Pokazuje rezultate 1 do 2 od 2

Tema: Kvrzica ispod areole i povisena temperatura - mastitis?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Kvrzica ispod areole i povisena temperatura - mastitis?

Preksinoc sam napipala kvrzicu promjera 1 cm (ili malo manje) plitko ispod koze areole na lijevoj dojci. Smjestena je u ravnini iznad bradavice pa prema unutarnjoj strani grudi, nije bolna ni crvena i nije radila probleme pri dojenju, cini mi se da je protok mlijeka normalan.

Eh sad, danas oko pola jedan popodne sam se pocela osjecati slabo, izmjerila sam si temperaturu i bila je 38.2. Tako je skoro cijelo popodne i nakon popijenog lekadola, osim sto je oko 5 pala na 37.5. Sad se osjecam manje-vise ok. Dijete (2 mjeseca staro, iskljucivo dojim, jede na zahtjev) sam stavljala sisati na tu stranu a desnu sam izdajala, mijenjala poze ne bi li razbio kvrzicu ali nista. U stvari, mislim da je malo manja i kao da se nalazi dublje nakon podoja, ali to moze samo izgledati tako zbog toga sto izdojena dojka smeksa pa sve djeluje manje napeto.

Citajuci o mastitisu, naisla sam na podatak da se obicno radi o vrlo visokoj temperaturi, pa sam pretpostavila da ovo mozda ipak nije mastitis. Ali, sve druge uzroke temperature sam s prilicnom sigurnoscu eliminirala, te ne znam kako dalje s lijecenjem.

Zapravo, zanima me je li itko imao iskustvo s grudicom u areoli i kako ste je razbili?

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nina, stigneš još i sos telefon nazvati. Još uvijek samo na mob, 091 22 77 220.
    Jesi li probala s toplim oblozima neposredno prije podoja? Topli tuš? Staviti bebinu bradicu tamo gdje je kvržica?

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=1121

I, za razbiti kvržice ponekad treba i vremena, čak i ako sve radiš ispravno.
    Najbolje da zovneš sos ako možeš.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •