Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: hemangion

jakovmali

Početno hemangion

Da li netko od Vas ima iskustva moj Jakov sada već ima 15 mjeseci a radio se sa hemangionom (crveni madež) na dijelu čela i malo preko kapka. Naš pedijatar nam je rekao da ne idemo kod specijalista neka vrijeme pokaže svoje, ali mene ipak kopka da li će to njemu proći. To je zapravo skroz glatka koža nije ništa izbočeno tj. odignuto od kože neki puta je gotovo nevidljivo a neki puta čak i tamno crveno pogotovo sada kada je jako toplo. Kad se rodio bilo je dosta tamnije.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Frano je imao na tjemenu i to dosta izbočeno. Gotovo se skroz povuklo. Nama je pedijatrica rekla da se obično povuče do trće godine, a ak ne onda se može eventualno intervenirati.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pal isto ima hemangiom, ali je izbocen. No - dosta sam citala i raspitivala se i svodi se na slijedece:
    - hemangiomi se u velikoj vecini slucajeva povuku sami od sebe;
    - moguca je laserska operacija (ili vise njih - ovisi o velicini hemangioma) u Klaicevoj (dr. Cigit);
    - sve cesci stav pedijatara: ne dirati ako ne raste. Pustite vremenu.

Opasnost hemangioma je u tome sto ako prokrvare - tesko se zaustavlja krvarenje i moguca je infekcija. Laserska operacija, navodno, nosi svoje rizike (ne bih znala koji su to. Osim da tako maloj djeci daju kompletnu anasteziju - koja je uvijek rizik sama po sebi /zato smo mi odustali od operacije/).

Imam i nekakav relativno friski rad nekakvog americkog ljecnika na tu temu (word oblik, na engleskom) pa ako te interesira - mogu ti poslati. To mi je poslala moja pedijatrica.

jakovmali

Početno

hvala na odgovorima, mi ne bismo radili nikakve zahvate ali smo htjeli čuti da li netko ima nešto slično i da li je i kada prošlo.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mame drage,

Ako vase djete ima tri hemangioma ili vise na kozi, napravite i ultrazvuk jetre jer mogu uz malu vjerojatnost biti i na drugim organima.Moguce je cak i na:probavni sustav,pluca,mozak,...,a onda to vise nije bezazleno.

Inace, kad pocinju prolaziti pocinju siviti iz centra.Rastu obicno do prve godine zivota,a onda involuiraju,tj povlace se skroz negdje do skolske dobi.Obicno se ne diraju ako nisu na nezgodnom mjestu,spolovilo,oko,usta,nos....Problem je ako rastu pa narusavaju okolno tkivo.

Ako odete kod dr Cigita(kojeg je teko uloviti, ne moze se naruciti nego dodjete uz uputnicu na blef oko 12h i cekate par sati)on sigurno predlaze laser,ali to je pod opcom anestezijom jer postupak jako boli a i postupak se ponavlja vise puta,obicno ostane i oziljak.Djete ostane jedan dan da ne bi doslo do krvarenja.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mirta ima na leđima ispupčeni hemangiom. Pedijatri su nam rekli (2 pedijatra) da će proći 3-5 g. Još nije iako je puno manji i blijedi.
    Bio je velik kao 5 kn. Sad je pola toga.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

fiona jel mozda znas sta znaci kad se hemangiom ispupci?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Naša mala prijateljica je isto imala, sada ima 5 god., prošlo joj je negdje do 2,5 god.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •