da li postoji udruga samohranih roditelja kojima se mogu obratiti u svezi besplatnih pravnih savjeta vezano uz alimentaciju i odvjetnika koji bi me besplatno predstavljao na sudu
mali osvrt na povijest: moja kćer će u 12 mjesecu napuniti 5 godina i sa ocem moje kćeri nisam bila u braku (ostavio ili bolje rećeno nestao je iz naših života kada sam bila 7 mjeseci trudna) ... kada se je moja kćer rodila morala sam ga natjeravati da ju prizna što to i je napravio kada je bila stara oko 5,6 mjeseci ... zatim sam povukla pitanje alimentacije i sudski sam dobila pravomoćnu presudu u 10 mjesecu prošle godine da je otac dužan plaćati alimentaciju i naravno vratiti sve zaostatke sa zakonskim kamatama ... do dana današnjeg nije dao ni lipe ... otac dijete svojom voljom ne viđa ... zadnji put kada ju je vidio moja kćer je tek navršila godinu dana ... nismo u kontaktu niti znam gdje boravi, da li radi itd.
znam da mi poredstoji bitka na sudu da utjeram alimentaciju ali nemam financijskih sredstava
drugo pitanje: da li znate išta o prijedlogu zakona o kojem se pričalo prošle godine da bi država preuzela plaćanje alimentacije samohranim roditeljima a oni bi potražili od roditelja koji zakonski treba plaćati alimentaciju
unaprijed zahvaljujem
samohrana majka