Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 150

Tema: Ljetno-jesenska djeca 2004. (5. dio)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Ljetno-jesenska djeca 2004. (5. dio)

Citiraj Goga40 prvotno napisa
    izgovara sva slova
    Ispravak: NE izgovara sva slova.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

A i meni se post zbrčkao, ne znam kako... zadnja i predzadnja rečenica zamijenile su mjesta

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ajme pa dobro su oni potegnuli u težini, mi nismo dugo vagali Leu ali sigurno nema puno više od 11 kila, visoka je dosta, uglavnom viša od djece svoje dobi iako ima i onih koji su za glavu viši od nje.

Mi smo Lei danas konačno kupili cipele jer su u Naturinu dobili jesenske modele, inače je jadna bila u otvorenim sandalama. Sad nosi broj 23 ali mislim da će joj brzo postati premali jer joj je na knap. Što se tiče brojeva odjeće, jako ovisi o proizvođaču, hlače iz H&M-a broj 86 su joj malo prekratke, a sad sam joj kupila neke Coconut 86 koje su joj skroz dobre. Preširoko joj je sve. Vidjela sam u Turbolimaču da četvrtkom i petkom imaju nekakve pričaonice bajki, u 18 h, možda ćemo to ići pogledati.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Mi smo izgleda visoki, ima 96 cm (kg 13.5), ponešto još stane 86, ali smo 92/98. A ustvari ovisi čija odjeća, s. Oliver joj je 2 prevelika, H&M isto joj je 98 veliko, u Benetonu su joj majčice XXS isto velike tražila sam na baby odjelu veći 90, od Iane nosi majčice 18/24, u TL je 92/98
    A u ovak našim dućančićima obično 2 premalo, 4 preveliko i ništa jeftino za po doma nemogu kupit jer joj ne valja jer nemaju 3.
    Sad tek kužim kako glupo rade te dječje mjere, ako kupiš 4 moraš rezat i nije to to, a 2 je malo...
    Ili kad su gornji djelovi mali, a donji ogromni, totalni nesklad...
    Stvarno treba tražit i ići s njima jer u nekom modelu izgleda grozno a neki kao da je skrojen po njoj ili majca isti broj -jedna taman, druga velika ili premala...
    Kao što mi je problem meni kupit odjeću tako mi postao problem i za nju kupovat, isto više ne mogu po broju

Ja bih je odvela u jaslice bez pelene (s dosta rezervne odjeće), ali ne bih joj rekla da u jaslicama ne smije imati pelene, nego bih joj rekla kako i u jaslicama može ići na tutu.
    Ma ne bi ja njoj rekla i ne bi htjela da misli da ne smije imati pelenu i vršiti pritisak da se mora na tutu pod obavezno, nego si mislim da li bi joj se desio neki klik u glavi kako su slatki mali wcići za djecu i da se piški i kaki na tutu. Ma ustvari ne znam, ona već zna da se piški i kaki na tutu. Mislila sam da ako odmah tako krene da će povezivati kako se tu ide na tutu isto kao što npr. odmah shvate da kod bake nema cike, kod bake se tu jede...
    A opet ne bi htjela da joj bude previše da odjednom ostavlja pelenu i privikava se na novi prostor i nepoznatu djecu/ljude...
    Inače ću ja biti s njom tamo i bit ćemo kratko pa sve duže pa ne znam kad će krenut zapravo i ostajati s tetama i koliko. Ustvari ne znam kak to sve ide, imam tremu kao da ja krećem u školu/faks i ono kad ideš u nepoznato i kak će to izgledati. A ona samo zna da će sutra sa malim susjedom krenuti u vrtić i da će se tamo igrati sa drugom djecom i tetama...

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ne znam kak bi se objasnila isto kao kad mislite da je već djete spremno da spava samo, da traži svoj kutak i traži u kinderbet koji je dotad skupljao prašinu, pa selite u novi stan i niste odlučni da li bi ono htjelo odmah početi spavati samo u svojoj sobi i da li je to dobro za njega ili bi bilo bolje da još spava s vama dok se svi priviknete na novi prostor.
    Neko djete odmah rađe prihvati da ima svoju sobu i spava samo.
    Eto tako slično sam ja mislila kako bi ona u jaslicama odmah povezala da tu postoji mali wcići za djecu i krenula na wc...

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

djete
    dijete

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

evo i mi se prijavljujemo na LJJ bebe 2004.
    pa da probam pohvatati sve....

kod zadnjeg mjerenja prije dva tri tjedna bio je visok oko 92 cm,
    kila nešto preko 12.
    riječnik mu je super, izgovara većinu slova, a zadnji dan na moru pojavilo se i slovo R, ne baš čiisto ali nije ni J ni L :D .

rečenice slaže, i kraće i duže... a u zadnje vrijeme puno i pjeva 8)

a zamjenice, uglavnom za sebe u trećem licu, ali to je mislim zato što mu ja tako govorim, npr. mama pere zube, mama kuha ručak, pa onda tako i on.
    zadnjih par dana probala sam to izbaciti pa govorim: ja ću.. ti ćeš i vidim da je već malo skužio kako to funkcionira.

na tutu piški uglavnom stojećki (danas smo sve uhvatili), neće kakati u nju.

i da, super mi je ono sa ventilatorima i klimama, već sam pomislila da je M. jedino dijete kojemu je to zanimljivo

Pitanje za vas: šta papaju vaši klinci za doruček i večeru?
    naš jelovnik je prilično monoton, pa dajte koji recept da malo osvježim ponudu.

pusa svima,

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

makka dobro nam došla :D

A da vidite što je sve Marta večerala večeras: 1 breskvu prije večere, pa pijat blitve s krumpirom, iza toga je ukrala babi malo krumpirića pečenih, pa didu malo pečenog mesa, onda je u dvorištu gricnula jednu manju jabučicu sa stabla, i nakon toga jednu veliku krušku... Onda smo došli doma,pa je vidila grožđe na stolu.... naravno da je rekla "daj mi malo", našto sam je odmah potjerala u krevet.

Za doručak jede čokolino, ili griz na mlijeku s kakaom, ili mlijeko i drobljene petit kekse, ili palente i abc sira. Nastojim svaki dan nešto drugo od tog navedenog.

11-1,5 h nakon toga pojede ili kašicu od 3-4 razl. voćke ili voće samo onako (kod babe u dvorištu ima stabla s raznim voćkama pa prođe ispod svakog i mora joj se dati)

Prije spavanja pojede još eventualno ili juhu, ili lešo meso+ krumpir+ mrkvicu iz juhe.
    Nakon spavanja pojede juhu, ponekad nešto od našeg ručka (paštašutu koju obožava)- to je negdi oko 4 popodne.

Iza toga pojede eventualno 2 mliječna proizvoda (2 jogurta ili 1 jogurt i puding), eventualno se nešto zalomi u međuvremenu...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ajme meni :shock: pa nije niti čudno da je Lea lagana jer ne jede niti pola od toga.

Za doručak jede 7 zrna sa još uvijek adaptiranim mlijekom, sad mislimo preći na obično mlijeko. Onda prije spavanja pojede voće, kašicu, pa nakon spavanja ručak - juhu sa mesom i povrćem ako se kuha samo za nju ili ono što mi imamo za ručak (npr. danas juhu od graha i nabujak od špinata). Sve to u malim količinama. Za večeru jede abc sir, kruh, ili 'žuti sir' (tako ona to zove), ili prešane šuke i uvijek jogurt. Između obroka ponekad pojede po neki keks, jabuku, bananu, ili malo štapića. Sve u svemu jede jako malo.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ah, bojan jede užasno puno, a rebra mu strše na sve strane

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I Leo jede u količinama, rasporedu obroka i vrsti namirnica poput Lee, ali on još uvijek dosta sisa.
    Kila ima 12, cm 90, br 22/23.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj tinkie winkie prvotno napisa
    11-1,5 h nakon toga pojede ili kašicu od 3-4 razl. voćke ili voće samo onako (kod babe u dvorištu ima stabla s raznim voćkama pa prođe ispod svakog i mora joj se dati)
    htjela sam reći 1-1,5 h nakon doručka...

Mima, pa Lea uopće ne jede malo. Marta inače malo više papa kad je s bakom, s mojom majkom nitko izgleda ne može biti bez apetita
    ali inače nije buckasta, samo joj dropčić (stomačić) iskoči kad se napapa, izgleda ko mala trudnica

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ali inače nije buckasta, samo joj dropčić (stomačić) iskoči kad se napapa, izgleda ko mala trudnica
    tak i bojan; već sam jenom napisala da izgleda ko pauk; samo trbuščić okrugli, a ruke i noge duuuugačke i taaaanke, samo strše van

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

e ovako i marko 8)

količinski mislim da dosta jede, za doručak kruh sa ABCom, ili neko pecivo, jogurt, malo banane ili neko drugo voće,

za užinu uglavnom voće, zatim spavanje (neće ručak prije spavanja, ali uspavljuje se na cici pa se tako naklopa)
    ruča kuhano povrće sa ili bez mesa, uz krumpir, rižu ili nešto treće. Isto većinom što i mi jedemo, malo smo se prilagodili,

do večere opet voće, ili nešto užica sastrane (ako mi nešto jedemo)

večera gotovo uvijek palentu sa zobenim ili prosenim pahuljicama skuhano na vodi, sa jogurtom (u jogurt žličicom stavljam palentu, pa budu kao neki žličnjaci). To obožava.

i doji sto puta na dan (i noć)...
    zadnjih dana mi se čini da mu treba još, jer sve pojede i često bi još jeo :shock: ...
    inače, stalno skače i trči pa valjda sve to brzo potroši...
    malo bih mu pojačala jelovnik, a čime??

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Mi smo u zadnje vrijeme počeli jesti skoro duplo manje nego prošle godine :? ima dana kad ne bi skoro pa ništa jela... ili stalno jedno te isto, ja napravim drugo, a ona neće. Nekad joj je stvarno monoton jelovnik ali kad neće ništa onda rađe napravim isto što i jučer nego da ostane gladna- obično juhicu želi svaki dan i to nekad potpuno istu

1. doručak ili griz posipan krašekspresom ili samo mlijeko pa u šetnji pecivo (kifla, štangica) i ništa neće za promjenu, ni ništa namazano na kruh, ni čokolino, ni muesli, ni kekse u mlijeku, čak ni one čokoladne kuglice ni Jungle od Nasequika...

2. nekad neku voćku, ali obično dva-tri griza ili komadića i čeka juhu

3. ručak- juhicu uglavnom dobro pojede- ja pokušam natrpati dosta povrća, tak da je moja juha zapravo kuhano povrće, malo tijesta i ne svaki dan s mesom... a ostatak ručka kako koji dan, nekad zna pojesti samo sirovi paradajz ili krastavac koji je predviđen za salatu a "pravo" jelo ni žlice...

4. Nekad jogurt, nekad voće, a nekad vani užica od drugih grickalica ili nas nagovori na nešto iz dućana ili kuhani kukuruz ili sladoled

5. večera- obično samo popije čokoladno mlijeko prije nego legne u krevet, a prije toga zbrčka neko jelo, naš kasni ručak-večeru, ovisi koliko joj fino

Izgleda taman, nije kost i koža, nije ni debela, kad se najede isto iskoči trbuh

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Andrej ima dana kad jede ko izgladnjelo dijete Afrike, a ponekad je nezainteresiran za hranu, ali ipak jede po navici... ovisi, kako mu dođe.
    Za doručak jede 7-korn sa čokoladnim mlijekom, za ručak obično kombinaciju meso+povrće (iako, u zadnje vrijeme mu je najmilije jelo knedle, tortelini ili slične tjesteninaste tvorevine), a za večeru kruh s dukatela-mliječnim namazom, jogurt, i obavezno, kakao (tj. mlijeko s malo kraš-expresa, tome prethodi ritualni ples i pjevanje "me-to-to! me-to-to!"). Između tih obroka uglavnom jede voće (sezonsko + vječne banane).
    Slatkiši su rijetko na jelovniku, na moru smo mu davali sladoled, ali doma ga ni mi ne jedemo, a kad smo vani, pa žica klopu, uvijek imamo bananu pri ruci...

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Danas smo krenuli u jaslice... igračke joj se sviđaju, tetu nije baš stigla pogledati i upoznati, nije ju doživljavala... bili smo kratko, teta veli da će ju podsjećati da ide na tutu... inače nije mi baš nekak pretopla teta ali valjda bude OK za par dana... Danas smo i Mia i ja bile, a sutra će nakratko ostat sama s par djece i tetom 15-30 min, dok sam ja u hodniku, pred vrtićem ili negdje, a spavanje otprilike za dva tjedna. Neće svi odmah biti skupa nego će par doći ranije, par kasnije pa tek za par dana cijela grupa...
    Ne znam baš kak to sve ide kod drugih...

Htjela sam pitat, dolazite li u subotu da vas upoznamo? Andrea ti ćeš sigurno doć, a drugi...
    Ja dođem, ako ne bude ljevala kiša, a valjda ne bude. Bit ću s proljetnim bebama 2006., vjerojatno ću se motat oko štanda s platnenim pelenama... ne znam točno, ja budem došla pa se prikrpala tamo gdje bude netko koga poznam

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi dolazimo sigurno, a sad, gdje ćemo se točno motati, ne mogu garantirati.
    MM i Andrej će vjerojatno navaliti na vatrogasni kamion

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

smrc, zavidim vam

Asimon avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

uživajte i za nas dislocirane, i hoćemo opširan izvještaj!

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj mina prvotno napisa
    Andrea ti ćeš sigurno doć, a drugi...
    ja ću biti na našem AS -štandu, al ću malo i švrljat sa bojanom i MM; ak nas ne zatrpaju

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Njojza prvotno napisa
    smrc, zavidim vam
    potpisujem

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Želim vam dobar provod.

Niki je bio u vrtiću u petak i danas po sat vremena.
    Uopće nije plakao i sviđa mu se teta koja je stvarno simpa.

Ja sam čak u petak popila Normabel da mu ne prenesem nervozu, ali je on to coolerski odradio. Jaslice mi se jako sviđaju, pune su sunca, a imaju i predivnu taracu na katu s pogledom na more i Lovrijenac.

Odmah sam primjetila razliku jer je jutros odmah podijelio djeci svoje Tubbiese koje inače ne da nijednom djetetu.
    Ako sutra isto bude zadovoljan, ostavit ćemo ga da se igra 2 sata.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Moram ovo napisati: danas, nakon prvog dana provedenog kod tete čuvalice, suprotno očekivanjima lošeg raspoloženja i sl., Andreja je odjednom netko ukopčao. Otkako smo došli doma do večeri nije zatvarao usta, brblja ko navijen, slaže prve rečenice (zapravo, rečenične nizove). Izgovor mu je još uvijek prilično zagonetan, ali zato priča li priča...
    Omiljene riječi su postale: "neće" i "baš" (baš hoću to i to). Zvuči poznato?

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

mi želimo puno sreće i što brže prilagodbe svim prijateljima koji kreću u jaslice i teta čuvalica...

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Tanjab totalno znam o čemu govoriš. Niki je danas dok smo išli doma tražio da sam hoda i stalno se smijo i trčkaro, predivno.

Ostao je 2 sata i kad smo došli samo nam se javio i nastavio se igrat, a poslije je i mene poveo u pješčanik. Tete ga obožavaju (sad mi treba smajli koji puca od ponosa) On i jedna mala curica im ne plaču, komunikativni su i vole se igrati. Niki je sam donio teti griz kad je ogladnio jer nije htio jesti odmah ujutro, pa uvijek čuvaju sa strane.
    Sutra ostaje na spavanju. Nagovarale su me da ga ostavimo danas ali ipak nismo.

Sorry što sam se raspisala, ali vi me razumijete

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj -Sanja- prvotno napisa
    Sorry što sam se raspisala, ali vi me razumijete
    samo ti pisi, nego sta ces drugo

Tanja, i F prica ko veliki.
    U par dana je poceo koristiti ispravno i dosta zamjenica.
    Poceo sam slagati recenice. Neki dan je rekao teti cuvalici "mmmm, doba pita" (jeo je pitu pa mu se svidja, poguzija mamina).
    Sve sto cuje ponavlja.
    Neki dan sam se shokirala kad mi kaze "udaji ajisa". ja se vec pripremila da moram nekog udavit sto je pomenuo da ce udariti farisa. Pitam pa sine ko ce da te udari a on pokazuje na veliku dasku naslonjenu na zid.
    Ja sam mu totalno nesvjesno rekla da mora dobro paziti da ne dira dasku jer ce da ga udari

Sanja, jel ti ono rece da si se raspisala?

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Moram vam ovo napisati...
    noćas se marko dokotrljao do mene i traži sisu, ja ležim na stomaku i čekam da vidim hoće li odustati i spavati dalje, kad odjednom on se digne i onako tužno vikne: aaa, izgubio siku!
    naravno da sam ga odmah zagrlila i da je dobio svoju siku

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj makka prvotno napisa
    kad odjednom on se digne i onako tužno vikne: aaa, izgubio siku!

vozimo je ja i M. danas u autu. Skrećem s ceste u jednu sporednu ulicu, i kako se malo moram autom popet preko pločnika, zadignem zadnji kraj auta, i malo se zaljuljamo, a M. će:
    - "MAMA!"
    - Molim?
    - "DAJ PAZI MALO!"

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Danas sam tužna , Stella je cijelo vrijeme plakala u vrtiću... dobro nije da je baš urlala cijelo vrijeme ali je malo plakala, pa bila tužna i nije se htjela igrati... oko sat vremena dok sam ja došla po nju, danas je teta rekla da prošetam pa dođem za sat vremena. Prekjučer i jučer je bila super.
    Sad sam jako tužna zbog toga i pitam se da li sam ju trebala dati u vrtić ili još čekati. A činila mi se spremna i mislila sam da je bolje da krene od početka s grupom nego da se uključi kasnije kad se budu već svi znali i imali klanove
    Sad mi je koma kak ću tek ostaviti Miu koja bude duplo mlađa, sve više si mislim o neplaćenom porodiljnom... a ne znam... vidjet ćemo kad do toga dođe

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

joj mina bas mi je zao
    ali cekaj, mozda je samo los dan...mozda ujutro bude puno bolje
    pusa hrabrilica!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

mina, pa tek je krenula, bit će još i boljih i lošijih dana (a ja navijam za ove prve!)
    I ja mislim kao i ti, da je bolje da ide sad od početka, nego da se uključi kasnije kad se svi već budu poznavali.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ajde, nemoj biti tužna. Možda će danas biti bolje...

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Nadam se, znam da je nama roditeljima teže prekinuti pupčanu vrpcu i da se puno previše bezveze brinemo... Ali mislila sam da će ona to bolje prihvatiti, kao npr. prekjučer kad se nije dala doma...
    Jučer kad smo pričali o vrtiću cijelo vrijeme je tužno govorila: Neću u vrtić, ja ću kod tete ... plakati, tužna sam di je mama... I svaki spomen vrtića je "ja ću kod tete... plakati", i govori još i ja ću ostati doma, ja moram doma nešto raditi...
    Mislim da joj je vrtić samo tauma, noćas se probudila u sred noći... stalno se hoće maziti i držati kod mene, da ju nosim, neće čak ni tatu... stalno je cendrava...
    Ne znam, jel u redu da ju tako ostavljam da tamo plače ili da molim tetu da produžimo rastanke i da još uvijek ostajem s njom. Iako veli teta da je bolje to što prije izbaciti jer kad su roditelji u sobi onda samo trče roditeljima, više otimaju drugoj djeci igračke pa trče roditelju u zaštitu i ne doživljavaju tetu
    Čak si razmišljam da li bi trebalo prekinuti adaptaciju pa kad počnu kiše i bude joj doma dosadno da probamo... pošto nije nužno da krene sad jer ću ja još par mjeseci biti doma... nisam pametna, mislila sam da će joj biti lakše krenuti od početka, govorila kako će ona i susjed ići tamo lijepo se poigrati s tetom i drugom djecom...
    Al sad je lijepo vrijeme i njoj se više sviđa na ljuljačkama i u pijesku, a pošto su na adaptaciji tih sat vremena su u sobi

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mina, ja da sam na tvom mjestu onda bih je kasnije dala u vrtic

a sad moja zalopojka:
    danas je prvi put da me moj sin zaista nazvao na tel.
    trazio je od tete cuvalice da me zove na tel a onda mi rekao "mamice, mamice, dodji"

pa je onda isao setat pa spavat i kaze teta cuvalica cim se probudio, uzeo je moju pidjamu i mirisao, dosao do telefona i opet trazio da me zovu.
    Ovaj put mi je rekao "mama, zejio, pusa"

Moram li komentirati kako se osjecam?
    :smajlic uzdise od muke sto ne moze biti kuci i uzivati:

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Uh! Mina, Njoza

Mina, ima li još djece na privikavanju u Stellinoj grupi? Mislim, ako ih sada ima više, a kasnije bi ih bilo manje onda bih i ja odgodila privikavanje, inače, ne bih.
    Pitaj i tete za savjet.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Cijela grupa su novi koji prvi puta kreću, ali su različite dobi, ma ustvari najviše ih je slične dobi- kao Stella, dvije i nešto sitno, inače mislim da je najmlađe 1,5 g, najstarije oko 3... inače ih je 17 u grupi

Danas nejdemo jer smo se razbolili , eto tri dana i dovoljno da obje pokupe nešto, ustvari prvo je već mali susjed, jučer smo išli bez njega a noćas su počele i Stella i Mia

A onda ću vidjet, možda odgodim do kiša

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Cijela grupa :shock:
    Čini mi se da tako nije u pulskim jaslicama. Na privikavanju je dvoje/troje dva tjedna, pa sljedeći ...

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Cijela grupa
    Da, ne znam kak je po drugim vrtićima, ali u našem je napravljena cijela grupa nove djece...

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mina i Njojza, tako mi je žao.

Sad mi je bed uletiti s mojom pričom, ali možda je i bolje kao primjer roditeljima koji su se bojali vrtića kao ja. Neki ljudi do čijeg mišljenja držim su mi rekli da socijalizacija počinje s 3 god i da je Nikiju rano za vrtić.
    Niki je nakon samo 5 dana postao vidno veseliji (ukoliko mu je moguće biti veseliji) nemamo epizode lupanja glavom i počeo je za mnom ponavljati riječi.
    Dakle, u srijedu je ostao na spavanju i objedu što se pokazalo kao pun pogodak. Tete su oduševljene, a on se, ulizica mala, na jednu zaletio i izljubio kad je došla u smjenu. Neki dan mi je rekla da se puno maze.

Ima pravu prijateljicu malu Danijelu. Od prvog dana su skupa i teta mi je rekla da su joj oni dvoje najbolji jer ne plaču, lijepo jedu i spavaju i da su "njih dvoje hiperaktiva". Niki je čak pojeo lešo meso s pireom što nikad ne bi doma, a jučer je pojeo juhu i 2 pjata paste s pomadorama :shock:
    Jedina zamjerka je parizer za doručak, ali MM me tješi da je to samo jedanput tjedno jedna feta.
    Dijete je pojelo toliko mesa od kad je u vrtiću da stvarno nemam više što raditi na makrobiotičkom topicu. Ovako mu mogu vikendom napraviti nešto po svom izboru.
    Nadam se da ovo prvotno oduševljenje neće brzo splasnuti.

Neka dječica koja su prve dane plakala, više ne plaču.
    Još uvijek sretnem samo 1 dječačića iz druge grupe koji plače, ali sada manje.

Da zaključim, vrtić u koji Niki ide je stvarno friendly, a pogotovo tete i nadam se da će tako i ostati.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Sanja, baš dobro da ste zadovoljni vrtićem! Nadam se da ću i ja moći tako pozitivno pisati za godinu dana (ako tada krene).

Mi smo bili jutros na Rodinoj fešti i bilo je jako veselo, jako živahno i jako šareno. Moje nedruštveno dijete uglavnom se pentralo po stepenicama uz rub igrališta, policijski motor ga je privlačio, ali se nije usudio sjesti na njega, a Zli bubnjari su ga jako uplašili svojim bubnjanjem, ali im je ipak rekao "Bavo". Ipak, imao je sa sobom svoju knjigicu koja svira, koja je jako privlačila drugu djecu, tako da je ipak bilo kakve-takve socijalne interakcije.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Moje nedruštveno dijete uglavnom se pentralo po stepenicama uz rub igrališta.
    ha ha, i bojan isto

dobro, oduševila ga je i ona drvena torta kod stejđa, pa sam ga morala držati da stoji gore, sav je bio prevažan

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lea je iz torte izvukla ružu nadam se da sam je uspjela dobro vratiti natrag, ako nisam ajm sori

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Nisam se cijeli tjedan uspjela javiti nekim izvjestajem jer sam sva u komi.
    Krenuli smo u jaslice prosli ponedjeljak i Leon je skroz do petka svaki dan tulio bez prekida vikajuci: Dodi mama
    Najduze je ostajao po sat vremena. Nisam vise mogla slusati. Tete ga nikako ne mogu animirati. Maze ga, pokazuju igracke, pokazuju djecu kako se igraju, ali nista ne pali. On doslovno non-stop place.
    Sta mi preporucate?
    Jel se isplati jos pokusavati?
    Cak je vec poceo mrziti rijec: vrtic.
    Primjerice, jutros nakon sto sam mu kupila traktor u autu ga pitam hoce li ga odvesti u vrtic i pokazati tetama, on ga pocne tuc.
    Ne znam kada je preporucljivo odustat na neko vrijeme pa mozda pokusat ponovo za koji mjesec :?
    Ja sam

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Mony, mislim da je Leon kao i Stella, dobro Stella je plakala samo 1 dan jer sam idući bila s njom, a jučer nismo išli jer su se razbolile... Ali znam da će dugo plakati, ipak poznam svoje dijete i znam da će ustrajati na svome...
    Doduše, ja sam mislila da će lijepo prihvatiti vrtić jer se voli igrati i ići okolo i često mi kaže briši mama
    Sad neće uopće pričati o vrtiću, sve što kaže je "Ja ću kod tete **** plakati", kad pitam zašto veli: "Ja sam tužna, di je mama". Baš maloprije ju moja frendica pitala o vrtiću a Stella izbjegava temu

Zanima me isto dal odustati ili da još malo probamo kad ozdravi i ako budu kiše pa joj doma bude dosadno... Pričala sam s tetom, rekla je naravno da sama moram odlučiti ali nekako između redaka mi se čini da je njena preporuka da odustanem dok ne počnem raditi:
    Kao prvo zato što njima u toj dobi još uvijek više treba mama nego druga djeca i o nekoj socijalizaciji se kao ni ne može pričati, a kao drugo zna da sam ja s Miom i ljubomorna je i shvaća to kao da ju odbacujem.
    Rekla sam joj da će i Mia isto ići kod druge tete i da će mam još malo morati ići raditi, a ona mi odgovorila da će ona ići kod druge tete s Miom

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

I zaboravih napisati da mi je jako žao što nismo bili na tulumu ali bolesni smo, Mia na sreću nema više temp ali Stella ima laganu. Nisam im skidala jer nemaju visoku. Mia se prva razbolila i njoj je eto pala temp, još malo nosić al mi se čini OK- no ona ipak doji pa valjda ima blaži oblik. Stella još ima temp i nos curiii... pa eto nisam ih htjela voditi van a i da ne zarazimo pol foruma

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mina, kod nas je isti slucaj!
    S time da ja nisam ni malo mogla biti s Leonom jer privatni vrtici nemaju takvu praksu
    To nam je jako odmoglo u privikavanju. Zato se i ne moze smiriti
    Isto je uporn i znam da ce plakati dok ne dobije sto hoce, a to je da se mama vrati. A kad se prica o vrticu, on ili izbjegava temu ko Stella ili samo kaze: pakat (plakat) jer nema mame.
    Kad smo na igralistu ili pijesku, onda se tako zaigra s djecom da me ni ne pogleda (doslovno), ali vrtic mu nesto predstavlja, i ni u kom slucaju nesto pozitivno
    Najveca mi je dvojba kada odustati odnosno jesam li vec trebala :? Ili uopce ne trebam :?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mony, baš mi je žao da vam je vrtić takva trauma.
    Je li to privatni vrtić ili jaslice? Imate li uopće alternativu za čuvanje? Možete li pričekati još godinu dana?
    Sjećam se, jednom sam razgovarala s našom tetom čuvalicom (koja stvarno ima iskustva), i rekla mi je da je imala dečki koji ni s 3,5 godine jednostavno nisu bili spremni za "pravi" vrtić. Roditelji su ih u tom slučaju vraćali njoj na čuvanje još godinu dana, i sljedeće godine klinci su išli u vrtić bez ikakvih problema. S time da oni već imaju iskustvo odvajanja od mame, ali u drukčijoj atmosferi.
    A navodno su dječaci osjetljiviji na odvajanje od majke u toj dobi.
    Ne znam kako ćemo mi sljedeće godine, zasad nema problema, a da li ćemo ga dati u vrtić s 3 ili 4 godine, još ne znam.

Moram još napisati, Andrej je počeo analizirati svaku rečenicu koju čuje i to radi po cijeli dan. Jučer je na radiju čuo neku pjesmu, na što sam ja malo preko volje odgovorila da to "neki Talijan pjeva i to kroz nos". Na to je cijelo popodne ponavljao "Neti *** pjeva nos. Pjeva ***. Pjeva nos. Neti ***. Ne pjeva nos." I tako dalje. Na kraju smo skupa slozili cijelu priču o Talijanu koji je pjevao kroz nos i poslije toga otišao kući u Italiju...

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Cure, čitam vaše muke sa jaslicama svjesna kako to i nas uskoro čeka.
    Ja još uvijek ne radim. ali mogla bi uskoro početi i već me hvata lagana trema.
    Do sada se nikada nismo razdvajali i nikada ga nitko nije pričuvao na više od pola sata-sat (osim tate naravno). Inače je super društven i otvoren, ali kako vidim to baš i nije neko mjerilo kada je vrtić u pitanju.

I M. je bolestan, sinoć je dobio temperaturu i procurio mu nosić, jutros smo otišli na pregled "za svaki slučaj" i napomenula sam docu da ne bih antibiotike ako nije neophodno. Kaže da mu je upaljeno grlo i dao nam Klavocin . Još mu nisam davala i nekako se premišljam da li ću uopće, ali nisam pametna. Iščitala sam brdo tekstova o tome i sada kada nam se desilo ništa više ne znam :?.

mina, kako je kod vas, jeste ozdravile?

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Mene izgleda tek danas nešto "pravo" hvata, zima mi je, sve živo me boli kao da ću dobit gripu, glava rastura...
    Stella mi je najjadnija, siroče ne može ni disat, kašljuca, curiiii nos... ak se uspijem odvuć idemo kod pedice kad se probudi, bar da joj nos usisaju- znam da je grozan taj chok ali bar će lakše disat. Valjda ju bolest shrvala pa je počela spavati po danu
    A Mia mislim da je zdrava... samo malo više spava al je OK, čak joj i nos prestao curit...
    Tatu nije zahvatilo

Ne znam kaj da vam velim jer ne mogu ni razmišljat koliko me glava boli, a ipak sam "morala" pred komp - pravi ovisnik

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •