Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: pozurnica, tuzba za alimentaciju

evelin_i

Početno pozurnica, tuzba za alimentaciju

nisam ovdje cesto i zato se unaprijed ispricavam sto otvaram novu temu. ne znam gdje bih s ovim, a imam konkretan problem.

nisam samohrani roditelj jer je to pravno definirano kao osoba koja ima skrbnistvo nad djetetom jer je drugom roditelju oduzeta poslovna sposobnost ili nesto nesto trece.

meni je dijete povjereno na cuvanje i odgoj, zivimo zajedno u zagrebu u iznajmljenoj kuci. on zivi u zadru sa svojim roditeljima.
    nakon postupka na opcinskom sudu u zadru, uredili su se dogovorni susreti i druzenja djeteta i oca.

nakon naseg dolaska u zg, ja sam se zaposlila, a klinka je upala u drzavni vrtic intervencijom czss. bila sam presretna i mislila da sam napokon organizirala nas zivot.

kako se postupak na opcinskom u zadru rastegnuo i mi smo morale stalno putovati, ja sam izgubila posao.
    odmah nakon pecata pravomocnosti, pokrenula sam tuzbu na opcinskom građanskom sudu u zagrebu za retroaktivne dugove i alimentaciju.

prvo ce rociste biti tek za tri-cetiri mjeseca sto je meni jako daleko.

malena je u vrticu od 8 do 16, a ja nikako ne mogu naci posao koji bih radila u jednoj smjeni i da mi vikendi budu slobodni, cak ni nesto po pola radnog vremena jer je to navodno ukinuto i na to imaju pravo samo roditelji djece s invaliditetom koji su to dokazali pred komisijom.

nakon preseljenja, obustavljen je djecji doplatak zbog izmjene adrese i okolnosti zivota.

cula sam da postoji pozurnica za alimentaciju. konkretno, da se zove opcinski sud i trazi ime suca kojem je slucaj dodjeljen. to sam saznala.

zanima me sto dalje? je li to uopce legalno?

u situaciji sam da moram platiti stanarinu i pobrinuti se za troskove zivota, a posla nemam, alimentacija kao da nikad nece biti rijesena, svi poslodavci dizu ruke, a mi smo u gradu u kojem nemamo nikoga.

puno hvala

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Re: pozurnica, tuzba za alimentaciju

Citiraj evelin_i prvotno napisa
    cula sam da postoji pozurnica za alimentaciju. konkretno, da se zove opcinski sud i trazi ime suca kojem je slucaj dodjeljen. to sam saznala.

ne postoji nešto posebno što se zove požurnica za alimentaciju - ovo što si opisala je uobičajen postupak koji inače rade stranke i/ili odvjetnici, ništa nelegalno. a kad dobiješ broj predmeta, možeš pisati i pisane požurnice.

toplo preporučam da to napraviš, i da u razgovoru sa sucem vidiš između ostalog da li je tužba ok, da li je tužbeni zahtjev ok postavljen, da li je predmet dostavljen drugoj strani, da li ima odgovora na tužbu, da li je druga strana primila poziv za ročište,...

ovo sve ćeš najbolje napraviti tako da odeš osobno na sud u odgovarajuću pisarnicu i izvršiš uvid u spis

evelin_i

Početno Re: pozurnica, tuzba za alimentaciju

Citiraj toma_06 prvotno napisa
    Citiraj evelin_i prvotno napisa

ne postoji nešto posebno što se zove požurnica za alimentaciju - ovo što si opisala je uobičajen postupak koji inače rade stranke i/ili odvjetnici, ništa nelegalno. a kad dobiješ broj predmeta, možeš pisati i pisane požurnice.

toplo preporučam da to napraviš, i da u razgovoru sa sucem vidiš između ostalog da li je tužba ok, da li je tužbeni zahtjev ok postavljen, da li je predmet dostavljen drugoj strani, da li ima odgovora na tužbu, da li je druga strana primila poziv za ročište,...

ovo sve ćeš najbolje napraviti tako da odeš osobno na sud u odgovarajuću pisarnicu i izvršiš uvid u spis
    puno hvala. to cu i napraviti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •