U principu, ne mogu reći da li su to kolike ili grčevi zbog nepodrigivanja (prije bih rekla ovo drugo). Manifestira se tako da joj se nogice počnu grčiti u koljenima, pa ih istegne (u tom trenu nema šanse da ih ja skvrčim), naravno sve popraćeno jakim plačem, rjeđe vrištanjem. I onda ako je uspješno, prducne ili se pokaka. Tako sam noćas promijenila 3 pelene. Ali za svaki prdež se pomuči.
Tokom te patnje traži ciku, i znam da bi se smirila, ali čim bi prestala, grčevi bi se vratili. I što da radim, da li da ju pustim da izbaci sve iz sebe (makar imam feeling da bi mogla do prekosutra), ili da ju stavim na ciku?
Pored toga, ne može zaspati drugačije nego na trbuhu (u drugim položajima ju bude grčevi zbog tog bolnog prdenja/kakanja), bilo na meni ili na krevetu. A kad se probudi iz tog položaja, budi se s grčevima i čim ju dignem krene paljba i dalje se muči.
I još jedno OT pitanje. Danas je nešto kmečala, i inače bih joj uvalila ciku, ali pokušala sam ju animirati i tako smo se nas troje igrali sat vremena. Da li je to bilo ok, ili sam ipak trebala dati joj cike?