Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Grčevi i dojenje na zahtjev

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Grčevi i dojenje na zahtjev

U principu, ne mogu reći da li su to kolike ili grčevi zbog nepodrigivanja (prije bih rekla ovo drugo). Manifestira se tako da joj se nogice počnu grčiti u koljenima, pa ih istegne (u tom trenu nema šanse da ih ja skvrčim), naravno sve popraćeno jakim plačem, rjeđe vrištanjem. I onda ako je uspješno, prducne ili se pokaka. Tako sam noćas promijenila 3 pelene. Ali za svaki prdež se pomuči.

Tokom te patnje traži ciku, i znam da bi se smirila, ali čim bi prestala, grčevi bi se vratili. I što da radim, da li da ju pustim da izbaci sve iz sebe (makar imam feeling da bi mogla do prekosutra), ili da ju stavim na ciku?

Pored toga, ne može zaspati drugačije nego na trbuhu (u drugim položajima ju bude grčevi zbog tog bolnog prdenja/kakanja), bilo na meni ili na krevetu. A kad se probudi iz tog položaja, budi se s grčevima i čim ju dignem krene paljba i dalje se muči.

I još jedno OT pitanje. Danas je nešto kmečala, i inače bih joj uvalila ciku, ali pokušala sam ju animirati i tako smo se nas troje igrali sat vremena. Da li je to bilo ok, ili sam ipak trebala dati joj cike?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: Grčevi i dojenje na zahtjev

to su ti definitivno grčevi,
    tako se ponašala i moja curica, hlapljivo bi sisala pa bi se nagucala zraka, osin toga ja nisam smjela jesti mlječne proizvode - onda su prestali
    daj joj kapi sab simlex, one raspršuju zrak u crijevima na manje balončiće pa ga bebe lakše izbace, meni je ljekarnik rekao 5 kapi prije podoja. max 15 kapi u 4 sata.

svizac avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Jelka samo ti nju stavi na ciku. Cika će ju opustiti pa će sve lakše prebroditi i prduckanje i kakanje. Lakše će joj biti kakati ak je na ciki jer se onda tijelo skroz opusti. Samo ti njoj daj ciku kad god vidiš da ju nekaj muči. Ja sam svojoj Emi tako davala ciku i znala je biti na ciki po 2 sata bez prekida, malo bi drijemala, malo bi vukla ali grčevi su bili samo dvije noči i onda su otišli i nikad se nisu vratili.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

I ja sam uvijek davala ciku i bilo je lakše... ako ništa drugo to ga je barem tješilo... ali i marama je dosta pomogla kod grčića iako su trajali samo nekoliko dana u dobi oko 17h navečer

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Noćas ista priča, ali bez plača. Grčila se stalno, dok spava, dok je budna, dok jede (tada manje). Spavala je možda 2 sata, max 3.

I meni je nekak logično da mi bude stalno na ciki, tad zbilja puno manje pati, ali zadnjih dana su se opet počele pojavljivati ragade, a i fora joj je primiti bradavicu i samo nju cuclati. A to me toliko iritira i neugodno nadražuje da vrištim od bijesa, ne na nju naravno, već u jastuk. I to radi uglavnom samo po noći. Pet puta joj izvadim i vratim ciku, ali ista stvar. Pa mi dojenje po noći postaje noćna mora. Osim što sam umorna pa kunjam dok jede. Ležećki mi nikako ne uspijeva, probala preksinoć i puno je toga zbljuckala.

Izbacila bih ja mliječne proizvode da probam, ali mlijeko pijem oduvijek, a ovo je krenulo preksinoć.

I maramu sam jučer probala, čini mi se da djeluje. Ali teško je pogoditi trenutak kada je relativno dobre volje pa da se ne iznervira sa smještanjem u maramu.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jelka, kad je boli laganim kružnim pokretima izmasiraj joj trbuščić (daj malo pretraži po ovom pdf, pisali smo o tome 1000 puta).

I ako vidiš da se muči sa prduckanjem, kad pogrči nogice stavi svoje dlanove na njene tabane (neka je Jana na leđima)..to će joj pomoći kod prduckanja i kakanja...

Samo joj nemoj davati čajiće (znam da nećeš) i drugo...sve to što prolazi je normalno (na žalost za mišiće i malo bolno). Pripazi na svoju klopu, možda joj nešto i od toga smeta (ne konzumiraj mlijeko, već ga zamijeni sa jogurtom..ili po potrebi sve mliječno izbaci iz prehrane).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Eh a o što se tiče položaja, nama je pomogao najviše onaj položaj kad je Lovro ležao na našim prsima, glavica na srcu..(a mi u polusjedećem-ležećem položaju).

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

mamma san, upravo sve to radim - kružno masiram trbuh, kad ona zgrči nogice, ja joj ih dodatno pritisnem na tibu i držim sekundu duže, po noći uglavnom spava na meni, potrbuške upravo u tom položaju koji opisuješ.

Misliš da bih ipak trebala izbaciti mliječne proizvode? Iako pijem mlijeko u enormnim količinama oduvijek?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

probaj izbaciti mljeko na 4-5 dana ti nemaš šta izgubiti a možda puno napraviš za bebu
    naime tvoj organizam prebacuje kravlje proteine i bjelančevine direkt u tvoje mljeko ali ti kravlji su preteški za taj mali želudac zato se napuhne.

to je meni pomoglo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    probaj izbaciti mljeko na 4-5 dana ti nemaš šta izgubiti a možda puno napraviš za bebu
    naime tvoj organizam prebacuje kravlje proteine i bjelančevine direkt u tvoje mljeko ali ti kravlji su preteški za taj mali želudac zato se napuhne.

to je meni pomoglo
    Potpisujem.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ok, ali Vindija će trpiti gubitke.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Nama je pomagalo nosenje u polozaju za podrigivanje, s glavicom na ramenu, a nogice zgrcene, onak da mu je guza u zraku, a koljena na tebi i lagano masiranje ledja.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Danas se cijeli dan patila, ujutro sam joj dala 3 kapi Babynos, ali nije pomoglo. Navečer sam joj dala 4 kapi, nakon 15 minuta se smirila, ponjupala i zaspala. Jela je ful mirno, bez grčeva, a i podrigivanje je super lagano prošlo. Daj Bože da više ne bude gadno. Koliko god bih željela izbjeći industriju, ne mogu, a i tješim se da su ove kapi na biljnoj bazi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •