-
Nova na forumu
Bok svima
Zovem se Anita i dolazim iz Slovenije. Več duže vrijeme čitam vaše postove, razmišljam o njima i veselim se s onima koje su več dobile svoje dijete.
I moja priča je slična vašima, ne mogu imate svoju biološku djecu, zato jer su mi odstranili jajnike i maternicu. Tako da je moj jedini način, da imam svoje djete preko posvojenja.
Več sam dvije godine u ozbiljnoj vezi i planiramo vjenčanje druge godine, a zahtjev za usvjojenje bi htjeli predati več sada.
Molila bih vas za pomoč, jer ja imam i hrvatsko državljanstvo (roditelji su mi Hrvati), pa me zanima dali imamo uopče mogučnosti prijaviti se na koji Centar u Hrvatskoj kao posvojitelji ili ne ...?
Lp
Unaprijed hvala na svakom odgovoru :D
-
Draga Anita,
prema hrvatskom zakonodavstvu moguće je da se dijete iz Hrvatske posvoji u inozemstvo, pogotovo ako se radi o hrvatskim državljanima. Međutim, prednost imaju hrvatski državljani koji žive u Hrvatskoj, jer se djecu želi zadržati u Hrvatskoj. Budući da u Hrvatskoj ima jako mnogo parova potencijalnih posvojitelja, mnogo više nego djece za posvojenje, šanse za to su male. Ista je situacija i u BiH. Nadam se da ćete što prije naći vaše dijete u Sloveniji.
-
Znam za jedan slučaj posvojenja dvije curice (sestre), malo starije, ne znam koliko, mislim 7-9 godina, koje su otišle živjeti u Njemačku. Posvojitelji su isto hrvati, ali žive u Njemačkoj.
-
Da, to je vjerojatno zato što su djeca bila starija. I ja znam slučaj dječaka kojeg su isto tako posvojili Hrvati koji žive u Njemačkoj.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma