Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: predškolac ili????

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno predškolac ili????

Moj T. je u sedmi mjesec napunio 5g
    jako je visok i krupan za svoju dob i svoje vršnjake debelo "šiša" u tome
    još uvijek je jedno razigrano djetešce željno zabave i igre
    prepoznaje slova, zna sve brojeve, zna ono najosnovnije o zbrajanju i oduzimanju ugl. prstićima i kroz igru...ugl zanimaju ga "stvari za predškolce" kako ih on naziva od milja
    e sad dogodine on puno 6g i po nekoj logici bi mogao u školu...
    ali ja jednostavno ne znam da li da ga već sad počnemo pripremati za školu, tj. da ga se u vrtiću tretira kao predškolca ili da to bude za 2g tek.

jedna teta goviri da ga pustim nek se igra još dvije godine a druga govori nek ga upišemo dogodine u školu...
    šta napraviti?
    kako se postaviti??

ima li neko u sličnoj situaciji kao mi???
    Zrinka???
    Mislav i Tino su 2 mjeseca razlike....
    on mi je prvi pao na pamet...
    ima li vas još koje muči isti ovaj problem???

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni kod tih dvojbi uvijek padne napamet da je bolje biti godinu dana duze predskolac nego biti godinu dana vise u penziji. to po onoj bolje biti pijan nego star...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

I moje je mišljenje da je uvijek bolje pustit dijete da godinu dana duže uživa i igra se jer kad jednom krenu obaveze ne staju više cijeli život.
    Ja sam iz generacije koja je kretala sa 6 godina u školu, ja sam imala 6 godina i mjesec dana i mogu reć da smo bili ful zaigrani i da bi bilo bolje da smo još godinu dana uživali.

I moja sestra, inače učiteljica uvijek kaže da je bolje da dijete ide sa punih 7 godina nego ranije. I ona svoju curicu koja je u ožujku navršila 6 g. nije dala u školu iako su testiranja pokazala da je spremna.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja sam isto rođena u srpnju i išla sam sa 6 godina u školu. Isto sam ogromna !
    Ali ja sam prezadovoljna što sam išla sa šest jer sam uvijek imala osjećaj da imam godinu viška u odnosu na ostale, da sam godinu naprednija, neznam... Isto misli i moj muž koji je rođen u svibnju. On čak ugnjetava da naš mali koji je rođen na samom kraju rujna krene u školu znači s nepunih šest. Samo ja mislim da to ne dolazi u obzir, da je žensko možda , one su ipak ozbiljnije, hehe!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    meni kod tih dvojbi uvijek padne napamet da je bolje biti godinu dana duze predskolac nego biti godinu dana vise u penziji. to po onoj bolje biti pijan nego star...
    Marta, super

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

to stvarno ovisi o djetetu i njegovim sklonostima.
    ja sam isto isla prije 6 godina, ali sam vec i citala i pisala, a i imam stariju sestru, pa sam uvijek zavirivala u njene knjige i to sto ona radi. tako da je to meni bilo zabavno i htjela sam ici u skolu.

medutim ako to dijete ne veseli, ako jos nije spremno, mislim da je bolje pricekati godinu dana.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja imam sličnu situaciju. M. je rođen u kolovozu, kao i tvoj sin visok je i razvijen. Mnogo toga zna - čita, piše, barata i velikim brojevima, ima vrlo bogat rječnik... ali ima samo 6 godina i emotivne karakteristike te dobi. Mi nismo niti razmišljali o tome da ga damo sa 6 u školu. Mislim da će mu ova godina jako mnogo značiti u njegovom emotivnom razvoju i da će sljedeće godine biti skroz spreman za školu i samim time bolji đak ne samo u prvom nego u svim ostalim razredima.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala cure, puno ste nam pomogli

nana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tara je u kolovozu navršila 5 godina i isto si razmišljam dali je dati sljedeću jesen u školu ili ne. Ove godine u vrtiću će raditi radne listove, kao priprema za školu, jel u Tarinoj grupi ima djece koja će morati sljedeću jesen postati školarci.
    Neznam ni sama, razmišljala sam si jučer da je odvedem na testiranje (koje se obavlja prije upisa u školu) pa da nakon toga vidim dali je dati ili ipak ne.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako vidiš po njemu da je zainteresiran, da bi volio ići u školu, zašto ne razgovaraš sa vrtićkim psihologm i pedagogom? Oni imaju raznorazne testove po kojima mogu vidjeti, da li je dijete spremno.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ej brane
    tek sad vidim

i mislav zna slova, zeli da ga ucim pisana, zbraja brojeve do 10 i sl ali ja ga ne bi davala prije 7. godine u skolu...on puni 7 tek u rujnu i ako bi ga dala slijedece godine u skolu, krenuo bi s nepunih 6...

ali ja mislim, s obzirom i na tvoju struku, da ces ti sama procijeniti da li je on spreman ili ne

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj Noah po godina, u novembru puni 4 kad se u Canadi krece u predskolsko, trebao je ove godine tj sad u septembru krenuti u predskolsko. Znaci sa nepunih 6 godina bi bio prvi razred. Ide se dvije godine u predskolso.

Ja nisam dala i trazila sam da ide jos jednu godinu u vrtic. On meni jednostavno nije spreman za to. Vec godinu dana sam razbijala glavu gdje i kako.

Da se jos jednu godinu igra i nauci pricati bolje i nauci se jos boljoj socijalizaciji sa ostalom djecom mu nemoze skoditi a da upadne u krug djece koja su recimo rodjena u januaru 2002 a on je rodjen 29 novembra 2002 razlika je ogromna kod tako male djece. Ovako mislim da ce imati puno bolje temelje za kasnije.

Naisla sam na dosta mama koja su gurala djecu prije u skolu pa cak i preskakali razrede jer djeca pisu i citaju ali nije to jedino mjerilo u kojem razredu djete treba biti. Sad se kaju jer tek sad vide sta su napravile.

Eto zato se ja pokusavam nauciti na njihovim greskama umjesto na svojoj.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Natasa30 prvotno napisa
    Naisla sam na dosta mama koja su gurala djecu prije u skolu pa cak i preskakali razrede jer djeca pisu i citaju ali nije to jedino mjerilo u kojem razredu djete treba biti. Sad se kaju jer tek sad vide sta su napravile.

Eto zato se ja pokusavam nauciti na njihovim greskama umjesto na svojoj.
    Ja isto tako. Roditelji misle da su godinu dana na dobitku, a često ispadne da se ljuto varaju. Mnogo je bolje da dijete starta u školu potpuno spremno na novu disciplinu, obaveze i odnose.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da je roditelji cesto zeznu jer misle ako im je dijete intelektualno zrelo u skolu, da je zrelo i po svim drugim segmentima, a meni se cini da je jako bitno biti emocionalno i socijalno zreo....a to je roditelju nekad tesko ocijeniti....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa
    mislim da je roditelji cesto zeznu jer misle ako im je dijete intelektualno zrelo u skolu, da je zrelo i po svim drugim segmentima, a meni se cini da je jako bitno biti emocionalno i socijalno zreo....a to je roditelju nekad tesko ocijeniti....
    Upravo to sam mislila reci ali eto ti to ljepse napises.

Da jos napisem da je Noah danas drugi dan u toj kao mladjoj grupi(on puni 4 godine u novembru a troje djece u januaru pune 4) i da mu je skroz super.

Mislim da sam mu ovim ustvari uradila veliku uslugu i da ce imati jake temelje za sljedecu godinu i za buducnost.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja to gledam ovako...on nema mira 15 minuta sjediti na jednom mjestu i nešto raditi ako nisu u pitanju legići puzzle ili crtić...sve ostalo mu vrlo brzo dosadi...stalno traži nešto novo, stalno bi neku novu igru, strašno je znatiželjan i razigran...nikako mi nije za školu...bar meni kao mami...
    ali...
    tete orovode s njim svaki dan od 8 do 15:45 i gledaju ga i promatraju...rekle su da ga pustimo nek se igra, ako pokaže interes za radnu listu neka je radi pa će dati psihologici neka pogleda i prosudi što i kako dalje...ako one budu savjetovale školu i ako teta psihologica bude savjetovala školu onda ćemo razmisliti malo više o tome...za sada smo u fazi "igramo se još dvije godine"

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Iv je s 5 godina krenuo u predskolu jer smo procjenili da ce biti spreman za skolu. Cijele godine je marljivo radio cak i zadace. Ali kad je doslo vrijeme upisa konzultirala sam tete, psihologicu ...i odlucili smo da ostaje u vrticu. Tako da ove godine ponavljamo predskolu. Iv je vec prosle godine citao i pomalo pisao, mislim da ce mu to ici glatko kad krene u skolu. U skoli su rekli da imaju prilagodjen program i za takvu djecu te da ce dobivati dodatne zadatke ako se bude dosadjivao.

Tako da ako on zeli krenite u predskolu, a o polasku u skolu se odlucite kad za to dodje vrijeme.

Ja sam JAKO zadovaoljna da smo jos ovu godinu ostali u vrticu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •