postam ovdje a ne na AP jer zelim prvenstveno da ovo procitaju roditelji koji nisu AP
danas mi je srce stalo, puklo, ponovo zakucalo!
necu nabrajati sve razloge kojima se kritizira reagiranje roditelja na djecji plac, mislim da ih svi ovdje znamo i vecina nas ostro osudjuje suprotan pristup. no, na zalost, ima onih koji misle da ne treba skakati kad dijete zaplace i da ga treba pustit da place (da ojaca pluca, utone u san...) i niposto ga ne dizati xy minuta da ga ne bi naucili kako manipulirati sa nama.
Lea je imala buran dan, od kad je otvorila ujutro oci bila je okruzena mocnom gomilicom, slabo je spavala (2x po 15 min u marami) i predvecer je bila previse nervozna, razdrazljiva, prestimulirana i jednostavno je doslo do overloada. kad smo je okupali i spustili da je obrisemo i obucemo pocela je histerizirati. vristala je, urlikala, nije htjela lezati ni za zivzu glavu. mm je preuzeo palicu i poslao mene u dn. sobu (ja sam previse senzibilna i da se mene slusalo ne bi je nikad ni obukli. sva sreca on stoji na zemlji) rekao je, plakat ce svakako, a obuci je mramo. vristala je i odjednom tisina. cujem MMa kako vice LEA, LEA!! uletim u sobu on je drzi u zraku, ona opustena, skoro pa bezivotna, visi dok joj se slina cijedi iz usta, sirom otvorenih ociju tupa pogleda a MM je lupa po ledjima. i onda nakon par sekundi zakaslje se i prodise.
sokirala sam se. sledila. jos uvijek ne mogu izbiti tu sliku iz glave. kad je dosla sebi stavila sam je odmah na sisu koju je uhvatila ko da nije dojila 100 godina, a ja sam se tresla i suzdrzala suze da je ne bi jos vise uznemirila. onda sam otisla u dn. sobu i isplakala se.
zamisljam scenarij: nisam ovo sto jesam i nemam uvjerenja koja imam i ne reagiram kako reagiram. Lea mora nauciti sama zaspati. ok, noc ili dvije ce vristati, ali trecu ce spavati. place ona, zagrcne se i prestane disati, a ja ponosno mislim u drugoj sobi -zaspala je. da, zaspala je, a jel se probudila?
zar vam se ne sledi krv u zilama? cemu takvo kockanje???
(ispricavam se ako sam sta zapetljala, ali jos sam u soku)