mi dosli na odmor, pa sad pokusavamo saznati koja su sve djecja kazalista u funkciji i ako znate koje su predstave ok za djecu od 2 i pol godine
mi dosli na odmor, pa sad pokusavamo saznati koja su sve djecja kazalista u funkciji i ako znate koje su predstave ok za djecu od 2 i pol godine
eeeeeeee bok!
dobro dosli u zg!
ja na svoju veliku zalost nisam bila s klincima u kazalistu ne znam vec od kad![]()
daj vidi na: http://www.net.hr/infocentar/kazalista/
ili na
http://www.zkl.hr/raspored/index.html
http://www.kazaliste-tresnja.hr/hrv/...ID=b_predstave
http://www.zar-ptica.hr/hrv/program.asp
http://www.mala-scena.hr/hrv/predsta...a_o_kotacu.asp
evo nasla sam ti jednu super predstavu za sinka!!!
MALA SCENA, 23.09.
Kraljevna na zrnu graska
u 17:00 sati
Predstava slavi 20.godina igranja!
Ladika-Šimić: Kraljevna na zrnu graška
rezervirajte ulaznice
http://www.mala-scena.hr/hrv/predsta...rnu_graska.asp
mi planiramo ići na Vuka i sedam kozlića u lutkarsko kazalište:
http://www.zkl.hr/repertoar/02-2006.htm#8
iako piše za dijecu od 4 godine, F. je oduševljen sa pričom o vuku i kozlićima pa ćemo svakako ići.
http://www.zkl.hr/raspored/index.html
mi gledali i nisam nešto oduševljenja.
vuk je oogromni tip u crnom kostimu sa isplaženom jezičinomi scary je malo klincima, dok su kozlići lutke. dotični vuk nabija po kontejneru iz kojeg iskače i općenito je preglasan za dvogodišnjake. Ian je imao 2 ili 2,5 kad smo bili tu negdje i odgledao je sve, ali meni u krilu i sa suzama u očima cijelu predstavu (htio je gledat, al ga je bilo frka)
S koliko godina/mjeseci starosti ste se prvi puta ohrabrili povesti dijete u kazalište?
ninochka, a moji baš vole vuka.
sanja74, prije "pravog" kazališta možeš npr. dijete prvo odvesti u Profil (subota u 11 sati), ne neobaveznu predstavu da vidiš kako će reagirati.
S F. nismo imali frke, ali se K. bojala lutaka pa smo tako i mi krenuli na "privikavanje)
NanoiBeba,
jel svaku subotu u Profilu predstava?
da, valjda su otvorili sezonu. Pokušala sam vidjeti na webu, ali nisam mogla pronaći. Al ak si u šetnji gradom, pogledaj na ulazu u Profil, obično je program za cijeli tjedan (imaju i radionice).
Lutkarica Vanda, koja drži predstave, ima svoje predstave nedjeljom u 12 u Tkalči, ali to isto treba provjeriti jel počelo.
Mi smo prvi puta išli u kazalište proljetos u svibnju. Dakle F. je ima malo više od dvije godine.
Išli smo u Mali scenu na Lisicu i rodu. bio je prvo zbunjen iako sam mu sve objasnila kuda idemo i šta će biti.. a onda je sav oduševljen pljeskao i smijao se. Od onda nema da prođe dan a da ne pita kad ćemo ponovno u kazalište.
Čak je zapamtio put kuda samo išli i svaki put kada tuda prolazimo kaže da se tuda ide u kazalište.
Dakle definitvno ga se dojmilo!
![]()
Imam pitanje vezano za kazalište Trešnja, zar oni nemaju predstave vikendom?
http://www.kazaliste-tresnja.hr/hrv/...ID=b_predstave
:?
Inače imaju, valjda je tek početak sezone.
Moji su isto kazalištoljupci, samo ja čekam ružno vrijeme kako bi otvorili sezonu. Nekak mi je po suncu žao ići u zatvoreno.
s 2, gledali Miffy, bilo mu je super, ali on i doma može odgledati dugometražni crtić u komadu bez da trepne.sanja74 prvotno napisa
i moj. čak je i spavao s onim iiz ptice trkačice, ALI...NanoiBeba prvotno napisa
![]()
ianče i on voli kazalište. je da ima crve u guzici, ali prije više od pol godine je gledao miffy i još svaki put pokazuje trešnju kad se vozimo po autoputu
i mi čekamo da krenu prestave za građanstvo vikendom
Predstave su krenule ovaj tjedan, i u kazalištu lutaka i u trešnji.
Pogledajte na njihovim sajtovima repertoar.
rezevirali smo kraljevnu u maloj sceni, sad njuskam dalje. u tresnji je repertoar samo za tjedan dana unaprijed
sto jos ima zgodno u zg za klince
svaki dan idemo na bundek, za taj parkic znamo, ali jel ima jos nekaj tak zgodno
stray cat, mi idemo u žar pticu na veselu kutiju u nedjelju ujutro tako da se nećemo sresti
nedjeljom ujutro jahanje na hipodromu...sto jos ima zgodno u zg za klince
ma da?pinocchio prvotno napisa
od koje starosti djeteta je moguće to prakticirati?
pa mi idemo u subotu popodne, sad idem zvati zar pticapinocchio prvotno napisa
kak mi je najlakse doci do njih, jel komplicirano autom ili da idemo gradskim prevozom?
ocete vi ici na hipodrom, ak dolazis ovamo mozemo skupa do hipodroma?
sanja74, već je bilo riječi o jahanju za malce. Pogledaj:
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...hlight=jahanje
Mi vikendom izbjegavamo Bundek zbog velike gužve, tak da su opcije Boćarski ili Jarun.
možeš i on-line rezervirati, po kartu dođeš pola sata prije predstave.stray_cat prvotno napisa
autom nije komplicirano, ideš do kvatrića, po srebrnjaku do vrha, desno po bijeničkoj 200-tinjak metara, s lijeve strane je zgrada kazališta.
e pa kako idemo u kazalište nećemo do hipodroma, a i kiša će vjerojatno.
zapravo ne znam pa neću lagati.sanja74 prvotno napisa
postoji u zaprudju svake subote ujutro lutkarska predstava, mislim da su to prostorije mjesne zajednice ili kaj ja znam kaj
mi smo danas otisli, usli i izasli jer se sebastian uplasio i samo je trazio auto a lutke su predivne i stvarno mi je zao da je bio tako tvrdoglav u svojoj odluci da odemo
iduce subote idemo opet, tamo je svake subote u 11 druga predstava za klince
U ZKL-u je ove subote u 18h 'Priča iz Zelengrada'. Jel' netko gledao?
pisali smo mail Trešnji. 7.10. je prva predstava za građanstvo, a Miffy je opet na rasporedu iza Nove godine
a za zelengrad i mene zanima. razmišljala sam vodit Iana
Mi pomalo razmišljamo o odlasku u "pravo" kazalište. Prošle sezone išli smo na predstave u Profilu, ali imam dojam da su knjigice, flomasteri, papiri i sl. sa strane samo odvlačili pažnju (dok je predstavu za sv. Nikolu odgledao u komadu punih 45 minuta, bez problema). Tako da bih sad radije probala s pravim kazalištem, pa makar izašli nakon 15 minuta.
Htjeli smo ići na Miffy, ali predstave dugo nije bilo na repertoaru.
Ima li još nešto što mogu gledati i djeca mlađa od tri godine?
K. je prošle godine osim Miffy odgledala i Pepeljugu i Ružno pače u Trešnji, te Vuk i 7 kozlića, Ivicu i Maricu, Tri prašćića (ta je možda najzgodnija za male) u Lutkarskom, jedino smo morali izaći na Čarobnoj fruli.
Jedno pitanje: da li se za dijete od 2 godine plaća ulaznica ako sjedi nekome od odraslih u krilu?
(zanima me za Lutkarsko kazalište, ali i za Trešnju)
Miffy je u originalu nijntje, sad znam zasto mi nije bilo jasno o kome pricate a dolazi iz nl
mi smo danas napokon pogledali predstavu, nakon dva bjezanja van. gledali smo uzbuna u dzungli i bilo je super. sad odmah idem gledat i za ostale predstave
Pogledali Vuka i 7 kozlića, i to cijelu predstavu (mislim da smo bili najmlađi u gledalištu, ili tu negdje). Izraz lica bio mu je blago rečeno prestravljen, ali nije tražio da izađemo, rekla bih da je osjetio olakšanje kad je sve dobro završilo i oduševljeno je pljeskao na kraju.
Ali štosevi iz predstave su mi blago :? kao da su htjeli predstavu napraviti zabavnom za roditelje, a ne za djecu.
Malo kasnim s odgovorom, mozda ste vec bili danas...hagulkica prvotno napisa
Dakle, mi bilo proslu nedjelju. H ima 20 mj i lijepo je odgledala s zanimanjem cijelu predstavu. Za svaki slucaj sjedili smo u prvom redu, tako da mozemo brzo izaci jer nam je to bio prvi posjet kazalištu. No, nije zatrebalo, samo sto je par puta htjela sici iz mog krila i malo im se pridruziti u predstavi.
Inace, predstava je valjda OK, meni je to isto 1x na nekoj djecjoj predstavi, tak da ne znam jel dobra ili losa :? , meni je bila tak-tak....
Opet ja s pitanjima: ima li netko za preporučiti neku predstavu iz "Male scene"? Vidim na njihovom webu da imaju puno toga, neke mi se stvari čine interesantne, ali ne znam što bi od toga bilo prikladno za dvogodišnjaka (po njihovim dobnim granicama - ništa :/ )
Ja bih rekla da bi jedino bili prikladni 'Padobranci' (barem po onome što piše na njihovim stranicama; mi ćemo to valjda uskoro ići pogledati)tanja_b prvotno napisa
Evo opet ja s pitanjima:
razmišljam o jednoj od dvije predstave, ne znam je li ijedna prikladna za uzrast od 2 godine:
Srećko među bubama (u lutkarskom)
ili Roda i lisac (Mala scena)
Je li netko gledao? Ili da se mi malo strpimo s kazalištima?
Ja ne vidim razlog zašto ne biste išli - otiđite jednom pa ćete vidjeti kak vam ide, hoće li mu biti ful napeto ili dosadno ili strašno pa je lako izaći. Odvažite se i - sretno!!tanja_b prvotno napisa
![]()
Ma da, ali ipak bih radije birala predstave primjerenije dobi.
I također, bar dok smo u početku, biram bolje predstave, a kasnije nam se lako "zalomi" i koja loša - ali želim da mu prvi kontakti s kazalištem budu pozitivni.
Zato pitam, tko je gledao, pa mi je lakše izabrati.
Tanja, mi smo počeli s lutkarskim, prva predstava bila je Loptica hopsica lani oko Božića...Srećko među bubama je OK, možda neće baš sve razumjeti, ali mislim da to ne trebaš niti očekivati. Ja malenu uvijek držim u krilu i na uho joj povremeno tumačim radnju, upozorim je na nešto što joj je možda promaklo i sl.
Ma on je već bio u kazalištu, odgledao je Vuka i 7 kozlića, premirao od užasa, ali je oduševljeno pljeskao na kraju i jutros se, ničim izazvan, sjetio mame koze i vuka.
Pa, mogli bismo onda na bube... zapravo, da budem iskrena: meni se ide u kazalište, pa makar bilo i lutkarsko![]()
Ne znam točno kad bude slijedeća izvedba, ali nemojte propustiti Padobrancetanja_b prvotno napisa
![]()
Opet ja, jesam dosadna, ali možda će nekome koristiti: dakle, gledali smo Srećka među bubama i predstava je izvrsna! Za svaku preporuku! Klinaca je bilo svih dobi, a predstava je možda teže razumljiva za najmlađe, ali kad su se pojavile bube... opće oduševljenje! A moram pohvaliti i vrlo dobar izbor glazbe.
Ukratko, dok je Vuka i 7 kozlića gledao uplašeno i stisnuto, "Srećka" je odgledao sa smiješkom na licu i rukicama spremnim na pljeskanje.
Mi smo danas bile u Žar ptici gledati "Ti i ja, mali medo" i to babinjak od dvije mame i dvije curke, LEona i ja, Sanja i njeno slatko malo čudo Fiona![]()
Obje curke su uživale u predstavi, pljeskale i smijale se, dobro, to povremeno, a većinu vremena su napeto gledale u pozornicu, a oči ko krumpiri![]()
Ako je netko od vas bio danas tamo i u čudu gledao na kraju predstave jednu curicu koja se baca po podu jer hoće zatvoriti vrata dok svi ljudi pokušavaju izaći, to je bila moja Leona usred dražesnog tantruma
Glede i unatoč tog malog incidenta, sve drugo je bio supeeeeeeer, jedva
čekamo drugu zgodu koja se ukazala već na na parkiralištu kad smo dobile flajer za "Trnoružicu na ledu" u utorak u 18,00 u Domu sportova.
Jel netko za grupnjak :D
NOVA SCENA !!!
PIPI DUGA ČARAPA
STAGLIŠČE, Našička 18
RASPORED PREDSTAVA U PROSINCU 2008.
Subota, 27. prosinca u 11 sati Miljenko Muršić: AVIJONKO SE ŽENI
RASPORED PREDSTAVA U SIJEČNJU 2009.
Svake subote u 11 sati matineje za djecu!!!
Subota, 3. siječnja u 11 sati:
Božidar Prosenjak: SIJAČ SREĆE
Subota, 10. siječnja u 11 sati
Dubravko Sidor: DABRIĆI I BUNDEVIĆI vesela eko igra mudrih dabrića sa šupljoglavcima
Subota, 17. siječnja u 11 sati:
Borislav Mrkšić: PEKARSKA BAJKA
Subota, 24. siječnja u 11 sati:
Kršimir Pološki: ZBRKANE ČAROLIJE
Subota, 31. siječnja u 11 sati:
Stjepan Matanović:KUĆICA TVRĐAVICA (prema narodnoj priči)
ulaznice po cijeni od 15 kn rezervirajte telefonski na broj 301 49 52 ili kupite u Dječjem vrtiću
PIPI DUGA ČARAPA u Našičkoj 18
svakog radnog dana od 9 do 16 sati
ili sat vremena prije predstave
http://www.svarog.hr/pipi.htm