Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 78

Tema: PARKOVI ZA DJECU I PSI!!!!!!!!!!!!!!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno PARKOVI ZA DJECU I PSI!!!!!!!!!!!!!!!!

moderatorice, preselite me na drugi topic ako je mjesto krivo al doista ne znam kuda s ovim!!!
    kako imam kćer od tri i pol i sina godinu i pol onda sam se ubacila u ovu skupinu tri na dalje....

priča ide ovako:
    prije tjedan dana na cmroku je pas skočio na našu kćer. od tada ima paničan strah od pasa. za ne fulat pas je za jedno dve glave veći od male. kako je za to vrijeme dida bio u šetnji s kćerkicom na kraju balade se on potukao s vlasnikom psa jer ga ovaj psa nikako nije htio zavezati!!
    kćer mi je doslovno doživjela živčani slom i strašno sam nesretna jer mislim da se takve stvari mogu spriječiti.
    cmrok na njeno inzistiranje izbjegavamo i nadobudno danas odemo u ribnjak! a kad tamo čopooooooor, nekih 14 pasa s bijesnim vlasnicima!!!!
    krenem ja po stazi i procijenim psi su dovoljno daleko od nas, kažem kžerkici aku je bude strah, da mi kaže pa ću je ja podići i proći ćemo pokraj pasa.
    ona se stisla uz mene a tako i sin, kako se ja ne bojim pasa krenem dalje al kad su nas psi vidjeli svi su ko za vraga potrčali prema nama!!!
    ja se ne dam zbunit i prođem, kćer se čak nije ni jako prepala jer sam ja bila vrlo opuštena.
    dakle, kad smo već prošli jedna žena od tih vlasnika mi dobaci: KAD VEĆ IMATE DJECU MOGLI BI IĆI CESTOM A NE PARKOM!!!!!!?????!!!!
    ja joj na to odgovorim da bi tako veliki psi trebali bit na lancu a ona meni dobaci da bi moja PI.... trebala bit na lancu.
    UPRAVO tim i niti jednim drugim riječima!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    naravno ta cijela sila vlasnika se počela grohotom smijati.
    pre, pre strašno!!!!
    ja se sada pitam gdje u gradu zg-u može čovjek otići sa djecom a da pri tome nije maltretiran od vlasnika pasa jer siroti cucki nisu krivi što ih bedaci drže po kućama!!!!!
    cijelo vrijeme boravka na dječjem igralištu psi su defilirali pokraj djece, bez lajni i vlasnici se uopće nisu uzbuđivali!!!
    ili se ja možda previše opterećujem.
    želim svoju kćer odgojiti da voli životinje i da se prema njima humano ophodi al bojim se da sa ovakvim stalnim skakanjem cucaka po nama u parkovima u njoj mogu samo razviti ogroman strah!!!!
    kćer mi pol dana skaće po kući i viče: teta u parku nam je rekla PI...!!!!!!
    da se kokneš!!!!
    i kako pomoći djetetu da što bezbolnije prevlada strah od pasa???

I.12.04.2003.
    P.9.02.2005.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: PARKOVI ZA DJECU I PSI!!!!!!!!!!!!!!!!

Jako mi je žao da vam se to desilo (i to više puta), ali ovo stvarno nije ok:

Citiraj Inja55 prvotno napisa
    siroti cucki nisu krivi što ih bedaci drže po kućama!!!!!
    Ja sebe, naime, ne smatram bedakom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

TeddyBearz, jako mi je žao su te pogodile moje riječi i sigurna sam da si ti jedna od savjesnih vlasnica pasa.
    moji imaju kuću s velikom okućnicom i 13 godina smo imali psa al smo isto tako znali kako se s tim psom treba ponašati.
    kako je to bio njemački ovčar nikada, ali nikada nije smio ići u šetnju bez lajne jer su ga se ljudi bojali.
    i dalje mislim da su ovi s ribnjaka bedaci jer kao prvo normalna i pristojna žena mi ni u ludilu ne bi dobacila takav komentar mojoj djeci i meni a kao drugo zakon nalaže da psa treba voditi na uzici neke i s brnjicom!!
    toga se nažalost ljudi ne drže i za mene su takvi ljudi bedasti jer maltretiraju i te pse po stanovima i izvode ih van u šetnju tek u 5 popodne kad dođu s posla pa pes piški i kaka gdje stigne što je apsolutno normalno al mi nije normalno da to poslije vlasnici ne čiste!
    i moram priznati od kada je pas napao moju kćer ne volim vidjeti skupinu pasa koji okolo trče bez nadzora.
    pas može skočiti na dijete iz igre a dijete to može doživjeti kao veliku traumu.
    eto

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Baš mi je žao tvoje curice što se prepala , a ovi ljudi koje si srela su i više nego bedaci.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

TeddyBearz,
    drago mi je da se ne ljutiš

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naravno da se ne ljutim , s pravom si ljuta.

Strippy avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Citiraj TeddyBearz prvotno napisa

Potpisujem!!!
    Naime, nije lijepo generalizirati i proglašavati sve vlasnike pasa bedacima zbog nekolicine neodgojenih! Ja, naime, imam 2 psa i smatram se vrlo odgovornom vlasnicom: kupim izmet za njima, vodim ih na uzici, pazim da ne "ugrožavam" djecu i druge ljude, itd... Ali zato ja isto popi*** kad mi se zaleti neko dijete (neodgovornog roditelja ) i bez pitanja i mog dopuštenja počne žnjarati moje pse (zato kaj su mali i slatki )- ipak neću zato svu djecu i roditelje proglasiti neodgojenima, jer ima zbilja divne i odgojene dječice. I, btw. s druge perspektive, u Zgb je vrlo teško negdje slobodno prošetati sa pesima jer većina parkova ima znak zabranjeno ili ljudi (koji nemaju pese) prigovaraju - tako da... malo razumijevanja i za nas koji smo veliki ljubitelji i naših dlakavaca.

nana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U našem naselju pokraj dječjeg parka je park od trave i drveća i tamo godinama ljudi dovode pse, svih vrsta i veličina. Prije godinu dana neznam kako dobili smo u tom dijelu parka zabranu dovođenja pasa, koja je bila isčupana i bačena na tlo. Ja sam par godina živjela sa psom, volim ih i nemam ništa protiv pasa, ali isto tako nije mi logično da vlasnici dovode pse tamo gdje se djeca igraju, puštaju ih bez lajne sa objašnjenem "neće on ništa djeci". Evo danas ujutro kada smo išle u vrtić vidjela sam da je ponovno stavljen znak zabrane psima, e sada dali će se vlasnici pasa toga pridržavati...........čisto sumnjam.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pored ona dva vlasnika pasa u gradu koji svoje ljubimce drže kako je red i zakon, SVI ostali su samo necivilizirana rulja i svaka generalizacija stoji. I meni je fitilj već prilično kratak, a doznao sam da se po pitanju neispravnog držanja pasa (vidi link) može kontaktirati komunalni redar, a oni onda drapaju kazne i uklanjaju pse u prekršaju.

Telefonski brojevi komunalnog redarstva:
    1. Prvi područni ured (PU Centar-Črnomerec), Trg Francuske Republike 15
    tel. 37-76-722, 61-01-786, 61-01-748, 61-01-757
    2. Drugi područni ured (PU Maksimir, Medveščak), Draškovićeva 15 (imaju nadzor područja gradskih četvrti: Črnomerec, Donji grad, Podsljeme, Gornji grad-Medveščak, Maksimir)
    tel.: 46-03-555, 46-03-550, 46-03-551, 46-03-552
    3. Treći područni ured (PU Dubrava), Avenija Dubrava 49, (ima nadzor područja gradskih četvrti: Gornja Dubrava, Donja Dubrava)
    tel.: 29-91-555
    4. Četvrti područni ured (PU Peščenica), Zapoljska 1 (ima nadzor područja gradskih četvrti: Peščenica-Žitnjak)
    tel.: 23-33-777, 61-00-268, 61-00-269
    5. Peti područni ured (PU Novi Zagreb), Avenija Dubrovnik 12 (ima nadzor područja gradskih četvrti: Novi Zagreb-istok, Novi Zagreb-zapad, Brezovica)
    tel: 65-51-222
    6. Šesti područni ured (Pu Trešnjevka), Park Stara Trešnjevka 2 (ima nadzor područja gradskih četvrti: Trešnjevka-sjever, Trešnjevka-jug)
    tel.: 30-27-233
    7. Sedmi područni ured (PU Susedgrad), Sigetje 2 (ima nadzor područja gradskih četvrti: Stenjevec, Podsused-Vrapče)
    tel.: 34-55-155, 34-56-978, 34-66-171
    8. Osmi područni ured (PU Sesvete), Trg Dragutina Domjanića 4 (ima nadzor područja gradskih četvrti: Sesvete)
    tel.: 61-01-600, 61-01-647, 61-01-648
    9. Središnji ured, Park stara Trešnjevka 23
    tel.: 30-27-233, 36-39-237
    PU Trnje, Ulica grada Vukovara 56a (ima nadzor područja gradskih četvrti: Trnje)
    tel.: 61-00-777, 61-00-990

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Citiraj Strippy prvotno napisa

Potpisujem!!!
    Naime, nije lijepo generalizirati i proglašavati sve vlasnike pasa bedacima zbog nekolicine neodgojenih! Ja, naime, imam 2 psa i smatram se vrlo odgovornom vlasnicom: kupim izmet za njima, vodim ih na uzici, pazim da ne "ugrožavam" djecu i druge ljude, itd... Ali zato ja isto popi*** kad mi se zaleti neko dijete (neodgovornog roditelja ) i bez pitanja i mog dopuštenja počne žnjarati moje pse (zato kaj su mali i slatki )- ipak neću zato svu djecu i roditelje proglasiti neodgojenima, jer ima zbilja divne i odgojene dječice. I, btw. s druge perspektive, u Zgb je vrlo teško negdje slobodno prošetati sa pesima jer većina parkova ima znak zabranjeno ili ljudi (koji nemaju pese) prigovaraju - tako da... malo razumijevanja i za nas koji smo veliki ljubitelji i naših dlakavaca.
    pa jel ti pas doživi traumu od dječjeg žnjaranja? ja mislim da se tvoja i situacija koju je opisala Inja55 uopće ne mogu usporediti.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Alternativa je papar-sprej, jednako djeluje na pse i debilne vlasnike.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A da vidite tek kako je u Becu. Dreka ko u prici. U ovih pet godina koliko sam tu, JEDAN JEDINI PUT sam vidila zenu da cisti govno. A najludje mi je kad prodje neka napirlitana srednjovjekovna damica i onda ceka pored prometnog znaka da se pudlica iskaka. A ona gleda u suprotnom pravcu, kao nije njen posao...

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Znam o cem pricas
    Ja vozim slalom s kolicima po ulici u nastojanju da izbjegnem govna.
    A svaki dan gledam barem jednog psa kako kaka, a vlasnik uredno stoji pored njega i ceka, pa kad zavrsi, s osmjehom na licu odsece, kao da je to sasvim normalna stvar.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sladjana, moj pes je doživio traumu od malog klinca koji ga je izmrcvario nošenjem (krivica pristunih: moje mame i bake od klinca ). Posljedica: nije volio djecu. Nije napadao djecu, ali ih je tjerao od sebe. Ja sam to znala i držala sam ga dalje od djece ili ako već nisam mogla, upozoravala sam roditelje.

Također bila sam svjedok nemarnog roditeljstva, gdje je otac pustio svoju 1,5 godišnju kćer da ode istraživati njemačkog ovčara za susjednim stolom. Dijete je psu uguralo prste u nos. :shock: Sreća u svemu je bila, da je pas očito bio "zdresiran" i samo se makao.

S druge strane, kao roditelj (i kao bivši vlasnik psa) revoltirana sam nemarnim odnosom vlasnika pasa prema okolini (ne samo djeci!). Revoltirana sam kad vidim hrpu vlasnika sa psima kako kad padne mrak ulaze u ograđeni dječji parkić i dok oni pričaju puštaju pse da nesmetano onečišćavaju svu površinu u parkiću, uključujući i pješćanik! (park na Strossmayerovom trgu)
    Revoltirana sam kad usprkos znakovima zabrane, psi (nesmetano i bez uzica, a da ne pričam o brnjicama) jer ovdje govorim o velikim psima, jure kroz Tomislavac, Strossmayerac i Zrinjevac u doba kad se djeca igraju i nerijetke su sitacije kad se zaletavaju na dječje lopte! (uopće neću pričati o dječjem stresu!)

U svakom slučaju, u ovom gradu, nedostaje edukacije roditeljima o odnosu djece i životinja, te edukacije vlasnika psa o odnosima njih i psa prema okolini!

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    A da vidite tek kako je u Becu. Dreka ko u prici. U ovih pet godina koliko sam tu, JEDAN JEDINI PUT sam vidila zenu da cisti govno. A najludje mi je kad prodje neka napirlitana srednjovjekovna damica i onda ceka pored prometnog znaka da se pudlica iskaka. A ona gleda u suprotnom pravcu, kao nije njen posao...
    Potvrdjujem do zadnjeg slova - ovakve priozore sam gledao u Becu 100 puta!

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Inja, tako mi je žao zbog tvoje malene, neopisivo! Meni je neshvatljivo tako neodgovorno ponašanje odraslih osoba, a o prostačenju... što reći?
    Volim životinje, ali mi je dijete i moje i tuđe na prvom mjestu. Vlasnici pasa (koji to ne rade) dužni su zaštititi prolaznike koliko god njima njihova ljubav prema psima bila na prvom mjestu!

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Pored ona dva vlasnika pasa u gradu koji svoje ljubimce drže kako je red i zakon, SVI ostali su samo necivilizirana rulja i svaka generalizacija stoji.
    Ma daj ne pretjeruj.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mislim da ne pretjerujem. Osim malog broja parkova sa svojim vlastitim redarima - Maksimir, Jarun, Bundek - nigdje nećeš vidjeti pse na lajni, a brnjicu ćeš vidjeti jedino na službenim psima.

Park Ribnjak je posebno ekstreman primjer. Zapravo ne kontam čemu uopće služe ljuljačke tamo.

Unatoč propisima i elementarnoj kulturi, sve zelene površine su temeljito zasrane, a problem postane još uočljiviji kad napada snijeg.

Uostalom, hajd razmisli, kakav je osjećaj šetati velikog psa? Ti kontroliraš pripitomljenu zvijer koja je u stanju s lakoćom ubiti - dakle, imaš prilične poteškoće prihvatiti dobronamjernu kritiku.

Pitanje: što trebaju raditi ljudi koje je strah pasa ili mačaka?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Uostalom, hajd razmisli, kakav je osjećaj šetati velikog psa? Ti kontroliraš pripitomljenu zvijer koja je u stanju s lakoćom ubiti - dakle, imaš prilične poteškoće prihvatiti dobronamjernu kritiku.
    mislim na svoju pripitomljenu zvijer koja je u stanju s lakoćom ubiti... zdjelicu eukanube i suze mi cure

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Primjer s Jaruna (prije cca tjedan dana). Dođe čovjek s lijepim pesom do dječjeg igrališa (onog uz malo jetero). Lijepo od cijelog sportskog parka baš izagere dječje igralište. Zaveže ga za ogradu u češlja. tako u nedogled. I znam da na Jarun pesi nesmiju, ali dolaze, nije mi se dalo niš govoriti tipu, a ove brojeve telefona nisam imala (sada ću ih isprintati i spremiti).

Srećom, naletila sam na redara i poslala ga.

Mislim, da je čovjek vezao tog psa uz bilo koje drvo na bilo kojoj Jarunskoj lokaciji, vjerojatno bi ostao nezapažen. Ne, nego je morao baš uz dječje igralište.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    mislim na svoju pripitomljenu zvijer koja je u stanju s lakoćom ubiti... zdjelicu eukanube i suze mi cure
    A zvijer ti je malo veća od zdjelice 8) , jel tako?

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mama san, ja ti vjerujem, ali sam samo htjela reći da se, po meni, trauma koju doživi pas i trauma koju doživi dijete ne mogu usporediti. S druge strane, zašto bi itko došao u situaciju izazivanja traume bilo kome? MMovi starci imaju psa i Diana ga voli i nikad nije bilo niti najmanjeg problema u njihovom odnosu.
    Međutim, ona se boji svakog drugog psa koji prođe pored nas na cesti. Traumu nikakvu nije doživjela, maltene živi sa psom, ali je bilo dovoljno samo par puta da joj se približi pas koji nije na lajni,da ju bude strah.
    A to se uopće nije moralo desiti da svi rade ono što treba raditi. Mi labradora vodimo na lajni, zašto ne bi onda svi ostali svoje malo opasnije vodili isto tako?
    A najgore mi je kad mi kažu "Ma dobar je on, ne bu vam on niš".

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

AdioMare - nije, zvijer je velika zlatna retriverica koja ne bi ugrizla ni da je moliš. ali ona se boji nepoznatih, pogotovo djece - i nikad je ne vodim među klince. ne samo iz higijenskih razloga (iako meni ne smeta ljubakati se s njom, znam da je čista i zdrava) nego zato da se ne istraumatizira... i iako sa sigurnošću od 99,99% mogu tvrditi da ne bi napala ni da je dijete nagazi, upikne u oko i sl. nego bi pobjegla glavom bez obzira - neću riskirati onih 0.01.

i računam na to da se dijete može preplašiti i kad zvijer oduševljeno skoči na njega da bi ga polizala. i svoje dijete učim da ne dira pse bez dozvole vlasnika.

i jako me smetalo kad je na 5za5 zaigrani retriver njuškao oko košara s hranom - među tolikom djecom pas nije trebao slobodno hodati, makoliko miran bio.

i mislim da se ja kao vlasnik psa trebam s poštovanjem odnositi prema ostalima i držati se nekih pravila, kao što se oni trebaju s poštovanjem odnositi prema mojem psu.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ms Ivy, nadovezala sam se na tvoju šalu.
    Kad bi svi vlasnici pasa bili odgovorni kao ti, mi o ovoj temi ne bi pričali. Na žalost, loših primjera je na pretek...
    Ti im budi svijetli primjer :D !

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

znam, meni se diže kosa na glavi kad na ribnjaku vlasnici pasa prolaze BAŠ preko dječjeg igrališta, kao da im nije dovoljan ostatak parka. ali to je jednostavno nekultura, kao i kad vozači zagrade pločnik da ne mogu proći kolica. nema veze s divljim zvijerima (četveronožnim, je l' te).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

šteta je da se ovdje moraju braniti kao što rekoh savjesni vlasnici pasa. nažalost ekipa po gradu koja ima pse u većini slučajeva o njima ne vodi pravu brigu i nažalost ne pišu na ovom forumu pa mi samo možemo razmijeniti misli i tu završava priča!
    što se tiče trauma mislim da strah od pasa koji se uvukao u našu kćer nažalost neće proći tako da je mi čuvamo od pasa nego ćemo morati potražiti savjet psihologa.
    danas su u vrtiću pričali i crtali o psima i teta mi je rekla da mi je kćer počela strašno plakati i molila je da prestanu pričati o psima!
    u grupu je morala doći psihologica.
    ja samo pala u totalnu komu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    jako sam ljuta jer se to moglo spriječiti SAMO time da je vlasnik držao psa na lancu!!!!!
    samo to!!!
    pokušajte zamisliti da se radi o VAŠEM djetetu!
    i zašto se hvatate za riječ bedaci koje sam već napisala da se to odnosi na neodgovorne vlasnike pasa, pogotovo one na ribnjaku.
    već sam u detalje objasnila na što sam mislila.
    i doista, ribnjak je KATASTROFALAN prijer nemarnog odnosa vlasnika pasa!!
    ako ste ikada imali priliku voziti se oko 7 ujutro pokraj ribnjaka vidjet će te da psi s vlasnicima uredno hodaju i "igraju" se po dječjem igralištu.
    istom onom u kojem već oko 9 počinju dolaziti djeca igrati se u psečjem izmetu!
    hoće li ti isti vlasnici ikada odgovarati za traume moga djeteta?
    naravno da neće!
    šmrc

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pored ona dva vlasnika pasa u gradu koji svoje ljubimce drže kako je red i zakon, SVI ostali su samo necivilizirana rulja i svaka generalizacija stoji.
    Mislim da ne pretjerujem.
    E pa ako ona gornja izjava nije pretjerivanje, onda ne znam što je.

Ovisi što smatraš velikim psom. Moji spadaju u mediume.

A ja u šetnji izbjegavam ljude/djecu/druge pse, pa uopće ne smatram da bi te kritike trebala osobno shvaćati. A po Ribnjaku definitivno ne šećem, malo mi je predaleko.

Strippy avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    i mislim da se ja kao vlasnik psa trebam s poštovanjem odnositi prema ostalima i držati se nekih pravila, kao što se oni trebaju s poštovanjem odnositi prema mojem psu.
    Bravo! Time si apsolutno sve rekla! Uvijek će biti i neodgovornih vlasnika pasa i neodgovornih roditelja i tu, nažalost, najdeblji kraj izvuku oni koji su najmanje krivi - djeca i psi. Ipak, nadam se da će ih biti sve manje, te da će edukacijom i pozitivnim usmjeravanjem biti sve više "svijetlih primjera".

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

...
    E pa ako ona gornja izjava nije pretjerivanje, onda ne znam što je.
    ...
    Ti kontroliraš pripitomljenu zvijer koja je u stanju s lakoćom ubiti - dakle, imaš prilične poteškoće prihvatiti dobronamjernu kritiku.
    Ovisi što smatraš velikim psom. Moji spadaju u mediume.
    QED dakle, spremnost na prihvaćanje dobronamjerne kritike je obrnuto proporcionalna veličini psa.

Nego, još nitko nije odgovorio na koji način se ljudi sa strahom od životinja mogu nositi s invazijom pasa po parkovima (i drugdje).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja mislim nikako. Meni je koma kad setamo, prolazi nevezani pas i gazda, meni se dijete hvata uz nogu, a gazda uzvraca djetetu: nemas se cega bojati.
    Otkad sam ja rodila, u meni se javio (neobjasnjivi) strah od pasa. I u skladu s tim, nikako mi ne ide u glavu da netko moze dati stopostotno povjerenje i garanciju za ponasanje jedne zivotinje. Znaci, ok mi je da netko ima zivotinju, ali skoci mi tlak kad mi netko dodje i pocne samouvjereno s onim: nece vam nista.

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

hoćemo li pokrenuti akciju za dječja igrališta ograđena drvenom ogradom (to sam vidjela u beču)?
    tako i psi lutalice neće ulaziti unutra i obavljati nuždu (osim ako neće škvadra zaboravljati zatvarati vrata - a onda opet dolazimo do priče o kulturi ponašanja)
    da li je ikome naplaćena kazna zbog kenjca na pločniku?
    volim životinje, imala kanarince, papagaje, zečeka
    mačku i pesa nisam, živim u stanu od rođenja
    možda nabavimo cucka kada klinci budu veći, ali ritam kojim živimo nam to sada ne dozvoljava (sve je stvar organizacije, znam); ali ne želim preuzeti obvezu na sebe pa onda kukati jer se njofri (cucku) piša u 06 ujutro, a bih radije radila nešto drugo i sl. sada su mi prioriotet moji štrumfovi. odgajam ih tako da su pozitivno orijentirani prem životinjama (joj, nespretna konstrukcija) - znači, životinje su živa bića koja imaju svoju privatnost, raspoloženje, nema utrčavanja nekom u dvorište, maženje ako se pita vlasnik i ako je tatamamabaka tamo i sl. (mogu reći da sam odgovoran roditelj)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Buby, to sto si vidjela u Becu malo ili nimalo rjesava problem. U nasim parkovima imaju posebno ogradjeni dijelovi za pse. Sto ne sprjesava vlasnike da dovode pse na "djecji teren".
    Ovdje se trenutno vodi jedna kampanja kojim bi se vlasnike pasa osvjestavalo na problematiku kakanjca po ulicama i parkovima. Jer, na kraju krajeva, svi mi tu zivimo i svima su nam gradovi cisti ili necisti. Ne samo ljudima s malom djecom. Jucer su na teveu govorili da ce postavljati plakate po gradu, traze donatore plasticnih kesica koje ce se postavljati na vise mjesta itd.
    Kampanju su pokrenuli roditelji. A nevjerovatno mi je da po austrijskim forumima nailazim na komentare tipa: smeta vam kakanjac=mrzite pse.

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mogli bi i tu akciju, nije loše
    volim životnije, ali stati u drek :? pa kakva im je to usporedba?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa zato sto rasprave o toj problematici dozivljavaju ko osobni napad. Slicno ko nasa Teddy.

Strippy avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Pa zato sto rasprave o toj problematici dozivljavaju ko osobni napad.
    Oprosti ćeš, ali ovo:
    nije zdrava rasprava nego vrlo užno etiketiranje SVIH vlasnika pasa.

Strippy avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Jednako tako, ovo NIJE dobronamjerna kritika:
    A ova izjava samo pokazuje neinformiranost, netolerantnost, neznanje i neiskustvo vezano uz pse (tzv. "pripitomljene zvijeri koje su u stanju ubiti).

Ti kontroliraš pripitomljenu zvijer koja je u stanju s lakoćom ubiti - dakle, imaš prilične poteškoće prihvatiti dobronamjernu kritiku.

S ovakvim tvrdim stavom teško se može postići kompromis - vjerojatno bi Davor bio najsretniji da se istrijebe sve "pripitomljene zvijeri" koje rade "invaziju na parkove".
    Evo to je moja dobronamjerna kritika.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

prepoznala se...

Gle, držanje životinje u neprimjerenim uvjetima je nasilje prema životinji i logično je da se nastavlja u vidu nasilja prema djeci u parku. Ja sam protiv nasilja.

Strippy avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

I ja sam protiv nasilja, pa tko nije? :? Upravo zato i tvrdim da svi trebamo biti malo otvoreniji i tolerantniji i pokušati pozitivom djelovati na neodgovorne (čak bih dodala, neodgojene) ljude. Ne treba na jednom ružnom primjeru graditi općenito mišljenje i sve trpati u isti koš. That's my point.
    I da, ja imam 2 "pripitomljene zvjeri" (u očekivanju treće) koje po veličini spadaju u Toy skupinu - u šetnji uvijek na lajni, prošla sam s njima školu odgoja i socijalizacije u KOSSPu i obično ja njih moram spašavati od žnjaranja od strane prolaznika.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

davore, davore...a ti naravno znaš kakve uvjete imaju svi ovi vlasnici pasa

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a svejedno imaš poteškoća primiti kritiku...
    Dakle, spremnost na prihvaćanje dobronamjerne kritike je obrnuto proporcionalna zbroju veličina pasa jednog vlasnika.

Primjer nije jedan, nego ih je bezbroj. Iz obzira prema problemu koji ima Inja55 i samoj prirodi topica, rađe predloži nekakvo rješenje. Stvarnost nam je poznata i ne da se uljepšati.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kao prijatelj pasa (imao u kucanstvu psa od rodjenja do moje 30.godine), ali i ljudi volio bih da netko jednom pokrene propagandnu kampanju pod motom "Tretirajmo pse kao i ljude" ili nekim slicnim.

Nije dozvoljeno drzati ljude u neadkevatnim uvjetima za zivot - to ne smije biti slucaj ni sa psima.

Ljudi ne smiju nekaznjeno vrsiti nuzdu po javnim povrsinama - to ne bi smjeli ni psi. Treba kaznjavati i jedne i druge za takvo sto.

Ljudi ne smiju napadati druge ljude - to ne bi smjeli ni psi (a desava se dosta cesto, a obicno bez kazne).

UBR, do sada su me dvaput grizli psi, jednom sam cak proboravio 2 dana u bolnici zbog toga, a nekoliko meni bliskih ljudi je dozivjelo tokom godina i ozbiljnije ozljede od pasa ... no, svejedno, nit sam mrzitelj pasa nit ih se posebno bojim, ali zelim da se po pravima i obavezama izjednace sa ljudima.

Mozda bi jedan od motiva kampanje bila fotka poslovnog covjeka ili zene kako kaka (pardon: vrsi nuzdu ) uz drvo u parku uz natpis "ON/ONA TO NE SMIJE - ZASTO SMIJE ON?" i fotku nekog peseka kako radi to isto.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ninochka prvotno napisa
    Da imaju dvorište i poštenu nastambu primjerenu psećoj fiziologiji -> ne bi srali u parku. Uzrok -> posljedica. To je silogizam.

Kad bih se hranio u javnoj kuhinji i obitavao u prenoćištu Crvenog križa - sigurno bi imala velike poteškoće shvaćati me kao stambeno i financijski zbrinutu osobu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da imaju dvorište i poštenu nastambu primjerenu psećoj fiziologiji -> ne bi srali u parku. Uzrok -> posljedica. To je silogizam.

Kad bih se hranio u javnoj kuhinji i obitavao u prenoćištu Crvenog križa - sigurno bi imala velike poteškoće shvaćati me kao stambeno i financijski zbrinutu osobu.
    ja kad čitam tvoje analogije redovnmo ovak izgledam

i da seru u dvorištu tvoj silogizam pada u vodu jer bi rastračavali pse izvan dvorišta, ako naravno dvorište nije veličine Maksimira, i da opet bi se posrali u parku

i djeca imaju wc-e doma pa pišaju po parkovima kad im se pripiša

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i djeca imaju wc-e doma pa pišaju po parkovima kad im se pripiša
    Moja ne, mi idemo u najblizi kafic ili neko slicno mjesto na WC.
    Smatram da nije OK da itko pisa i kaka u parku, pored igralista i na slicnim javnim mjestima, nit djeca, nit odrasli, nit psi.
    Kad smo u prirodi, planini, gdje nema WC-a na kilometre i gdje ne prolazi puno ljudi tad obavimo sto treba izvan staze i prometnih mjesta i preko toga naslazemo granja, kamenja, lisca, sto je vec pri ruci.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

svi normalni idu u kafić ako ga ima, a ako ga nema? o tom pričam.

nemam psa al ova davorova analogija mi je u najmanju ruku bezvezna. da se ne povede rasprava o djeci, bilo je primjera radi

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

svi normalni idu u kafić ako ga ima, a ako ga nema? o tom pričam.

nemam psa al ova davorova analogija mi je u najmanju ruku bezvezna. da se ne povede rasprava o djeci, bilo je primjera radi
    Vedran se u svojih skoro pa 6 godina zivota pokakao jednom i popisao 2-3 puta a da nije bilo u "debeloj" prirodi (sva ta piskenja i kakanje su bili ipak u kukuruzistu).
    Nisam gadljiv, dapace, ali ako se ne mora zasto bi bilo tako. Gotovo uvijek se ipak nadje neki drugi izlaz.

Vec sam jednom pokrenuo temu o tome kako sam gledao jednu mamu kako uporno vodi curicu piskiti na metar od klupa i djecjih sprava ...

Inace, Davor ga malo karikira kako bi istaknuo svoj "point" no u nacelu ima pravo.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj se nije pokakao nikad u tri godine, a popiškio se jednom u parku i par put uz autoput. rekoh da nije poanta u tome

Davor karikira puno i uvijek, i nije u pravu, al ne bumo više o njemu dok se on ne javi

svi moraju kupiti za svojom djecom/psima svejedno i to je to.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

svi moraju kupiti za svojom djecom/psima svejedno i to je to.
    To je to.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Jav!
    Koliko je meni poznata pasja fiziologija, osim u slučaju teeeeškog proljeva - sve obave odjedamput pa su mirni. Dakle (ako sve prethodno stoji), vrli vlasnici koji su svoje pse dobro zbrinuli u parkove dolaze pasje sranje obaviti - iz obijesti.

Hm... pa zapravo logično. Jedino obijest može objasniti nasilje vlasnika pasa nad sugrađanima.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •