-
Dorucak prije odlaska u vrtic
Od prvog smo krenuli u vrtic i imam jedno pitanje: Da li vasa djeca jedu prije izlaska iz kuce? Ako da onda sta i koliko?
Ja sam jutros pokusala da im dam pohovani kruh, paradaiz i krastavac. Kruh nisu bas htjeli ali povrce su malo pojeli.
Samo da kazem da je dorucak u vrticu u 0930 i da moja djeca ne jedu sto im se ponudi tamo.
-
Ovisi o nekim čimbenicima:
ako ustane prije ili oko 7 h, onda pojede neko voće, a neki put i čokolino ili tak nekaj
ako ustane kasnije od 7.30 onda obično ne stigne jesti ili poklopa bananu/jabuku uz put
Doručak je u vrtiću u 8.30 i on nakon toga najnormalnije jede, čak i sad kad je privikavanje
-
mi se dižemo u 6 i 15 i pojede ciku, neki manji soa puding ili slično, jer je doručak je tek u 8 i 30 i pojede ga ni više ni manje kao i akd ne pojede doručak.
-
Mi ustajemo oko 6.30 i popije punu šalicu mlijeka, kakao ili bijelu kavu, a u vrticu smo u 7.30 taman na doručak tako da nam to za sada funkcionira.
I dok nismo krenuli u vrtić doručkovala je između 7.30 i 8 pa se lijepo poklopilo
-
I mali i veliki popiju dozu čokolina još onako u polusnu, jer njima je to kao nama kava i bez toga ni ne razmišljaju o ustajanju ili pak o odlasku u krevet.
Tako kad je vikend u pola sedam iz sobe viću: "Mamaaa, "čokač" nam skuhaj"!
-
moj obavezno jede doma jer ne voli ništa namazano na kruh, a ne jede paštetu, linoladu. čak ni marmeladu, a griz im daju s čokoladom
tak da mi doma jedemo griz na mlijeku s voćem ili bez, palentu s mlijekom, rižu na mlijeku ili kus kus na mlijeku sa smeđim šećerom i grožđicama
glavni razlog je što ja radim od 9 ili 10 pa ne ide rano u vrtić, a drugo, naša klopa doma je bolja 8)
-
Mi se isto trudimo jesti doma. Kad vidim taj njihov dorucak - zaboli me srce.
Osjecam se krivom kad popustim pred nutelom jer znam da mu nisam nista kvalitetno ponudila, ali kad vidim njihov vrticki menu onda sam tek down. Margo, linolada, cokolino, pasteta....
-
-
moje nece nist ujutro al ne jedu ni u vrticu , jer to ne jedemo doma... samo popiju mlijeko ili caj, al za rucak onda pojedu par tanjura juhe ili cuspajza ak je nekaj konkretno tipa meso + prilog -to ne jedu jer to ni doma nece
-
Bili smo 2 dana u jaslama i za dorucak je jednog dana bila pashteta a drugog eurokrem. Za rucak je u sredu bio grasak a u cetvrtak gulas sa piletinom. M je jeo sve a B samo hleb. Ipak im daju polubeli :/
Sutra ce takodje biti na dorucku pa cu probati da im dam samo jabuku za usput, mozda se B resi da nesto i pojede.
Ono sto me nervira jeste sto u onoj drugoj grupici (dve su spojene do daljnjeg zbog radova na krovu, nadamo se svi samo do kraja ove sedmice) bukvalno sva deca vucaraju flasice sa sokom :/ . Naravno, trazila su i moja deca i trazice dokle god se ne razdvoje svaki u svoje sobice. Nase tete dozvoljavaju flasice i dude ali samo sa vodom a nju moji piju iz casa sa kljunom tako da za to nema problema. Cak i da traze flasice za vodu dala bih im ali M ima karijes na gornjim sekuticima i samo nam treba sok na dudu od 7 do 15h :/
-
-
mi se dižemo u 7 i obično popije 2dcl kaka ili nešto drugo recimo bananu
ili kakav keksić.
Pa mi je baš teta rekla da u zadnje vrijeme neče papati doručak
koji je od 8;30 teman kada mi dođemo.
-
Nama je zajednički doručaK (tj. ja i njih troje) jednostavno omiljeni ritual. Istina, u vrtić krećemo tek u 8h ali i kad se mora ranije , tempiramo za "ispijanje kavice i mlijeka". KS se budi s rečenicom: "Je li jutlo-idemo papati dolucak!" i onda juri u kuhinju, vadi zdjelice, žitarice, mlijeko i voće te kavu za mamu i kad nas dvoje sve pripremimo, probudimo veliku seku, a malena nam se za čas pridruži. Buđenje i spremanje za vrtić nam gotovo nikad nije stresno. Napominjem, sretnici smo koji (trenutno) ne moramo (uvijek) juriti zbog posla
Tata nam ode već u praskozorje. I., zatim, ne želi doručkovati u vrtiću, a KS nikad ne odbija ponuđeno jelo
-
Moja isto jede doma ili barem popije mlijeko. Doručak u vrtiću ne jede. Prije 2 dana je tek počela malo ručati
-
noa ništa ne jede doma. u vrtić ide oko 8-8,30 i tamo odmah jede
-
F ide svaki drugi tjedan u vrtić oko 7.30 a svaki drugi oko 9
uvijek doručkuje kući prije odlaska, uz obavezno cicanje oko 6-6.30
doručka su neke žitarice s riž. mlijekom, griz, palenta...
-
Ja mu ne dajem doručak jer im počinje oko 8 i sve pojede, za sve obroke koje ima što mi je super i teta ga uvijek hvali, jer nekad i traži još (a doma zna zezati za hranu). Nekad zna tražiti u autu nešto za grickati.
-
ja svoju obavezno hranim doma, prije vrtića.
prvo izbjegnem paštetu, salamu i šta li im sve daju za doručak.
a i da budem sigurna da je u radni dan krenila punog stomaka.
u vrtić ide u 8.30 i stigne taman na vrtićki doručak, ali tamo ne jede (jer je sita) ili vrlo rijetko jede (tako mi tete kažu, a ja sritna i zadovoljna).
-
Update: sad smo u mlađoj vrtićkoj i štrajkujemo glađu. Doručkuju kući, za ručak jedu hleb a užinu će jesti samo ako je voćka u pitanju, ništa pite/štrudle/griz i sl. jedino rođendanske grickalice ne odbijaju nikad :/
A s obzirom da su i kući nejedači muka me hvata kad se pomene dečija ishrana. Ovo naše na sve liči samo ne na zdravu prehranu
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma