Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: splitsko rodilište

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno splitsko rodilište

drage moje,
    na veliku žalost ja sam prije devet dana završila u bolnicu sa jakim trudovima (34tj+2dana) i sve do jučer sam mogla malo pobliže promatrat to naše rodilište...
    srećom sve je završilo ok...
    dobila sa jake trudove zbog jake infekcije na koju moja gin nije uopće obračala pažnju...al nema veze...sve je to iza mene i želim to zaboravit...
    moje bepče je super i sad čekamo termin poroda...

nedavno sam otvorila temu kako se užasavam poroda u našoj bolnici i kako su uvjeti UŽASNI!!!!
    bila sam zaprepaštena kad sam došla....al pozitivno!!!!
    to kao da je druga bolnica....to kao da je drugo osoblje....
    ja nisam mogla vjerovat svojim očima....
    primili su me u rađaonu na 24 sata promatranje i praćenje trudova....
    babice, doktorice, doktori, sestre...ma svi su za +5.....

užasavala sam se odlaska na wc....
    al sam ostala ugodno iznenađena...
    wc-i ne da su čisti...to je za svaku pohvalu....tri puta dnevno čistačica dolazi i čisti podove a kanta za smeće se prazni svako malo....
    a to što po našem rodilištu tu i tamo prošeta koja neuredna i higijenski needucirana žena o tome neću pričat...jer meni nije jasno ako je kanta za smeće prazna zašto se uložak baca pored kante ili papir zaruke se ne baca u koš već pored...ako se operu zubi onda se pasta iza sebe očisti a ne ostavlja se...očito su neki došli iz nešto zabačenijih krajeva pa im kanta za smeće i higijena ništa ne znače....

na odjelu,babinjače i patologija trudnoće je tako čisto i uredno da ja nisam očima mogla vjerovat...one arogantne i bahate i sestre i doktori kao da su nestali, propali u zemlju...dva puta dnevno (pored vizite u 7:00) ulazili su nam doktori i pitali jel kome šta treba, jel kome loše, jel sve ok...
    sestre....stvarno su nam bile ko rođene sestre kako su nas pazile, i stare i mlade...ma svi odreda....

pričala sam malo i s rodiljama a pošto nam je cimerica u međuvremenu rodila bili smo malo i na odjelu rodilja.
    bebu dobivaš kad tražiš....
    beba može bit s tobom u sobi cijeli dan jedino ako je vizita ili ako se ne osjećaš dobro bebu ti odnesu....
    što se tiče hranjenja na bočicu, hrane ih noću i to jedino ako ti ne želiš da te se budi i da hraniš noću....
    oko dojenja pomažu svi redom....
    samo naravno postoji i grupa žena koje misle da su pokupile svu pamet svijeta pa se ulijevaju tekućinom ui prekomjernim količinama i onda dolazi do pretjeranog curenja mlijeka, do stvaranja kvrga....
    pr.jedna gospođa je čim je izišla iz rađaone (poslije poroda buzdeš dva sata na promatranju u rađaoni) popila 2l tekućine i u rekordno brzom roku mlijeko je šibalo iz nje a bebu još nisu mogli dovest na podjoj jer beba nije bila pregledana od strane pedijatra...
    -druga pametnica je rodila na carski rez i čim su je spustili u sobu ulila je u sebe 1l coca-cole....pa zamislite ishod situacije..proljev, povraćanje, mlijeko nadošlo....
    -to joj nije bilo dosta već kad su je izdojili da se ne stvore kvrge, gospođa je otvorila svoju torbu i navalila na montana sendviče....
    ma čudnih ljudi oko nas ima....jednostavno ne žele slušati....

novo rodilište se gradi punom parom, radovi su u velikom jeku, al kad se osvrnem unazad tri godine ja ne mogu vjerovat koliko smo napredovali i koliko su se ljudi promjenili....

jedna +5 za splitsko rodilište....sad me više nije strah ić rodit u splitsko rodilište

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

super brane da je tako....
    pricat ces nam kad se vratis s poroda nastavak obavezno.....

samo mala ispravka, ne gradi se jos novo rodiliste, nego se trenutno renovira staro.....

jesi li sta uspjela saznati o prisustvu oceva na porodu?

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:D :D :D

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Brane jako si me oduševila svojom pričom i zato ti šaljem pusice

Ja doduše i kad sam bila prije tri godine (bile smo otprilike u isto vrijeme) nisam ostala razočarana sa osobljem bolnice i čistoćom (osim malog broja WC-a što nisu baš oni krivi) nego kao što i sama kažeš sa ženama oko sebe koje su se tamo našle (svaka čast pojednikama).....

Otprilike je izgledalo upravo kako i opisala, nitko ni da posluša, svaka ima svoju priču koju je iscrpila u podebljoj enciklopediji o trudnoći i porodu baš prije nego je došla tu :? :? :?
    A da ne kažem koliko sam se tragedija naslušala o umiranju beba i majki od istih tih žena :/ :/ ... Ispada da iz tog rodilišta nitko nije izašao živ , osim fala Bogu mene i moje cure

Sve u svemu hvala na lijepoj priči, utješnim riječima i najnovijim informacijama

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisam ništa čula o prisustvu očeva na porodu....i da imaš pravo zrinka, renovira se staro rodilište, krivo sam se izrazila....al svi su stvarno za +5!!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Danas sam cula od jedne mame koja je jucer rodila da tate pustaju od 1. 10.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako moja beba ne odluči izletit ranije onda postoji šansa da tata bude s nama

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nadam se da ste svi čuli da za prisustvo tate (ili druge bliske osobe) morate imati završen tečaj.....

Tako da ne bi posli bilo nismo znali, :shock: :shock: :shock: , ili blatili splitsko rodilište koje smo upravo pohvalili

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A tko organizira tecaj? Gdje se odrzava ? Koliko kosta? Kako se zapisat za tecaj ? Koliko tecaj traje?Hoce li partner moci pratiti rodilju kroz trudove ili ce moci biti prisutan samo kod izgona?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj M&T prvotno napisa

Tako da ne bi posli bilo nismo znali, :shock: :shock: :shock: , ili blatili splitsko rodilište koje smo upravo pohvalili
    Mislim da si polupala loncice! Nitko ne zeli blatit , kako kazes , St rodiliste.Ja sam tamo bila prije gotovo 6 god i mogu prepisat Branin post (osim Wc-a i dojenja ).Cistacice su lickale sobe 2 x dnevno (od poda preko lampi do roleta) , dobivala sam svaki dan 1-2 ciste spavacice, a ni posteljina nije bila problem.Sestre su bile na raspolaganju , jedino pedijatrica malo cudna. Stvar je u porodu i pristupu radjanju. Meni se ne svidja .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prijateljica mi je rodila 4.9 u splitu i nakon puno borbe i skandala otisla iz rodilista. malu su drzali uz odgovor: mozda ima zuticu.
    kad je trazila da joj recu sta je sa nalazima 2 dana joj nitko nije znao odgovoriti pa je morala veze ukljucit a uz sve to.... niko joj nije znao pomoci ili jos vise, dati podrsku sta se tice dojenja i beba je bez njenog znanja dohranjivana.
    bez obzira sta je porod protekao u redu ( ako se ne racuna skakanje po drobu) bebu je vidila smao na tren i onda je odnesena na vaganje i u drugu sobu.
    ako se ista mora sta prije prominiti onda je to period odmah nakon rodenja bebe kad njih dvoje trebaju biti jedno uz drugo a ne materi oduzimati bebe.

happy mummy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kao i u svemu, iskustva i price su razliciti. moje iskustvo sa splitskim rodilistem je (nazalost ) slicno kao i ovo od fortunine prije - od dodatnih pretraga s objasnjenjem da je beba "malo bljedunjava", do povlacenja veza i saznavanja da se pretrage rade jer je porod predugo trajao i ona se nagutala mekonijske plodne vode.... A o moljakanju kad ce mi donit bebu, da ti ne pricam. ali treba vjerovat da ce se stvari promijenit na bolje - daj Boze da sto prije citamo samo price kao sto je Branina!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •