Stranica 3 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 157

Tema: Ljetne bebe 2005. (5. dio)

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

po tonu tvog posta rekla bi da je sve OK... a to nam je dovoljno

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

TU SMO
    bebuljak je velik 2 cm (a ja mislila da se možda neće ništa vidjeti na uzv)

ma sva sam smotana i trebat će mi koji dan da se pokušam pribrati
    ljudi moji ovo nije moguće - mislila sam da će bti probema da ostanem trudna i da će razlika između Vida i druge bebe biti ogromna, a kad ono 20 mj.

ivonna koji ti je period bio najteži

------------------------------------------------------------

vezano uz cjepiva, bili smo danas kod pedijatrice i pričali o cjepivu koje je zamjena za Priox (tak se nekako piše) - kaže da je ipak bolje pričekati nego se igrati s tim koji je zamjena.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

super mirta.... a kaj veli doc, koliko je to 2cm... negdje 5-6 tjedana :? već sam zaboravila sve o trudnoći.....

lara je danas ostala sama u jaslicama 20min i NIJE PLAKALA :D znam da se to već sutra može drastično promijeniti, ali meni je ovo bilo veliko ohrabrenje...

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

kaže cca 9 :shock:

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Mirta :D
    najtezi period? Tesko mi je pala ona prva kriza s dojenjem, jer nisam mogla biti u lezecem s Meri i trcat za Andreom a MM je bio na terenu, ali odonda je sve jako dobro.
    Najljepse od svega mi je kada vidim Andreu da draga seku po kosi, i ljubi je u lice, ili joj prsticima pipka po rukici, onako njezno...
    Mirta bit ce ti super

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

kuc-kuc ima li koga? treba mi moralna potpora za izdajanje

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ok odustajem, navlacim i lijevu i desnu i jedna nekih jadnih 20ml
    ujutro idem s andreom na EKG u Vinogradsku pa moram ostaviti malo mlijeka u slucaju da se zadrzim, al bome od ovih 20 nece imat neke koristi (pokusat cu opet ujutro)..
    Joj, Mirta kako sam sretna da je sve super! Jesi razmisljala o imenima

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja sam još uvijek tu
    mada već pola sata krećem na spavanje

o imenima jedino ja razmišljam a druga strana frče nosem, sada me baš zanima koliko će on biti maštovit, mislim da će finish biti kada saznamo spol

ja se nikada nisam mogla puno izdojiti
    a sada razišljam o privođenja Vidovog dojenja kraju jer dojenje u tandemu nije sport za mene, srce mi puca

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

imaš 7 mjeseci za razmišljanje o prekidu dojenja-možda se desi spontani prekid kao kod bucke i nike, nemoj žurit s takvim odlukama, mogla bi požalit
    ajde pusa Vidu i pomazi bušicu i laku noć

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

razmisljas li bar o dojenju tijekom trudnoce?
    Joooj jedva cekam da saznas spol!! I kad se dogovorite oko imena (obje varijante moras nam javit )
    a sad i ja idem po MMa (koji spava dole na kaucu) i u krpe.
    Laku noooooc!

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

strah me da ću doći u situaciju da će on biti još jače ovisan i da će biti sve teže - ah evo već problema

ma i ja jedva čekam da saznam spol, barem ću se osjećati bliže bebi

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

potpis ti je bezimen

nek sve ide svojim tokom, pa ako se bojiš i proproproduženog i tandemskog dojenja-ti ne nudi, a ak traži probaj ga animirat s nečim-znaš već one savjete kaj kolaju-ipak si ti Roda

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mirta cestitam jos jednom!
    Sad imas vec veliku bebicu!
    A zasto mislis da tandem nje za tebe? Ne moras da odgovoris, samo sam znatizeljna.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj kli_kli prvotno napisa
    Mirta cestitam jos jednom!
    Sad imas vec veliku bebicu!
    A zasto mislis da tandem nje za tebe? Ne moras da odgovoris, samo sam znatizeljna.
    ovo i mene zanima
    al lakomoguce da on i sam odustane, i ako bude sve ok, pa presao je godinu dana, nije da ga odbijas kao jako malog

s druge strane neznam kako bi ja da anita prestane cikit

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Mirta30 prvotno napisa
    TU SMO
    bebuljak je velik 2 cm (a ja mislila da se možda neće ništa vidjeti na uzv)

ma sva sam smotana i trebat će mi koji dan da se pokušam pribrati
    ljudi moji ovo nije moguće - mislila sam da će bti probema da ostanem trudna i da će razlika između Vida i druge bebe biti ogromna, a kad ono 20 mj.
    Sva sam se raznježila.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Perun prvotno napisa
    Daddy...da kupim ja sebi EFEDRIN pa da malo ušmrkavam umjesto ispijanja na poslu?!
    evo ja probao jučer navečer i nije baš bilo efekta

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

doooooooobrooooooo juuuuutroooooooo!!!! :D
    ljudi,ja prospavala cijelu cjelcatu noc nakon punih 13 mjeseci!!!!! :D :D
    ali ne zato sto je nika bila bez budjenja,nego zato sto je mama pobjegla coriti u drugu sobu,a daddy ostao sa pikom!!!
    i bilo je SUUUUUUUPEEEEER!!
    prekjucer je daddy isto imao privilegiju cjelonocnog spavanja!!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Super Bucka, ja to mogu samo sanjati...

Ivonna a da obučeš muža kad ide spavati? (negdje si napisala da on spava gol kraj tebe)

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Lara bravo za vrtić i samo tako nastavi! Mirta još jednom čestitam, sva se raznježim kad te čitam ali još nemam hrabrosti za trudnoću. Glede cjepiva s godinu dana ja sam čula da ga dijete može primiti do druge godine. Naš problem je alergija na jaja pa ga N. ne smije dobiti, ped. je rekla da će ga primiti kad mu alergija prođe ali mi nije jasno kaj ak alergija neće proći ( u Klaičevoj su mi rekli da je to moguće ). Onda ga uopće neće cijepiti? Jel to opasno? Ima netko iskustva s tim? :?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

I mi slijedeći tjedan moramo na kontrolu sa godinu dana pa me zanima kako se postaviti što se cijepiva tiče. Da li ga sada mora primiti (i to famozni Prionešto) ili može kasnije?

Nama je pedica na godišnjem pa će kontrola biti sa 13 mjeseci...

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

naše cjepivo koje se radi u Zagrebu je MoPaRu, a stranjsko je Priorix. Problem proizlazi iz toga što je naše cjepivo neki kažu djelotvornije, ali zbog toga ima i jače izražene nuspojave- jedna od gorih je meningitis.
    Priorix je nešto 'slabiji'-ne znam se bolje izraziti i zbog toga su mu i nuspojave manje izražene.
    Po 'zakonu' dijete se mora cijepiti između 1. i 2. godine-neki kažu najbolje nakon 15 mjeseci zbog imuniteta, jer je to cjepivo dosta 'jako'.
    Eto, tako sam ja shvatila dok sam iščitavala o tom cjepivu, pa ako nekomu može pomoć

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

jutros sam F ostavila u jaslicama i dok sam došla izvan zgrade i pogledala kroz prozor, moje dijete se već smirilo i teta ih je već animirala za ples- teta Tea nam je super-jučer joj je čak slao puse kad smo izlazili van-naravno nakon što se smirio od plača

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Super Kovke za Frana, kažem ti, još će on tebe ujutro tjerati da ideš doma.
    Hvala za objašnjenje. Već se pisalo o tome od strane mama starijih ljetnih bebača ali nama je tada bilo rano pa sam to letimično isčitavala

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Jutro!
    Mi dobili jos jedan zub, i to ne trojka, kako sam ocekivala, nego jos jedna cetvorka, tako da imamo tri cetvorke i jednu trojku.
    I da, Asja je jutros srusila policu sa obucom na sebe, pokusavajuci da se digne na noge:/ Zakacila ju je malo po nogicama, ali ona je to kulerski podnijela, je da se malo uplasila, pa pocela bjezati, ali cim sam ja to vratila u prijasnje stanje, opet je krenula da se dize uz nju.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

i pusa

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Leki, bravo za zubonju i bitno daje Asja Ok nakon svog kaskaderskog pokušaja-ljubi pametnu glavicu

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Bravo za zubić! Sad vam želim puno mirnih noći!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Sad još čekamo Niticu da nam kaže kako je Matiji bilo super u jaslicama :D

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

leki,i Noi izlazi četvorka,ali mislim da obično četvorke izađu prije nego trojke[/b]

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

La11, i meni su rekli da je tako, ali mi vec imamo jednu trojku, a i druga je tu negdje, a sad joj je nikla treca cetvorka. Tako da tu izgleda nema pravila, svako dijete je prica za sebe.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Kovke, lovim te na sve strane...

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

baš mi je fora čitati o tim vašim silnim zubićima
    a mi isto kao i Vid imamo pola jedinice

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ivonna,sto se tice izdajanja-obrati se za savjet daddy-u!!
    on je mene negdje 3 tjedna nakon poroda stalno izdajao i spasio me mastitisa!
    nadirao se valjda u tih 3 tjedna mojih cica za cijeli zivot!!

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

btw.pika zaspala,cuvalica otisla doma jer smo i nju uspjeli zaraziti,a ja i danas doma bolujem!!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam neka mrljava...malena nemirno spava zadnjih noći...želi spavati na trbuhu (do sad je uvijek bilo ili na leđa ili na bok) i sad se sva upetlja u vreći za spavanje i kad joj više ne odgovara taj položaj na trbuhu odiže se u klečeći ili sjedeći položaj (u nekom polusnu, jer je jako pospana) i kao da hoće sjesti umjesto da se okrene na leđa ili bok pa ja po par puta po noći ustajem i pokušavam joj pomoći (i kad ju okrenem na leđa kao da nije to - to :? . Naravno da često počne i malo plakati,a primjećujem i da često plače u snu u zadnje vrijeme.
    Teta čuvalica ju dočekuje kad se probudi, ali jutros dok sam se spremala za posao čula sam ju kako neutješno plače pa sam doslovno u jednom koraku bila kod krevetića (to uopće nije tipično za nju)...a ona bubica sva oblivena suzama i neka unezvjerena da sam ju nosila po kući i jedva smirila i zvala tetu da dođe ranije jer ću zakasniti na posao.
    U međuvremenu sam joj očistila nosić jer je sav začepljen od silnog plakanja bio (ona oduvijek ima dosta sekreta u nosiću pa se mora redovitije čistiti).
    Izmjerila sam joj tempicu (nekoliko puta u uhu) i najviša je bila 37,5.
    Nadam se da se malo pregrijala i da je od tog silnog plakanja (slabo stojimo i sa zubićima pa je i to moguće jer imamo svega 3).
    Teta čuvalica je rekla da je malo pojela nakon šetnje i da trenutno spava.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Joooj bucka, a ja te gnjavim pm-ovima, a ti na bolovanju
    I mi imamo 1/3 jedinice (što ja ponosno ubrajam u cijeli zub) i naznaku druge jedinice (što bi da sam malo liberalnija nazvala četvrtim zubom

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

pozdrav svim bolesnima, pospanima, radnom narodu (citaj: Mama Natasa ) i ostalima
    Daddy, vidim da si upraksirao stvar, mozda bi Bucka profitirala da te iznajmljuje okolo za izdajanje
    Jutrosnju nocnu moru sa Vinogradskom i EKGom vam nevu ni pricat, samo da sam se naplakala ko nikad od bijesa i skorog zivcanog sloma zbog naseg dragog i milog zdravstvenog sustava.
    Rezultat svega je da odustajem od operacije. Previse toga se loseg poslozilo, i krvna slika, i nosic curi, i taj fuckin EKG, a oci su joj sada dobro jer masiramo svaki dan 10x ko manijaci, i nekako mi se ne da nju tako malenu pod punu anesteziju.
    Ako opet pocne iscjedak, opet cu zakazati termin, sad mi je jednostavno svega dosta

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj Mama Natasa prvotno napisa
    Sad još čekamo Niticu da nam kaže kako je Matiji bilo super u jaslicama :D
    Jao kak ti misliš na nas!

Prvo moram čestitati nove zubiće, poslati puse ozdravilice bubanim buckićima, vibre ivonni za izdajanje, a na kraju veeeeliku pusu maloj 2 cm velikoj mrvicu u Mirtinoj tibi.

E, sad jaslice...Od danas radim, pa je M. od pola 8 do 3 tamo. MM će ga preuzeti u 3 da ne mora ostati do pola 5 kad se ja vraćam sa posla. Teta veli da lijepo papa, jučer je spavao 2,5 sata, kroz dan sve rijeđe plače, ima prijateljicu Klaru kojoj jedinoj da da primi njegovog medu tješilicu, a najveća novost je da jutros nije plakao, samo je čubice napućio.

Mi jako slinimo, ali još uvijek imamo 8 zubića, cijepili se još nismo jer nema Priorixa i do daljnjeg pokušavam to odgoditi. Sa godinu dana smo imali 79 cm i 9700 gr.

Eto to su naše blic vijesti, a sada idem nekaj delati.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Nitice, mislim ja na vas često. Nekako se razveselim kad vidim ove okice u avataru

Ivonna žao mi je što se još gnjavite sa tim i držim fige da to prođe i bez operacije.

Bucka drž'te se!

Pao mi šećer, odoh klopati!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Teta čuvalica javila da je 37,7 ,ali da je živahna premda malo cendrava najradije bih otrčala kući.
    Do sada je jednom imala temp. i to 38,2 (nakon jednog od silnih cijepljenja) pa sam ko manijak upala u paniku i dala joj prvo sirup koji je bljucnula, pa onda čepić.

Sada sam rekla teti čuvalici da ju malo prati i ako se popne preko 38 da joj da čepić?
    Jel to ok?
    Dajte, iskusnije javite se...za sada nema ničeg osim temp.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj ivonna prvotno napisa
    Daddy, vidim da si upraksirao stvar, mozda bi Bucka profitirala da te iznajmljuje okolo za izdajanje
    to se bucka sad okuražila kad se dobro naspavala a kad sam se ponudio angelini jolie kad je imala probleme sa izdajanjem onda je mahala oklagijom

što se andreice tiče osobno mislim da si od dva zla ipak izabrala manje. nekako mi je taj zahvat zvučao prilično ozbiljno a pitanje je kakav bi uspjeh polučio. nisam doktor pa samo pišem što mislim da me ne bi netko zbog napisanog napadao.

nitice pozdravi nam malog princa

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Perun prvotno napisa
    Sada sam rekla teti čuvalici da ju malo prati i ako se popne preko 38 da joj da čepić?
    Jel to ok?
    Dajte, iskusnije javite se...za sada nema ničeg osim temp.
    mi po savjetu jedne prijateljice (koja je iskusna majka dvije surice, bok bara) čepić dajemo kad temp u uhu dođe do 39 (što se do sada dogodilo 2 puta) a ispod toga puštamo nek se tijelo bori samo. mislim da je takav savjet bucka dobila i od pedice.

možda je temp samo od zubića?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Perun, Lena je do sada imala samo jednom temperaturu (37,4 u guzi, što i nije temp.). -:smajlićkojikucaudrvoisvedrvenookosebe:
    Kuma, koja radi u zaraznoj, veli da kod nje svi špotaju mame da se temperatura ne skida do 38,5 jer se na taj način tijelo bori sa beštijama (temperatura nam je prijatelj). Ona osobno počne skidati svojim klincima kad dođe do 38,2.

Daddy

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Daddy zašto prepisuješ ?

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

hm hm
    tko prepisuje?
    vidi vrijeme posta

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ma ti kao system manager možeš krivotvoriti takove podatke, ne vjerujem ja takvima...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I još se jučer raspitujem kod bucke kako rješava kod svoje curice...baš potežem vraga za pishu (tj. rep)...
    Mene nekako strah čekati 39 (mjereno u uhu)...kad u MPG-i piše da se počinje skidati kad je 38,5 (mjereno u guzi).
    Nadam se da su zubići, čak sam rekla teti da ide van (u blizini kuće) s malenom, ako ona ne pokazuje osim što je nervozna (i temp.) neke još znakove.
    Hvala vam što ste mi se javili - puno mi to znači, ali nisam baš cool, sva sam "ko na iglama"...valjda taj osjećaj da nisam uz nju...

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Mi gotovi za ovaj tjedan s jaslicama. Curi mu nos na veliko, a imao je temp preko 39,5 nocas.
    Tak da se doma igramo, mazimo i skidamo temperaturu.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

nema nikakvog iznajmljivanja daddy-a za izdajanje!!!!!!!!!!!!!!
    posudjujem ga samo za konzultacije i to po mogucnosti preko telefona(pogotovo ako su dojilice zgodne kao npr.nasa ivonna)!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •