Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Bijela/svijetla glazura

  1. #1
    sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Postovi
    1,063

    Početno Bijela/svijetla glazura

    Zapravo se pitam postoji li u nas bijela čkolada za kuhanje?
    Osim od šećera u prahu ima li alternative za svijetlu glazuru. Molim prijedloge...

  2. #2
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno Re: Bijela/svijetla glazura

    Citiraj sis prvotno napisa
    Zapravo se pitam postoji li u nas bijela čkolada za kuhanje?
    Osim od šećera u prahu ima li alternative za svijetlu glazuru. Molim prijedloge...
    ja kupila bijelu cokoladu Schogette, na nekih 150 grama cokolade dodas 50 ml vrhnja, sve otopis, i cekas da se malo stisne pa prelijes tortu.

    bijele cokolade za kuhanje nisam nasla u Sarajevu.

  3. #3
    sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Postovi
    1,063

    Početno

    Bravo, preskočila sam pitanje o mliječnoj čokoladi kao mogućnosti. Hvala, probat ću.

  4. #4
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    Citiraj sis prvotno napisa
    Bravo, preskočila sam pitanje o mliječnoj čokoladi kao mogućnosti. Hvala, probat ću.

  5. #5

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Viškovo - Rijeka
    Postovi
    639

    Početno

    U konzumu imaš za kupiti bijelu čokoladu za glazure.

  6. #6
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,696

    Početno

    Možeš napraviti bijelu glazuru od šećera u prahu i limunovog soka (ne znam omjere)

  7. #7
    sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Postovi
    1,063

    Početno

    Citiraj NanoiBeba prvotno napisa
    Možeš napraviti bijelu glazuru od šećera u prahu i limunovog soka (ne znam omjere)
    Znam, a omjere ne znam nego- odokativno.
    Ali...našla bijelu čokoladu za kuhanje u Du :D i to mi se bolje uklapa u koncept..

  8. #8
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,696

    Početno

    Meni se nije svidjela glazura od bijele mliječne čokolade,a za ovu drugu nisam ni znala.

  9. #9
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Ja nedavno probala sa bijelom mliječnom čok. i nije valjalo. Otapanjem čokolade nisam dobila jednoličnu masu.

  10. #10
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    Citiraj kalimero prvotno napisa
    Ja nedavno probala sa bijelom mliječnom čok. i nije valjalo. Otapanjem čokolade nisam dobila jednoličnu masu.
    Ja sam vec napisala da sam koristila Schogette - pri otapanju ostalo je nekoliko grudvica, pretpostavljam da su to bili ostaci punjenja, koje sam lako odstranila procjedjivanjem. Ostatak je bio poptuno homogen.

  11. #11
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    OK. ja sam probala sa bijelom Milkom pa mi nije valjalo.

  12. #12
    kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,702

    Početno

    Jel ko utvrdio najbolju bijelu glazuru i opis molim točno kako?
    Fala

  13. #13
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,933

    Početno

    Bilo je u Konzumu za kupiti bijele kuverture (baš čokolada namjenska za glazure i kolače). Ona za jesti obično se ne otapa jednolično.

  14. #14
    migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Stenjevec
    Postovi
    1,130

    Početno

    Bijela čokolada se može sasvim dobro upotrijebiti za glazuru. Jedino je važno da se pazi na nekoliko detalja.
    Naime ona je JAKO osjetljiva na temperaturu, tj. ako ju pokušate otopiti na čistoj vatri, odmah će vam zagoriti i razdvojiti se masnoće od krutog dijela.
    Moja preporuka je da ju stavite u neku metalnu zdjelicu i ostavite na radijatoru...Trebati će joj jako dugo (zato je kad radim nešto s bijelom čokoladom nju ostavim na radijatoru satima prije same izrade kolača).
    Alternativa je otpiti u posudi koja se nalazi u vodenoj kupelji.
    Dakle stavite jednu posudu u drugu koja je napunjena toplom (nikako ne vrelom) vodom.
    to vrijedi i za milka bijelu čokoladu koja je je meni puno ukusnija od ovih fensi "ssamo za kolače" bijelih čokolada!

  15. #15

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    1,769

    Početno

    migulice može li otapanje u mikrovalnoj?
    baš sam danas kupila bijelu čokoladu i spremam se sutra rastapati ju

  16. #16
    migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Stenjevec
    Postovi
    1,130

    Početno

    njet, no, nein.....
    ne bi išlo.....
    sorry

  17. #17

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    1,769

    Početno

    a baš sam mislila skratiti put
    8)

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •