Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: ŠOK

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno ŠOK

naime ja sam jako šokirana našom školom od mog sina se očekuje da savršeno piše bez da ga je iko naućio i jedno slovo tako je drugi dan škole morao napisati ja sam prvašić a danas mu je ućiteljica rekla da vježba pisanje dali je tako i u vašoj školi io kako se vaša djeca nose s tim moj sin je danas plako i reko da nebi išo u školu

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:shock:
    ne, u nasoj skoli se crtaju raznorazne crte i crtic u crtancicu. sad sam se sjetila da ih je Andro u vrticu zvao grahomotorickim vjezbama...

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:shock: kod nas se jos nista ne pise, samo puno crtaju, malo grahomotorickih vjezbica, koso, ravno i igraju se vani

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Blago vama ja više neznam šta da radim djete će mi skroz izgubit volju za školu

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dijete ne mora znati pisati ni citati kad krene u skolu. Odi prvo uciteljici na razgovor pa ju pitaj u cemu je stos.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

to i planiram sutra samo sam htjela provjerit dali je kod svih tako

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

I naš sinko piše rečenice, ono imam dojam kao da učiteljica nezna kaj bi im dala da rade pa napiše neku rečenicu na ploču,a oni je prepisuju u svoje crtančice.
    Rade i grafomotoričke vježbe i dosta crtaju, ali mi je malo bezveze ovo ispisivanje rečenica, a još nisu ni slovo A obradili.
    Nemam pojma u čemu je bit, sreća kaj smo s njim radili cijelu prošlu godinu slova pa nešto i zna.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Po kojem ona programu radi?!
    To ti, draga moja, ni HNOS.

Trebaju crtati crte i igrati se.

sandra14 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Iskreno, ne znam o čemu se radi....ali mislim da se brkaju kruške i jabuke.
    Na satu hrvatskog SVI radimo predvježbe pisanja i NE pišemo nikakve rečenice. Iz gradiva PiDa i matematike moguće je da učiteljica(kao i ja u svom razredu) naslov napiše na ploču. Djeca to prepisuju kao slikovno pismo. Ne moraju znati slova, preslikavaju to što vide s ploče. Naravno da više od pola razreda ja napišem naslov i ne pada mi napamet stvarati djeci frustracije oko toga.
    Uz to, vjerojatno u crtančici iz PiD učiteljica je napisala ime škole na ploču, a oni su crtali školu.
    DIJETE NE MORA ZNATI ČITATI I PISATI PRIJE POČETKA ŠKOLE - to je naš posao.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Maja isto još uvijek crta, boja, uče veće/manje, niže/više, tanje/deblje i sl.
    Zapravo, nama je to već problem jer zna pisati i čitati, pa joj je valjda dosadno i uspjela je drugi dan škole zaraditi kaznu zbog brbljanja

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Naš je problem potpuno suprotan. Šimun zna pisati pa se beskonačno dosađuje usporedbama veće - manje, više - niže ( kad smo to savladali!!! ) i beskrajnim bojanjem. Bojim se da će samo naučiti da učiteljicu nema potrebe slušati jer priča priče koje već i vrapci na granama znaju!?
    Gdje su tu potrebe djeteta: onoga koje ne zna pisati da ga se nauči, a onoga koje zna da ga se ne gnjavi s već davno prevaziđenim znanjima već da mu se ponude nova!?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

petric, uskoro krece dodatna nastava.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas jako slično kako sandra14 kaže, vidjela sam danas da je prepisao naziv škole u prirodu, znači tu smo negdje po programu.

Njemu je zasad hrvatski "jako težak", to sma mogla unaprijed znati jer mu to povlačenje crta nikad nije bilo zanimljivo. Matematika je super jer su učili geometrijska tijela i likove

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj petrić prvotno napisa
    Bojim se da će samo naučiti da učiteljicu nema potrebe slušati jer priča priče koje već i vrapci na granama znaju!?

moja mama je bila uciteljica i kad kod je imalo poneko jako napredno djete, dala bi mu da si nesto svoje cita i poslije preprica, (cak i crtice ) , dok su drugi ucili slova.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas su na prirodi crtali školu i napisali ispod: moja škola. Ali mislim da je to učiteljica htjela vidjeti tko zna pisati, a tko ne.
    Inače na hrvtaskom rade te grafomotoričke vježbe, ravne crte, kose crte, one kao slovo v jednu do druge. Nisu još ni jedno slovo pisali.

sandra14 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Dodatna kreće oko 02.10., a ovisi o tome što učiteljica voli raditi. Osobno, radim hrvatski jezik jer mi je za prvašiće najkreativniji(igrokaz, priče, oslikavanje naslovnica, recitacije, priredbe....)
    Od mojih 25 učenika - 3 zna čitati i pisati, računati; 10 prepoznaje slova, ali nema razvijenu glasovnu analizu, 4-5 je jako introvertirano, na rubu suza, ne snalaze se, a njih 3 je totalno ne pripremljeno za školu (nisu bili uključeni ni u program male škole, niti vrtića) - ne zna držati olovku, ne zna crtu smjestiti u crtovlje, ne može odsjediti 20 minuta....
    Dakle, nastava je individualizirana najviše što se može. Zadaci su različiti. Svakom učeniku osobno napišem što je zadaća. Sat traje najviše 20 minuta. Nastavu stalno prekidamo igrom, šetnjom do dvorišta, pjesmom...
    CD nam je stalno uključen(Onaj CD od Žaka je mrak)....

I bez obzira što mislili teško je jednog zainteresirati za kose crte, drugog tješiti dok plače kako škola nije strašna, trećem držati ruku da nauči kako se olovka drži, čitaću naći tekst koji će pročitati pred svima jer se dosađuje i zadovoljiti sve zahtjeve roditelja koji na kraju dana imaju milion pitanja....Nastavak slijedi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod nas ce dodatna biti iz matematike, a dopunska iz hrvatskog i matematike

sandra, mrak si

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i kod nas matekatika. Dopunska nije definiran predmet, ono što zaostaju

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj sandra14 prvotno napisa
    Dodatna kreće oko 02.10., a ovisi o tome što učiteljica voli raditi. Osobno, radim hrvatski jezik jer mi je za prvašiće najkreativniji(igrokaz, priče, oslikavanje naslovnica, recitacije, priredbe....)
    Od mojih 25 učenika - 3 zna čitati i pisati, računati; 10 prepoznaje slova, ali nema razvijenu glasovnu analizu, 4-5 je jako introvertirano, na rubu suza, ne snalaze se, a njih 3 je totalno ne pripremljeno za školu (nisu bili uključeni ni u program male škole, niti vrtića) - ne zna držati olovku, ne zna crtu smjestiti u crtovlje, ne može odsjediti 20 minuta....
    Dakle, nastava je individualizirana najviše što se može. Zadaci su različiti. Svakom učeniku osobno napišem što je zadaća. Sat traje najviše 20 minuta. Nastavu stalno prekidamo igrom, šetnjom do dvorišta, pjesmom...
    CD nam je stalno uključen(Onaj CD od Žaka je mrak)....

I bez obzira što mislili teško je jednog zainteresirati za kose crte, drugog tješiti dok plače kako škola nije strašna, trećem držati ruku da nauči kako se olovka drži, čitaću naći tekst koji će pročitati pred svima jer se dosađuje i zadovoljiti sve zahtjeve roditelja koji na kraju dana imaju milion pitanja....Nastavak slijedi
    sandra, nije ti lako.

meni se sve vise i vise cini, da bi milijun problema bilo rjeseno, a djeca bi dobila nemjerljivo vise u svakom pogledu (dakle i emocionalno, socijalno, kreativno i ino), kada bi razredi bili 10 - 15 ucenika/ca.
    kada bi se svi roditelji udruzili, mislim da bi mogli dugorocno uspjeti u toj namjeri.
    (I have a dream)

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    :shock:
    ne, u nasoj skoli se crtaju raznorazne crte i crtic u crtancicu. sad sam se sjetila da ih je Andro u vrticu zvao grahomotorickim vjezbama...
    ajj nemogu da se prestanem smijat

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Curke hvala na utješnim informacijama! Sandra, suosjećam s tobom i tvojim kolegicama, ali sam trenutno malo previše usmjerena na svoje dijete. Stoga, oprostite sve učiteljice, znam da niti vama nije lako, posebno ove godine!

sandra14 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Cure moja, ja se nimalo ne žalim.
    To sam cijeli život htjela biti, pripremila se ovo ljeto i svaki dan dočekam roditelje s osmijehom.
    Danas je čak petero roditelja prisustvovalo satu(znatiželja).Vrata su mi uvijek otvorena. Pomoć svake vrste dobrodošla, a i sama volim pomoći drugima.
    Nikad, baš nikada ne dozvoljavam da neko dijete se nazove glupim, zločestim....smatram da su oni mali, otvorenog srca, velikih očiju i da u svakom čuči ono što moram otkriti.
    Jednostavno, svaku svoju generaciju obožavam i volim

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lijepo je ovako nesto citati

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •