-
knjige o ateizmu i agnosticizmu za djecu?
imala bih molbu.
da li su vam poznate knjige za djecu (moze i hrvatski, engleski, njemacki), koje imaju za temu ateizam?
s obzirom na sveprisutnost vjeronauka u skolu i temu religije koju zelim sa inom malo podrobnije obraditi, prosvrljala sam malo po knjizarama trazeci knjige za djecu u kojima su predstavljene razlicite religije svijeta.
ima zaista zgodnih i vrlo inteligentno pisanih (od kojih sam i neke kupila), ali mi je nakon nekog vremena upalo u oci da ni u jednoj od njih nije obradena grupa ateista, agnostika, dakle onih ljudi koji ne pripadaju organiziranim, institucionaliziranim religijama, bez obzira da li su potpuni ateisti, ili vjeruju u neku vrstu spiritualnosti. /ali koja je miljama udaljena od klasicnih institucija- religijskih koorporacija/
mada su u nekima intersantno obradene i new age "religije".
otisla sam i u jednu zgodnu djecju knjizaru, gdje radi par vrlo obrazovanih teta, koje su vrlo upucene u podrucju knjiga za djecu i sire.
dobrano se namucila trazeci, rekavsi mi pritom da je to jos nitko nije pitao i sama se zamislila, rekavsi da je to zaista interesantno, ali nije pronasla nista, osim neka poglavlja u knjigama tipa: die kinder - uni.
(poglavlja su vrlo zanimljiva)
meni naravno nije problem objasniti ta pitanja, ali htjela bih ini pokazati knjigu u kojoj su zaisa zastupljeni svi svjetonazori, jer u ovim knjigama koje sam nabrojala, dakle nije prisutna jedna vrlo velika grupa svjetske populacije koja ne priopada religijskim institucijama.
kao da oni ne postoje.
plus, sto u mnogima pisu recenice tipa:
u kini je religija konfucionizam... u arpskim zemljama islam..... pa ispada kao da su svi stanovnici tih zemalja religiozni, sto je mislim potpuno netocno.
dakle ako imate neke naslove, prijedloge i slicno, molim za infornmacije.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma