Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Cica u usta,prstic u pupak

mamaleone2

Početno Cica u usta,prstic u pupak

Moj bebac zadnjih par mjeseci cim pocne cicati potrazi moj pupak i pocinje gurat prst unutra van,unutra van.I ako mu to nedam totalno poludi,naljuti se ,pocne plakat i ja popustim.Jedanput mi je tak jako gurnuo prst da mi je isla krv iz pupka,a zna me i bolit trbuh oko tog mjesta.Uopce ne znam sta da napravim.Mama mi veli da zaljepim flaster na pupak.Jos nisam probala ali morat cu nesto poduzet!Dok mi je Nora cicala ona me stipkala po vratu na sitno,isto je bilo grozno,ali trpila sam.Pustila je sama cicanje s devet mj. i stipkanje je prestalo,ali mislim da joj braco ne odustaje tako lako.Ima 18 mj. i ne misli prestat cicat koliko vidim,hvala Bogu,ali ovo guranje prsta u pupak mi jako smeta.Cak i kad lezi na meni,cica potrbuske i zagura ruku pod sebe,pronade pupak i pocinje gurat prstic.Netko frce uho,netko kosu a on si je bas nasao rupicu.I to mu je dosta velika jer imam malo vise nego sto treba speka na trbuhu pa mu je to super ali meni je vec dosta!!!!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni rasteže slobodnu bradavicu valjda do granica rastezljivosti, sigurno 5 cm. Mislim da si dobro prošla...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cuj moje laicko misljenje da djetetu koje ima 18 mjeseci mozes vec nekako objasniti da te to boli. Nije on bas tako bebast vise da bas nista nerazumije, neke stvari u tom uzrastu vec razumiju.

mamaleone2

Početno

Ma on sve razumije,doduse jos nista ne prica,dakle sve ali stvarno sve kuzi ali kad kazem da me buba,ne dira ga previse to sto sam mu rekla.I pokazem mu,velim da to boli,napravim facu kao da placem ali nema ucinka!!Izgleda da cu si morat stavit flaster!A to da su i meni cike vec kao od gume,ne moram niti reci!Sva sreca da nemam velike,vjerojatno bi bile visece palacinke!!

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam nakratko prekidala podoj (na par sekundi) kad bi radio nešto što me boljelo (obično natezanje madeža) i to nakon što bi mirno rekla ne, boli me, a on i dalje. Prekidanje podoja mu je smetalo i vrlo brzo je počeo paziti. Svako toliko je opet probao, a sad kad je veći je obično dovoljno da kažem ne, boli, jako rijetko ga moram skidati i isto se prilično uznemiri, odmah kaže neću više.

mamaleone2

Početno

E vidis to bi trebala probati,da mu fino objasnim s prekidom,pa ce onda valjda skuzit!!!

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

moja je nakon prestanka dojenja, počela "mijesiti" cice i nema šanse da je odviknem od toga...

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj ovca_i_janje prvotno napisa
    Meni rasteže slobodnu bradavicu valjda do granica rastezljivosti, sigurno 5 cm. Mislim da si dobro prošla...
    I meni ovako

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mamaleone da te "utjesim" F to radi i dana danas....
    Ili prst u pupak ili rasteze bradavicu.
    Posto mene to smeta (i jedno i drugo) ja se pokrijem dobro jorganom i trubim "da mamu boli sika ili pupak" pa da to ne radi.
    Uglavnom upali ali kad je vec u polusnu. Do tad trpim, sta cu....

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Meni i pupak i drugu zizu i štipka i ... svašta.

mamaleone2

Početno

Nemrem vjerovat da ima jos netko tko stavlja prste u pupak!!Probala sam s flasterom ali tak dugo prcka po njemu dok ne dode do rezultata!! A po noci svaki put kad cica je totalno u polusnu ali i onda gura!Ludnica!!

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

meni je najgore sto imam ben odmah do pupka pa i njega copka!

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Uf, meni prčka po svemu, i pupak i druga cica, i madeži...a ovo s madežima mi je najgore. Često me tak ogrebe da ga raskrvari i trebala bi to otići prekontrilirati kod doktora, ali mi se ne ide .
    I ja govorim da boli i odmaknem se kad počne jako čupkat, ali ne pali.
    dobro je jedino to što ne dira sve istovremeno nego je nekad na tapeti pupak, nekad madež, a nekad bradavica (trenutno je to aktualno).
    Već duuugo ne nosim nikakav nakit.
    Dakle... nemam rješenje kako da prestane s tim, osim što sam na madeže znala stavljati flastere, ali onda bi čeprkao po flasteru i sav sretan govorio: mama ima faster!!! mamu boji madez.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A ako svratite u Split inađete jednu jako klempavu mamu-to sam ja

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Meni je pupak sav izgreban, da ne kažem nešto gore. I tako već mjesecima. Na pokušaj prekrivanja - poludi.
    Jednostavno mora bit "uštekan".
    Sada, uglavnom pazim da su mu noktići posve podrezani.

mamaleone2

Početno

Da ,nist ne pali probala sam!!To sto kazes-mora bit prikopcan!!Nego Makka hocu ti rec da se ne igras sa madezima,to je ful opasno!!Meni stalno dira jedan madez na licu koji ima sitne dlacice,i to fala Bogu samo draga,ne grebe!!Daj si odi pregledat te madeze,ja imam u familiji losa iskustva s tim!!Pa valjda ce jednog dana prestat s tim!Kao sto rekoh,moja kcer dok je cicala stalno me je stipkala,a sad ima 4 god.i jos uvijek kad pije sok ili kakao,sama sebe po vratu cacka!Hoce i mene navecer kad legnem pored nje i dam joj i onda kad kazem da me boli,kaze samo jos jedanput.Onda mi ugura cijelu ruku na vrat ili tamo gdje joj je najmekanija koza,tipo presavinuti lakat,ili ja moram stavit glavu na rame i onda ide izmedu!Uopce ne znam kako to da opisem!!Vrat joj je najdrazi!

mamaleone2

Početno

Da zaboravila sam. OBAVEZNO gledam da noktici budu ful kratki!!!

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ma znam da bi trebala na pregled, trebala bi ih ukloniti. Imam madeže baš na mjestima koja su mu pod rukom, na vratu, ramenima tako da ih dira i kad ga nosim, a ne samo kad doji.
    Imam bar 4 komada za skidanje, a naježim se od pomisli na skalpele i injekcije .
    Ne znam da li se može normalno dojiti nakon zahvata i koliko to uopće traje.

mamaleone2

Početno

Makka,moja mama si je dala odstraniti madeze.Jedan je imala tocno na preponi tak da su joj gace to cijelo vrijeme iritirale,i jedan na ledima i isto je bio iziritiran od grudnjaka.I to je rjrsila u domu zdravlja,bez bolnice.bila je gotova za pol sata!!Lokalna anestezija,nist se ne osjeti!!!aposlije sve normalno,bez problema!!I moja frendica si je dala neke koji su bili veliki i sve je ok!Daju ga na analizu i miran si!!Bolje to nego da se zakomplicira!!!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

To traje tako kratko da ne znaš ni da je počelo, a već si gotova. Ja sam mislila da doc čeka da počne djelovati lokalna anestezija, a on je već zašio, stavio gazu i to je bilo to. Sve skupa sa čavrljanjem prije zahvata, možda 15 minuta.

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

E pa nadam se da je i ovdje tako, jer čula sam različita iskustva.
    Od toga da se radi ambulantno, da to pregledava kirurg ili dermatolog, da se ostaje u bolnici... nego jel znate da li se može dojiti poslije lokakne anestezije? da li je potrebno raditi pauzu?

mamaleone2

Početno

Da li se moze dojiti poslije anestezije,to ne znam,no dok ce ti to reci! I bas je tako kako je martina P opisala!!!Sigurno nakom par sati vec mozes,valjda kad prestane djelovai!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

meni su rekli kad sam vadila zub da nakon anestezije se moze dojiti, ali ja sam ipak za svaki slucaj nekoliko sati pre odlaska u ambulantu izdojila mleko i nadojila S.

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I mene je Andrej počeo navlačiti za drugu bradavicu, ali ja otpočetka ne dam. Prekrijem je grudnjakom i on prestane, ili nastavi samo po siki mijesiti. Ne znam zašto dozvoliti ono što smeta :?

I on je otkrio moj pupak,ne dok sisa nego ovako ga gleda i istražuje, ali ako me bude zaboljelo, tu postavljam granicu.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa
    Meni je pupak sav izgreban, da ne kažem nešto gore. I tako već mjesecima. Na pokušaj prekrivanja - poludi.
    Jednostavno mora bit "uštekan".
    Sada, uglavnom pazim da su mu noktići posve podrezani.
    meni se sve to čini ok, moj Orsat to ne radi, jako je fin i pristojan osim što cijele noći sisa a ja imam već 49 kg i skoro pa jedva da postojim, a on faca 13 i nekaj sitno... joj a tak mi je lepo dojiti i nekak ne vidim tome kraja!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •