Zapravo se pitam postoji li u nas bijela čkolada za kuhanje?
Osim od šećera u prahu ima li alternative za svijetlu glazuru. Molim prijedloge...
Zapravo se pitam postoji li u nas bijela čkolada za kuhanje?
Osim od šećera u prahu ima li alternative za svijetlu glazuru. Molim prijedloge...
ja kupila bijelu cokoladu Schogette, na nekih 150 grama cokolade dodas 50 ml vrhnja, sve otopis, i cekas da se malo stisne pa prelijes tortu.sis prvotno napisa
bijele cokolade za kuhanje nisam nasla u Sarajevu.
Bravo, preskočila sam pitanje o mliječnoj čokoladi kao mogućnosti. Hvala, probat ću.
U konzumu imaš za kupiti bijelu čokoladu za glazure.
Možeš napraviti bijelu glazuru od šećera u prahu i limunovog soka (ne znam omjere)
Znam, a omjere ne znam nego- odokativno.NanoiBeba prvotno napisa
Ali...našla bijelu čokoladu za kuhanje u Du :D i to mi se bolje uklapa u koncept..
Meni se nije svidjela glazura od bijele mliječne čokolade,a za ovu drugu nisam ni znala.
Ja nedavno probala sa bijelom mliječnom čok. i nije valjalo. Otapanjem čokolade nisam dobila jednoličnu masu.
Ja sam vec napisala da sam koristila Schogette - pri otapanju ostalo je nekoliko grudvica, pretpostavljam da su to bili ostaci punjenja, koje sam lako odstranila procjedjivanjem. Ostatak je bio poptuno homogen.kalimero prvotno napisa
OK. ja sam probala sa bijelom Milkom pa mi nije valjalo.
Jel ko utvrdio najbolju bijelu glazuru i opis molim točno kako?
Fala
Bilo je u Konzumu za kupiti bijele kuverture (baš čokolada namjenska za glazure i kolače). Ona za jesti obično se ne otapa jednolično.
Bijela čokolada se može sasvim dobro upotrijebiti za glazuru. Jedino je važno da se pazi na nekoliko detalja.
Naime ona je JAKO osjetljiva na temperaturu, tj. ako ju pokušate otopiti na čistoj vatri, odmah će vam zagoriti i razdvojiti se masnoće od krutog dijela.
Moja preporuka je da ju stavite u neku metalnu zdjelicu i ostavite na radijatoru...Trebati će joj jako dugo (zato je kad radim nešto s bijelom čokoladom nju ostavim na radijatoru satima prije same izrade kolača).
Alternativa je otpiti u posudi koja se nalazi u vodenoj kupelji.
Dakle stavite jednu posudu u drugu koja je napunjena toplom (nikako ne vrelom) vodom.
to vrijedi i za milka bijelu čokoladu koja je je meni puno ukusnija od ovih fensi "ssamo za kolače" bijelih čokolada!
migulice može li otapanje u mikrovalnoj?
baš sam danas kupila bijelu čokoladu i spremam se sutra rastapati ju
njet, no, nein.....
ne bi išlo.....
sorry
a baš sam mislila skratiti put
8)