-
Trebam vaš savjet. Danas popodne veliki D je zakurio na 39,1, zvali su me iz vrtića da je odjednom počeo osjećati loše. Odvela sam ga pedijatrici, taman je krenula pisati uputnicu za vađenje krvi (nije bila sigurna je li adenoviroza ili neka bakterija, jer je mlađi baš jučer završio terapiju antibiotikom zbog pneumokoka), ali mu je prije toga pogledala ispod hlača, vidjela neki osip i zaključila da je sigurno šarlah. Prepisala Silapen 10 dana, bris grla par dana po završetku terapije, urin i EKG također.
Došli mi doma, njemu pala temperatura, Silapen još nisam ni dala, a od osipa ni traga ni glasa. I zovem ju da ju pitam ne bi li ipak trebalo razmisliti o Silapenu i potrebi za silnim pretragama nakon terapije, ali ona me uopće ne želi slušati, kaže da je u svakom slučaju riječ o angini, da Silapen to pokriva i kraj priče. Ok, nemam ništa protiv antibiotika u trenutačnoj situaciji, to mu je prvi nakon godinu dana, grlo mu je stvarno u komi, ali ne da se ni nama sad na bris grla, što nam je rekla da moramo napraviti, niti mi se njega gnjavi pretragama za 10 dana, ako to nije nužno. Bojim se da sad više ne stignemo ništa, ali pitam se ima li smisla sutra ujutro ići vaditi krv ili uzeti bris, jer će do tada popiti već dvije doze Silapena? Hoće li se moći utvrditi je li riječ o šarlahu ili ipak o čemu drugom?
A pedijatrica me upravo podsjetila da mrzim njezinu nesposobnost slušanja i nestrpljenje!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma