Mi smo izgleda visoki, ima 96 cm (kg 13.5), ponešto još stane 86, ali smo 92/98. A ustvari ovisi čija odjeća, s. Oliver joj je 2 prevelika, H&M isto joj je 98 veliko, u Benetonu su joj majčice XXS isto velike tražila sam na baby odjelu veći 90, od Iane nosi majčice 18/24, u TL je 92/98
A u ovak našim dućančićima obično 2 premalo, 4 preveliko i ništa jeftino za po doma nemogu kupit jer joj ne valja jer nemaju 3.
Sad tek kužim kako glupo rade te dječje mjere, ako kupiš 4 moraš rezat i nije to to, a 2 je malo...
Ili kad su gornji djelovi mali, a donji ogromni, totalni nesklad...
Stvarno treba tražit i ići s njima jer u nekom modelu izgleda grozno a neki kao da je skrojen po njoj ili majca isti broj -jedna taman, druga velika ili premala...
Kao što mi je problem meni kupit odjeću tako mi postao problem i za nju kupovat, isto više ne mogu po broju

Ja bih je odvela u jaslice bez pelene (s dosta rezervne odjeće), ali ne bih joj rekla da u jaslicama ne smije imati pelene, nego bih joj rekla kako i u jaslicama može ići na tutu.
Ma ne bi ja njoj rekla i ne bi htjela da misli da ne smije imati pelenu i vršiti pritisak da se mora na tutu pod obavezno, nego si mislim da li bi joj se desio neki klik u glavi kako su slatki mali wcići za djecu i da se piški i kaki na tutu. Ma ustvari ne znam, ona već zna da se piški i kaki na tutu. Mislila sam da ako odmah tako krene da će povezivati kako se tu ide na tutu isto kao što npr. odmah shvate da kod bake nema cike, kod bake se tu jede...
A opet ne bi htjela da joj bude previše da odjednom ostavlja pelenu i privikava se na novi prostor i nepoznatu djecu/ljude...
Inače ću ja biti s njom tamo i bit ćemo kratko pa sve duže pa ne znam kad će krenut zapravo i ostajati s tetama i koliko. Ustvari ne znam kak to sve ide, imam tremu kao da ja krećem u školu/faks i ono kad ideš u nepoznato i kak će to izgledati. A ona samo zna da će sutra sa malim susjedom krenuti u vrtić i da će se tamo igrati sa drugom djecom i tetama...