Uf uf uf !
Z N A L A S A M !

Jučer sam otišla do njegove pedijatrice po recept za antibiotik i žena me oprala što nisam inzistirala da mu izvade briseve.... :? (jer kako sad ona sa sigurnošću može znati da je u pitanju šarlah i ima žena pravo u stvari...)

Ok, bilo mi je ti odmah, na licu mjesta, čudno što ga ne šalju na nikakvu pretragu, što mu ne uzimaju bris ili vade krv, ali doktorica u Klaićevoj je tako sigurno nastupila sa dijagnozom da mi nije palo na pamet išta pitati. Na koncu, ona je doktor, ne ja.

Uglavnom, nakon što sam "odslušala" svoje kod pedijatrice ona mi je spomenula da je nakon 10 dana antibiotika (kod šarlaha) potrebno djetetu dati još nekakvu završnu injekciju koja ga navodno čuva od recidiva (ili streptokoka?) u narednih mjesec dana..... :?
Nisam primjetila da je itko pisao o tome odnosno da li su vaši pedijatri spominjali išta slično?
Mi imamo pedijatricu koja je sklona cijepljenju, ali nikad antibioticima bez pretraga zbog čega je cijenim (no njena čekaona je prepuna plakata za cijepljenje protiv KME, Hepatitisa B - to smo ipak obavili - kojekakvih koka, Rota virusa i šta ja znam, da ne ne nabrajam dalje shvatili ste?) shodno čemu sam i ja sklona tu dodatnu injekciju uzimati sa većom rezervom. Ona mu je neće dati, jer nije sigurna da je u pitanju šarlah, no načelno me muči ta dodatna "zaštita"?

S druge strane, gledam jučer taj njegov "malinasti" jezik, i koliko sam shvatila poanta je u BOJI jezika zar ne? A ja sam vidjela samo jezik prekriven bijelim slojem, ništa neuobičajeno za dijete pod visokom temperaturom, ne vidim nikakav osip, osim što mu je lice crvenije nego inače (možda opet posljedica visoke temperature?) i flekovima tu i tamo.
Kašlje, produktivno, no sirup od trpuca pije već nekih 10-ak dana zbog ranijeg kašlja. Jučer podvečer je temperatura pala na 37,5 a jutros još spava pa ću vidjeti kako se osjeća tek kada se probudi.

MM i ja smo za sada dobro, ne vidimo nikakve simptome šarlaha na nama

Totalno sam zbunjena :/