ne želim niti zamisliti tu scenu.
    Leonisa, i puse maloj slatkici.

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

uh, mogu mislit straha! puse malenoj

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Slicno se nama dogodilo samo ne kod presvlacenja nego kod posjete baki i dedi koje ne vidja cesto, nije se zagrcnula do te mjere da ostane bez zraka, ali nije bila ni daleko. Bila je pospana, nervozna, a oko nje baka i deda koji nemaju bas "njezan" pristup . Plakala je gore nego kad se rodila. . . jedva sam ju smirila, a sama sam se tresla ko' siba i plakala skupa s njom. U tom trenu nisam znala sta joj je jer se tako nesto nikad nije dogodilo .
    I kako Leonisa kaze, ne mogu se zamisliti da ju ostavim u sobi da sama zaspi. Da ju ostavim dok place. . . . srce bi mi puklo.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

pojelo moje? nema veze, ne da mi se ponovo

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Admineeeeeeeee dupli topic

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

o isusek mili!
    dobro da je žabica ok, premrla sam od straha i 2x čitala je li sve ok

da, pa neka neki treniraju djecu na plač da si ojačaju pluća i sl.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

i ja sa, premrla od straha dok sam iščitavala post
    bitno da je dobro završilo- cica rules!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

doslo je do nekog buga pa se topic nije pojavio, pa sam ga opet otvorila, i onda se ujutro pojavio i jedan i drugi. quotala sam postove s ovog na onaj pa lijepo molim admina/moderatora da udari po del funkciji. isprike i zahvale

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

leonisa , baš mi je žao.Tako je jedan put došla moja kolegica kod mene , mali je dreknuo i ja sam se odma digla do sobe da vidim šta je dok sam došla bio je plav , mahnito sam ga digla i lupila po leđima , prodisao je a ja sam plakala cijelo popodne-a nije moje dijete.Ona je rekla da su joj se noge odrezale i nije govorila cijelo popodne samo ga je držala i gledala.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

majko mila.... ja imam problema sa franom kod kapanja nosa! užasno viće ali mi se nije nikada hvala bogu dogodilo takvo što! pusa mrvici......

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Joj, koji užas!!! :shock: Imam strahove da bi mi se tako nešto moglo dogoditi!Ne daj Bože nikome i baš sam sretna da je na kraju sve ok završilo!

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Leonisa...ne ponovilo se više takvo iskustvo! I ja sam od onih koja ne mogu pustiti svoju curicu da plaće niti sam to ikada mogla... Nikada nije plakala duže od 5 minuta i to kad sam ju morala presvući, okupati ili sl. Isto tako sam ju na rukama nosala kad je ona to htjela a više kada sam ja to htjela pa nije razmažena niti zbog nosanja a niti zbog ne puštanja da plaće. Djeca osjete ljubav i brigu i sigurna sam da ih to ne može razmaziti...

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

brrrrr..... sva sam se najezila dok sam citala tvoj post.
    ne znam, stvarno ne znam tko moze pustiti dijete da place kako bi 'naucilo' spavati. ja bih svog Zacha uzela u narucje i zadnjim atomom snage, bez obzira koliko neprospavanih noci imala.

pusa tebi i Lei.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

to su stvarno stresne situacije, pogotovo zato jer znam kako to izgleda jer i moj bratić (sada je već veliki) kad je bio mali, svi su morali biti stalno oko njega, jer ako bi krenuo onako ozbiljno plakati svaki puta bi prestao disati, tako kad bi pao ili nešto srušio mi smo već naučili da moramo biti smireni i u takvim situacijama ne reagirati burno i paziti da ga brzo utješimo inaće bi jednostavno stao disati, grozno.
    Moja teta je radi njega dobila slom živaca, stvarno su se namućili.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

dogodilo se opet... necu u detalje, pretuzno je (za one koji su AP). spas je donjelo pljeskanje ispred njenog lica. apricot,

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Leonisa, moja frendica ima curicu, zove se isto Lea i sada će dvije godine, i curica pada u nesvjest kada jako zaplače. Pisala sam o tome. I bili su kod doktora. Njima ti se to događa već ima godina dana. I ja sam jednom vidjela, grozno. Ali ona već zna kad će se dogoditi pa maloj puše u lice i svašta nešto. To se čak nekako i zove. I prođe, samo ne znam u kojoj dobi.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...ada+u+nesvjest
    Evo našla sam topic.
    Da nije možda ista stvar :/ ?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ne kontam... jel se zacenula, ili...

u slucaju kada se zacene, mozes joh i puhnuti u lice. Nije higijenski, ali koga briga u takvoj situaciji.

nedavno je kerka od nasih prijatelja koja ide u treci razred, pala sa tobogana i izgubila svijest. Prijateljica se skamenila, ali kada je vidjela da muz maloj daje vjestacko disanje, pritrcala i pocela joj puhat u lice. Mala je odmah dosla sebi.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

je snorki i to radi kad jako place a ona jaaako place kad je bijesna kad nije po njenom. takav plac je najcesci kad je se treba obuci/presvuci (ili kad ju je MM probao "nauciti spavati") a ima tek 6 mjeseci. sad kad pocne jako plakati za preventivu pljescem i pusem u lice (npr. kad mora odradti oblacene). moje dijete ima jaku volju i zna sta zeli i ne zeli. prvi put je pokazala bijesan plac negodovanja sa manje od dva mjeseca. zato joj pokusavam udovoljiti na sve moguce i nemoguce nacine. bilo bi lakse da nisam jedina

ana.m tnx za link!! bas sam sad cijeli topik procitala MM. (i za statistiku, i Lea je curica.)

BojanaK

Početno

Drage moje, ja sam pronašla ovaj forum upravo tražeći na internetu članke i sve moguće o onome što se događa mojoj Lani. MOja Lana je imala 3 i pol mjeseca kada je prvi put ostala bez zraka i sva poplavila. Sva sreća pa je muž bio pribran i u blizini da ju povrati u život. Već je bila uvukla jezik u grlo i davila se. Ne želim se ni prisjećati toga. Zatim je sve bilo dobro 3-4 mjeseca i opet joj se to dogodilo u velikom plaču. Jednostavno je jako zaplakala, ostala bez zraka, vrtila očima i ruke i noge su joj obamrle, omlitavile. Treseći je i plješćući vratili smo je natrag. Nakon toga naručila sam je doktoru na eeg glave da vidimo postoji li kakav uzrok tome. Doktro je bio vrlo ljubazan, pogledao njen eeg, pregledao ju i rekao mi da se ne brinem da je dijete sasvim normalno, jako pametno za svoju dob (10 mjeseci) i da će to proći samo od sebe u trećoj godini života. Po njegovom kada se to dogodi treba dijete pustiti na miru, da se samo vrati kroz nekoliko minuta. Ja sam pomislila na to, lako je to reći...
    Zadnji put kada joj se to dogodilo bilo je prije 5 dana. Lana sad ima 18 i pol mjeseci. Trčala je u dnevnom boravku oko stolića, mene uštipnula i ja sam joj lagano dala rukom po guzi. Uvrijedila se na to i počela plakati. Nije ona jako plakala ali sam shvatila da pokušava sama ostati bez zraka. Tada je htjela pobjeći od mene no nogice ju nise držale i pala je direktno na nos jer su joj i ruke bile mlitave. Ne možete ni zamisliti taj prizor i ne želim nikome da ga isproba. Toliko sam se prestrašila da sam skočila nju podigla i u tom trenu ona je proplakala.
    Tog dana počela sam tražiti rješenje po netu i kao što sam već napisala pronašla Rodu i objašnjenje.
    Nije da ne vjerujem doktorima jer pregledao ju je jedan od vrsnih riječkih doktora no kad se to češće događa tražiš razna mišljenja i objašnjenja.
    Eto, htjela sam i ja podijeliti svoje iskustvo s vama. Samo se nadam da će to ubrzo proći jer svaki takav ispad oduzme mi nekoliko godina života...

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Sve ovo me podsjeća na "afektivne respiratorne krize" kroz koje sam i sama prolazila sa klincom. Desilo mu se to u prvoj godini života tri puta i strašno smo bili uplašeni. Prošli smo EEG i sve je ok. Postavljena je ta gore spomenuta dijagnoza. Kod male djece to se dešava zbog boli ili straha, a kod starije jer mu se nešto zabrani a ono to "baš hoće". Na taj način "simuliraju" i dolaze do cilja. Možda baš nisam bila jasna, ali ako netko ima pitanja, slobodno.

BojanaK

Početno

imaš pravo. to je doktor rekao i nama za Lanu. Kažu da se to događa kod djece koja su rođena jako inteligentna i koja od maloga znaju što žele. Na taj način znaju postići cilj iako izgleda stravično. Ja sam samo komentirala da bih voljela da je manje inteligentna ali da joj se to ne događa. Grozno izgleda...
    No sve će to nadam se proći jer ovo je pravo mučenje, najprije njoj a i nama roditeljima koji to moramo gledati i pomoći toj dječici

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •