-
Hvala ti sirius na promptnom odgovoru, nadam se samo da nije neka komplikacija, budući da je rekao da ga bole zglobovi. A ovo sam mislila zbog nezgodnog trenutka kašnjenja, tek druga doza po redu. Paničar sam po prirodi... Ugl. hvala još jednom
-
Osoblje foruma
prijavljujem šarlah (još čekamo sve simptome, ali ovi postojeći, uz razrednu anamnezu, ukazuju na to)
kada je najbolje ići liječniku?
po pojavi svih simptoma?
za sada je prisutna temperatura, glavobolja, mučnina, vrtoglavica, pomalo obložen jezik...
nema ljuštenja, nema boje maline, nema osipa...
-
Kad se dobije osip onda je najvjerovatnije da je dobijen šarlah, pa nazovi dok, i dogovori se da to pogleda, treba dobit antibiotik.
-
Obložen jezik ne znači i šahlah, možda je i nešto drugo, čekaj temperaturu i osip, to je onda pravi šarlah.
malinasti jezik nastaje već u fazi ozdravljenja, nakon par dana antibioitika.
-
I mi prijavljujemo šarlah, ali smo nažalost već šesti dan u Zaraznoj. Počelo je s visokom temperaturom koja se nikako nije spuštala i glavoboljom, pa se prvo posumnjalo na meningokok. Tek drugi dan počela se nazirati klinička slika koja ukazuje na šarlah, ali više nas nisu htjeli pustiti doma, već žele pratiti situaciju u bolnici. Napominjem da je osip bio totalno netipičan i minimalan. Sutra nakon ponovljene KKS možda idemo doma, ako nas ne zaskoči rota od cimera.
-
Mi smo ga preboljeli nedavno a maloga sam odvela tek treći dan,pošto nije imao nikakvih simptoma osim blago povišene temperature(u biti imao je malinasti jezik ali ja tukac nisam znala da je to značajka šarlaha).Po mome najbolje je otići što prije pa ako treba uraditi bris grla,pošto je zarazan i lako se prenosi.
-
Osoblje foruma
bris je najbolje rditi u akutnoj fazi, a ja ne znam je li već akutna?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma