Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: knjige o ateizmu i agnosticizmu za djecu?

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno knjige o ateizmu i agnosticizmu za djecu?

imala bih molbu.

da li su vam poznate knjige za djecu (moze i hrvatski, engleski, njemacki), koje imaju za temu ateizam?

s obzirom na sveprisutnost vjeronauka u skolu i temu religije koju zelim sa inom malo podrobnije obraditi, prosvrljala sam malo po knjizarama trazeci knjige za djecu u kojima su predstavljene razlicite religije svijeta.

ima zaista zgodnih i vrlo inteligentno pisanih (od kojih sam i neke kupila), ali mi je nakon nekog vremena upalo u oci da ni u jednoj od njih nije obradena grupa ateista, agnostika, dakle onih ljudi koji ne pripadaju organiziranim, institucionaliziranim religijama, bez obzira da li su potpuni ateisti, ili vjeruju u neku vrstu spiritualnosti. /ali koja je miljama udaljena od klasicnih institucija- religijskih koorporacija/
    mada su u nekima intersantno obradene i new age "religije".

otisla sam i u jednu zgodnu djecju knjizaru, gdje radi par vrlo obrazovanih teta, koje su vrlo upucene u podrucju knjiga za djecu i sire.
    dobrano se namucila trazeci, rekavsi mi pritom da je to jos nitko nije pitao i sama se zamislila, rekavsi da je to zaista interesantno, ali nije pronasla nista, osim neka poglavlja u knjigama tipa: die kinder - uni.
    (poglavlja su vrlo zanimljiva)

meni naravno nije problem objasniti ta pitanja, ali htjela bih ini pokazati knjigu u kojoj su zaisa zastupljeni svi svjetonazori, jer u ovim knjigama koje sam nabrojala, dakle nije prisutna jedna vrlo velika grupa svjetske populacije koja ne priopada religijskim institucijama.
    kao da oni ne postoje.
    plus, sto u mnogima pisu recenice tipa:
    u kini je religija konfucionizam... u arpskim zemljama islam..... pa ispada kao da su svi stanovnici tih zemalja religiozni, sto je mislim potpuno netocno.

dakle ako imate neke naslove, prijedloge i slicno, molim za infornmacije.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

uf, na hrvatskom sam gotovo sigurna da ne postoji ništa.
    meni se za sad čini jedini način kupovati paraleleno i grčke mitove prepričane za djecu, i dječju bibliju i sve slične knjige. a prostor izvan strukturiranih religija će se stvarati sam od sebe, kroz razgovor. svakako bih voljela da mi dijete poznaje i staroslavensku mitologiju - kud ćeš bolje od Ivane Brlić Mažuranić.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

molim moderatoricu da ispravi dijecu u djecu.
    bode mi oci. ( lagano postajem nepismena)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

seni, super tema, i mene to zanima.
    (ne, nažalost, nikad tako nešto nisam vidjela kod nas... ne znam postoji li vani)

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

da, i ja se slažem da je zanimljivo pitanje.

U međuvremenu, bi li nam mogla reći nazive tih nekih zgodnih knjiga na koje si naišla?

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ima dobra knjigA GDJE SU SVE RELIGIJE CITLJIVO OPISANE
    ''teovo putovanje''

sorry na caps

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i agnosticizami ateizam

izdavac je henaCom. knjiga mi je u maje pa ne znam autoricu

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://www.hena-com.hr/beletristika/teo.htm

Četrnaestogodišnji, natprosječno inteligentni, dječak Théo boluje od nepoznate neizlječive bolesti i nitko ne zna kako bi mu pomogao. Spasonosnu ideju donosi bogata teta Marta koja maloga Théa odlučuje povesti na put oko svijeta. Taj put, međutim, nije turistički obilazak, nego put svijetom religija i spiritualnoga od judaizma, kršćanstva, islama, budizma, taoizma, pa sve do animalizma afričkih i brazilskih džungli. Théo na svom inicijacijskom putu upoznaje mnoge zanimljive i mudre ljude koji mu otkrivaju tajne vjere i religioznosti.

Théovo putovanje jedinstven je roman o ekumenizmu, toleranciji, snošljivosti, prijateljstvu... Roman koji potiče dijalog i pozitivno razmišljanje o drugima i nama samima. Théovo putovanje je knjiga kojoj ćete se iznova vratiti iščitavajući njezinu duboku i univerzalnu humanističku poruku.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to je vise za mladez nego za djecu, al eto

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa
    to je vise za mladez nego za djecu, al eto
    za mene, ko bog!

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

cure hvala.

dobro da je i za mladez i odrasle. treba i meni.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •