Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Trudnica sa ascaris l.(dječjom glistom)

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Trudnica sa ascaris l.(dječjom glistom)

Bok, svima!
    Evo ja sam nova trudnica na forumu, i već molim za hitnu pomoć!

Trenutno sam trudna 17 tjedana/1. dijete, i šokirana jednom dijagnozom, naime imam dječju glistu , a sve se otkrilo jer sam počela gubiti na težini i imala probavne smetnje. Najgore od svega je što mi nitko od liječnika ne može konkretno pomoći jer za trudnicu ne postoji odgovarajuća terapija, svi lijekovi imaju preveliki rizik za bebu, tj. nemaju niti iskustava kako bi lijekovi mogli utjecati na plod, a navodno su ispitivanja pokazala štetan utjecaj na plod životinja. I što sad, samo nemoćno sliježu ramenima i kažu"molite se da ne naškodi bebi",a ja osjećam da ću umrijeti od brige i groze od toga što je u meni. A kako sam ju dobila ne mogu shvatiti...nikada do sada ništa ni ja ni suprug ni ljudi oko mene..........

Ako itko ima neka iskustva sa ovim,ili preporuku za liječnika ili neki barem biljni lijek koji bi mogao pomoći, molim javite, stvarno je hitno!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cesnjak je najbolji lijek za to. a sigurno ga mogu trudnice. najbolji je sirov.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Izribaj mrkvu - 20dkg + 20 dkg špica - probaj ih što više usitniti (ono oguljenih od buče) + jednu cijelu glavicu češnjaka onako što više nasitnjenu.Dodaj malo ricinusova ulja da to poveže. Uzimaj taj mix svaka 2-3 h po 2 žlice , zapravo prilagodi si po potrebi.
    Uglavnom taj mix je nepodnošljiv za gliste

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Zaboravila sam dodati da to ne treba kuhati već tako sirovo jesti. Staviš si u jednu posudicu i svako malo mazneš žličicu Ne može škoditi, a recept je iskušao moj otac u mladim danima, a prije njega mnogi u familiji s njegove materine strane jer mu je dida bia travar.
    ETo

Početno

definitivno cesnjak....

hm... neznam bas da li bi smjela ricinusovo ulje..ono sto ja znam je da osim sto je laksativ moze potaknuti i trudove, a to ne zelimo u tako ranoj trudnoci.... raspitaj se u ljekarni ili nekoj biljnoj ljekarni sta bi mogla uzeti...
    moja teta je maloj kuhala cesnjak u mlijeku.. gadno je ali je funkcioniralo...
    ili jedi sirov cesnjak u salatama ili s cim god mozes, ako mozes samog jos bolje...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

NIkako ricinus, on se koristi za poticanje trudova pred porod. Možda najbolje povezati smjestu sa bučinim uljem.
    Ti recepti bolje funkcioniraju ako ne jedeš druge stvari, tj. da je samo to u crijevima, ali ne znam koliko je to preporučljivo u trudnoći.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo nešto o bijelom luku, spominju se i gliste:

http://hrana.com/ek/clanci/cla_28.htm

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Hvala, cure! Teško podnosim bijeli luk, ali svakako ću probati ovo, sve vrijedi podnijeti da se riješim beštija!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kad sam rekla ricinusovo onda sam mislila na eventualno dvije žlice a ne da galon ulja . Ali ako ćeš biti sigurnija onda možeš i neko obično ulje Najvažniji sastojak je tu češnjak i bučine špice.
    Sretno

Početno

ni cetvrtinu zlice ricinusova ulja

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam isto imala gliste u drugoj trudnoći. Nisam bila kod doktroa nego sam ih sama spazila :shock: i kupila sam si pripravak protiv glista u apoteci. Kad me pitala za koga ja sam rekla da je za malo dijete (jer me bilo nakak sram) i ja sam to popila. Uopće nisam znala da to ne smijem. Na sreću sve je dobro završilo. Gliste su otišle, a beba je ostala

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj daphne prvotno napisa
    ni cetvrtinu zlice ricinusova ulja
    Kao što sam rekla može se koristiti bilo koje drugo ulje.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nije baš ugodan osječaj da se imaju gliste ,ali one zapravo nisu uopće opasne(nego samo neugodne).Nedugo je bio jedan dokumentarac o parazitima i u njemu je bila rijeć da je prije 50 godina većina populacije imala gliste bez ikakvih problema ,te ba su se silne alergije na hranu pojavile nakon što je postalo normalno ne imati gliste.
    Uglavnom ,znam da te to baš ne tješi...
    Možeš probati sa homeopatskim pripravcima protiv dječje gliste(npr.Cina ,jedna doza od 6C tri puta na dan tjedana dana)
    Treba izbjegavati šećer i slatikiše,dobro je jesi i pržene sjemenke buče između obroka.
    Nadam se ća ćeš se brzo riješiti podstanara.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pouzdana metoda potpuno kompatibilna s trudnoćom je klopanje sjemenki bundeve, ili isto to u zgnječenom obliku. Radi se o tradicionalnom rješenju ovog problema, a ako ti treba više detalja, pogledaj sličan topic ovdje.
    Alternativno ubaci u google "semen cucurbita ascaris" i vidi što će ispasti.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Toliko o našem zdravstvu!!!

Nakon što sam na inicijativu svoje dr. ponovila nalaz stolice na parazite u drugom lab., opet u Zagrebu, a iako prije uzimanja uzorka nisam koristila nikakve lijekove niti ove vaše preporuke nalaz je sada negativan na sve vrste parazita... I što da sad čovjek napravi, da ga ponovim i treći puta opet na drugom mjestu, ili da budem sretna što je u redu i sve pustim?
    Probleme sa probavom imam i dalje, ali nadam se da je to samo zbog trudnoće.

I još mi kažu u tom drugom labu da se često desi da zamijene uzorke?! Pa koliko onda ljudi okolo hoda sa kojekakvim bolestima a da za njih ne znaju, i obratno koliki su od nas bez potrebe bili šokirani dijagnozama ili nepotrebno pili antibiotike...........

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

U kojim labosima si bila (može i na pp)?

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

podižem iz pepela

zarazila sam se od klinaca ovim beštijama, njih sam sanirala ali ne znam šta ću sa sobom...

planiram probat recept od Astralis, ali prie nego ga smiksam zanima me zna li još netko nekakav prirodni recept (ne bi homeopatski).

i ne nalazim guglajući-ostavljaju li ove baje kakve posljedice na plod? (20inešto tjedana trudna)

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

meni su djetetu nedavno slučajno našli gliste u stolici dok je bila na pretragama zbog desete stvari. trudna sam 10 tjedana i razmišljam i ja dati stolicu na analizu, sad sam slučajno naletila na ovaj topic. nisam ni znala da se lijek ne smije koristiti u trudnoći. uf. pitam se jel postoji trudnoća, a da čovjek nema bar jednu brigu? Trampolina, sori, ali može i na pp, jesi imala ikakve simptome?

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Samo klasičan svrbež čmara.

Pojačala sam češnjak i bučine sjemenke u prehrani, i za sad mi se čini da je sve ok. Ili možda gadovi čekaju novu rundu izlijeganja

Po riječima gina nema nikakve opasnosti za bebu, pa ću izdržat oš ova tri mjeseca.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •