Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: zasto NE pustati djecu da placu

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno zasto NE pustati djecu da placu

postam ovdje a ne na AP jer zelim prvenstveno da ovo procitaju roditelji koji nisu AP

danas mi je srce stalo, puklo, ponovo zakucalo!
    necu nabrajati sve razloge kojima se kritizira reagiranje roditelja na djecji plac, mislim da ih svi ovdje znamo i vecina nas ostro osudjuje suprotan pristup. no, na zalost, ima onih koji misle da ne treba skakati kad dijete zaplace i da ga treba pustit da place (da ojaca pluca, utone u san...) i niposto ga ne dizati xy minuta da ga ne bi naucili kako manipulirati sa nama.

Lea je imala buran dan, od kad je otvorila ujutro oci bila je okruzena mocnom gomilicom, slabo je spavala (2x po 15 min u marami) i predvecer je bila previse nervozna, razdrazljiva, prestimulirana i jednostavno je doslo do overloada. kad smo je okupali i spustili da je obrisemo i obucemo pocela je histerizirati. vristala je, urlikala, nije htjela lezati ni za zivzu glavu. mm je preuzeo palicu i poslao mene u dn. sobu (ja sam previse senzibilna i da se mene slusalo ne bi je nikad ni obukli. sva sreca on stoji na zemlji) rekao je, plakat ce svakako, a obuci je mramo. vristala je i odjednom tisina. cujem MMa kako vice LEA, LEA!! uletim u sobu on je drzi u zraku, ona opustena, skoro pa bezivotna, visi dok joj se slina cijedi iz usta, sirom otvorenih ociju tupa pogleda a MM je lupa po ledjima. i onda nakon par sekundi zakaslje se i prodise.

sokirala sam se. sledila. jos uvijek ne mogu izbiti tu sliku iz glave. kad je dosla sebi stavila sam je odmah na sisu koju je uhvatila ko da nije dojila 100 godina, a ja sam se tresla i suzdrzala suze da je ne bi jos vise uznemirila. onda sam otisla u dn. sobu i isplakala se.

zamisljam scenarij: nisam ovo sto jesam i nemam uvjerenja koja imam i ne reagiram kako reagiram. Lea mora nauciti sama zaspati. ok, noc ili dvije ce vristati, ali trecu ce spavati. place ona, zagrcne se i prestane disati, a ja ponosno mislim u drugoj sobi -zaspala je. da, zaspala je, a jel se probudila?

zar vam se ne sledi krv u zilama? cemu takvo kockanje???

(ispricavam se ako sam sta zapetljala, ali jos sam u soku)

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

diz lea :shock: to je i moja paranoja
    ja cak mrzim ostavljat Anitu nekome, ako znam da se taj nece adekvatno brinuti za nju, pa to ni ne radim (makar me radi toga mrze)
    al mi ide na zivce kad je netko pripazi dok jedem, i onda ona place ili zove ili nesto, a ja se dizem od jela i uzimam ju dok sama ne odluci otici, i onda sam ja frikusa ... e pa sorry, al ja ne mogu jest kad mi dijete place, prisjedne mi

a kamoli ostavit....ajme

sve je stvar perspektive...npr. ja sam MM-a natjerala na informativni razgovor prije poroda s tematikom "sto ako dijete ne bude zdravo blabla" i bila sam spremna na svaku varijantu. Prao me strah od SIDS-a, pa cak i danas kad cijukne ili stogod ili osjetim se budim i gledam ju i provjeravam da li dise. Beskrajno ju volim, i ona MORA biti prioritet meni, a i MM-u, jer je zeljena i voljena....Ne znam koliko vremena imam na ovom svijetu, niti koliko ga ima ona...i zato cijenim svaku sekundu provedenu s njom

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

uf...Leonisa, prvo tebi i Lei

ja nisam mama (a zelim najvise na svijetu), ali sto se tice placa oduvjek me bediraju roditelji koji ostavljaju djecu da placu...
    tvoj post je jedan senzitivan prikaz zasto ne treba tako!

Jos jednom budite dobri i ti i Lea, zelim vam sve najbolje...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

leonisa, smrznula sam se, pa kako joj se to dogodilo? Srećica mala, puno, puno, puno, puuuuuuuuno pusa joj pošalji od Kaleba koji joj poručuje da ne plaši više tako mamu i tatu.

(MD je totalno zaljubljen u Leu, stalno trubi kako je divna )

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Uh, leonisa...
    Puse maloj princezi

I mi smo nekidan dobili komentar kako nas mali nikad ne place, kako mora malo, da ojaca pluca... Na to sam samo rekla da on jednostavno nije takvo dijete, sta bih ga ja trebala provocirati da place, a i da place, da nikad ne bi bio ostavljen tako. Meni njegov plac znaci 'mamaaaa' - i to postujem i uvijek cu se odazvati.

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Uf, Leonisa šaljem veliku pusu ...

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Puse vam ...jadnici mali... kad je nama naporan dan... pa smo na rubu živaca, kako je tek njima malenima teško

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Prvo puse maloj Leici, mami i tati
    Znam kako se osjecate, jer imam dijete koje ne zna plakati, i kaslje i gusi se ako ga se pusti plakati vise od dvije-tri minute, bilo gdje osim u mom narucju.
    Jednom, samo jednom sam ga pustila da place, jedan dan kad je bio nervozan i kenjkav, i to sam ga samo stavila da sjedi pored mene dok mu skuham nesto za jesti. On je plakao, pa zavristao, nakasljao se i poceo se gusiti, pa povracati.
    Premrla sam od straha...
    Od tada, cim zaplace i za najmanju sitnicu, uzimam ga u narucje i smirujem. Naravno, ne uspijem ga uvijek odmah smiriti, ali jos se nikad nije zakasljao od placa ako place u mom narucju dok ga ja mazim i ljubim.
    I bas mi je drago da si otvorila ovaj topic, i nadam se da ce ga sto vise mama malih bebica otvoriti i dobro razmisliti prije no sto odluci pustiti svoju bebicu da nauci sama zaspati ili da 'jaca pluca'.

tratincica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uh, prvo saljem ti veliki zagrljaj .

mi smo jutros imali takoder scenu s okupao se pa se ni za zivu glavu nije htio ni obrisat ni obuc. inace bi ga ostavila da se ohladi pa njezno pristupila i sve bi bilo OK no zurili smo MM-u koji je s brodom dolazio u grad i ja sam isla forsirat da se obuce da krenemo pa je sve to eskaliralo u histeriju od par minuta...zao mi je sto nam je tako poceo dan i sto ovaj put nisam izreagirala smireno kao i obicno. da sam ga pustila minutu dosao bi sam meni i sve bi bilo OK.

mrzim kad dijete place a roditelji ne regiraju. Na nepozeljne komentare (tipa pusti ga da place) ja nemam ama bas nikakav povratni osim presretnog izraza lica kad se moje djete nasmjesi.

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

sledila sam se, već sam napisala na drugom topicu
    glavno da je mali anđelak ok

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ogrooomne puse Lei

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

dogodio se neki bug...dva topica...ovo je s drugog (istog)

Vodenjak

PostPostano: ned ruj 10, 2006 9:39 am Naslov: Citirajte i odgovorite
    Shock Ne želim niti zamisliti tu scenu.
    Leonisa, Love i puse maloj slatkici.

Andora

PostPostano: ned ruj 10, 2006 9:43 am Naslov: Citirajte i odgovorite
    Sad uh, mogu mislit straha! puse malenoj Kiss

Pina

PostPostano: ned ruj 10, 2006 10:23 am Naslov: Citirajte i odgovorite
    Slicno se nama dogodilo samo ne kod presvlacenja nego kod posjete baki i dedi koje ne vidja cesto, nije se zagrcnula do te mjere da ostane bez zraka, ali nije bila ni daleko. Bila je pospana, nervozna, a oko nje baka i deda koji nemaju bas "njezan" pristup Nope . Plakala je gore nego kad se rodila. . . jedva sam ju smirila, a sama sam se tresla ko' siba i plakala skupa s njom. U tom trenu nisam znala sta joj je jer se tako nesto nikad nije dogodilo Sad.
    I kako Leonisa kaze, ne mogu se zamisliti da ju ostavim u sobi da sama zaspi. Da ju ostavim dok place. . . . srce bi mi puklo.
    Ema, 31.01.2006. u 12:12

buby

PostPostano: ned ruj 10, 2006 1:20 pm Naslov: Citirajte i odgovorite
    o isusek mili!
    dobro da je žabica ok, premrla sam od straha i 2x čitala je li sve ok

da, pa neka neki treniraju djecu na plač da si ojačaju pluća i sl. Evil or Very Mad

proljetni bebači i bebačice

kovke

PostPostano: ned ruj 10, 2006 1:26 pm Naslov: Citirajte i odgovorite
    i ja sa, premrla od straha dok sam iščitavala post
    bitno da je dobro završilo- cica rules!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

svima!!

ne zelim nikome takvu situaciju. nikad, ali nikad ne dopustam da Lea place. ja sam neuroticna kad place a netko mi govori: pusti je, jedi...daj zavrsi to sto radis....pa neces cijeli zivot biti njen rob.....ma kako mogu??? sad je plakala ni minutu (koliko treba da se navuce pelena i body) pa sta se desilo. brrrrrrr.

s druge strane, Lea isto ne zna plakati. ako nije u zagrljaju zagrcne se i pocne kasljati. toga me najvise strah u AS kad smo nas dvije same u autu.

tjesite svoju djecicu , placu jer vas trebaju, a to je normalno, zar ne?

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

leonisa rasplakala si me. puno pusica leici!

sjecam se onog drugog topica kako ti je muz ne-AP - sad imas mocan argument, nemoj nikad vise dozvoliti muzu da ju pusti da place!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Felix, jako se promijenio! najbolji je bio danas (cijeli dan place) kad joj je rekao: gle Lea, reci da zelis da te tata osa 2h i tata ce te nosati, ovako me samo plasis jer ne znam sta ti je i zasto places. bio je tako

a mislim da mu onakvo uspavljivanje nece nikad vise pasti na pamet.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Bože, a što napraviti kad ti se takve (i još gore) stvari događaju pred nosom? Bojim se da će se posljedice vidjeti prekasno!
    Zamislite, ne treba dojiti jer ionako nije ništa manje zdravo adaptirano, a bebu možeš fino do sita najesti pa nek šuti sljedećih nekoliko sati (nekakav izračun :shock: ), i od prvog dana neka plače jer JOŠ NIJE VRIJEME ZA JELO :shock: ! Kao da beba plače samo jer je gladna!!!

Pa se više baš ne družimo.....

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Iskreno se nadam da će ovo pročitati onaj tko bi to trebao pročitati.
    Tebi i Lei

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Uuhhh... i ja sam se sledila!

Inace... moj Liam jaako rijetko place malo jace (jednom u 2 tjedna ako uopce), ali sinoc je i on bio prilicno uznemiren, nemiran, nervozan i plakao je zestoko! Mm je gotovo neobucen izasao s njim u marami jer se drugacije nije mogao smiriti. Nije bas ni to do kraja pomoglo, pa smo ga smirili Luninom zveckicom-pjescanim satom koji sam vrtila lijevo desno duugo. Tada se smirio i upalila je cica i ok. Ali inace... katastrofa.
    Necu vise medju toliku kolicinu ljudi s njim ici. Mislim da je razlog tog placa bilo upravo to. Previse dojmova, premalo povezanosti sa mnom cijeli dan, a i uznemirenost i uzbudenje roditelja takoder (radi intenzivnog eventa).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anita-AZ prvotno napisa
    pa smo ga smirili Luninom zveckicom

Nevjerojatno, a nama je pčelica spasiteljica u kriznim situacijama (+moram pjevati pjesmu o pčelici Maji).
    I nevjerojatno koliko su djeca različita, Kaleb OBOŽAVA gužvu, strku i more ljudi, prekjučer je cijeli dan bio genijalne volje iako uopće niej spavao (Da doma ne spava, pošizio bi od plača).

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

tebi i malenoj!
    Nadam se da se neće dogoditi ... nikada nikome više!
    A plakanje... isto nikada !

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Lea, osim što me ovakve stvari unište, pokušat ću ti dati i praktičan savjet ako se to opet dogodi (ne samo tebi):

budući da mi imamo dijete koje nije znalo ni smjelo plakati (zato je bila na rukama 24 sata), metode "renimiranja" su: glasan pljesak ispred lica; široko rastegnute ruke; polijevanje vodom...

neka ti to bude u glavi toliko prisutno, da se poslije čini kao uvjetovani refleks: nema razmišljanja što učinit, samo reakcija.

poljubi malenu

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lea, strašno!
    Ja sam se toga uvijek bojala sa Lovrom! Lovro kad je plakao, brda su se tresla...Makar sam uvijek skakala na njegov plač, neviđenom brzinom se je znao zaurlati...

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

nadam se da će ovo pročitati svi oni koji su u stanju pustit8 dijete da plače

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Lea užasna priča...
    svoje cure :D nikada ne puštam da plaču - uz veliko nerazumijevanje okoline............

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

leonisa, puno pusa tebi i malenom suncu
    zao mi je sto su ljudima potrebne ovakve ili slicne stvari, kako bi promjenili misljnjenje...

I F je bio nosan po cijeli dan i noc, a i dan danas ne dopustam da place.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Joj, Leonisa, strašno! Ponekad zanemarimo signale koje nam bebači šalju, kao da nismo svjesni koliko im je potreban naš trenutni odgovor. Jednom sam čula sličnu priču, mislim čak da za tu ''pojavu'' postoji i neki stručan naziv.
    Ja isto ne dozvoljavam da mi se dijete u potpunosti rasplače, zaista reagiram već u startu. Ma uopće ne mogu zamisliti da on plače, a ja ne reagiram već radim nešto drugo. Srce bi me zaboljelo! I ludim na komentare da mu neće biti ništa ako malo otplače i da ću ga ja ovako razmaziti...

Nedavno me šokirala jedna poznanica, objašnjavajući kako trebam svoje dijete naučiti da ukoliko se noću probudi, zaspi samo, bez mene i bez cike, jer u tom razdoblju (6 mj) dijete je sposobno prespavati cijelu noć bez obroka. Tako je, kaže, ona naučila svoje dijete; bilo je plakanja dvije-tri noći i onda- mir i spavanje. A ona je to slušala iz dnevne sobe, bilo joj je teško, ali morala je ''odraditi'' tu metodu. Još kaže da je to po nekoj knjizi :? .

DaDo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

velika svima vama..to je strašno...ja smatram da djecu ne treba pustiti da plaču..oni su nam sve što imamo i ne treba ih puštati da budu nesretni.postoje valjda i neki drugi načini..

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za svaku suzu

Ineska avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ajme...kad sam čitala uhvatila sam se za srce...užas...
    kad je Nina bila beba imala je velike grčeve i sjećam se takvog plača, ja ju nosim, mazim, pričam, tepam, a ona plače, plače i odjednom muk...ja ju pogledam a ona sva plava u licu i ne može do zraka...i onda napokon udahne...ne moram vam ni reći da sam umrla...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ajme............ leonisa drago mi je da je sve ok i saljemo vam puno poljubaca

to je i moja paranoja, i ak dijete i naucim da mi stalno bude na rukama, e pa bit ce na mojim rukama, i ne kuzim zasto se bake oko toga zabrinjavaju

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

pusa svima! zamisljam, Lea je beba koju se ne pusta plakati, a to joj se dogodilo, kako li je bebama koje roditelji ostavljaju da "vjezbaju glasnice"? srce mi se slama....

apri, tnx na uputama i iskreno se nadam da nama, ni ikome drugom, te upute nece NIKAD trebati!!

Ineska

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •