Kao prijatelj pasa (imao u kucanstvu psa od rodjenja do moje 30.godine), ali i ljudi volio bih da netko jednom pokrene propagandnu kampanju pod motom "Tretirajmo pse kao i ljude" ili nekim slicnim.
Nije dozvoljeno drzati ljude u neadkevatnim uvjetima za zivot - to ne smije biti slucaj ni sa psima.
Ljudi ne smiju nekaznjeno vrsiti nuzdu po javnim povrsinama - to ne bi smjeli ni psi. Treba kaznjavati i jedne i druge za takvo sto.
Ljudi ne smiju napadati druge ljude - to ne bi smjeli ni psi (a desava se dosta cesto, a obicno bez kazne).
UBR, do sada su me dvaput grizli psi, jednom sam cak proboravio 2 dana u bolnici zbog toga, a nekoliko meni bliskih ljudi je dozivjelo tokom godina i ozbiljnije ozljede od pasa ... no, svejedno, nit sam mrzitelj pasa nit ih se posebno bojim, ali zelim da se po pravima i obavezama izjednace sa ljudima.
Mozda bi jedan od motiva kampanje bila fotka poslovnog covjeka ili zene kako kaka (pardon: vrsi nuzdu) uz drvo u parku uz natpis "ON/ONA TO NE SMIJE - ZASTO SMIJE ON?" i fotku nekog peseka kako radi to isto.