Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Kako usporiti?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Kako usporiti?

Vjerojatno naslov govori sve. Ako ne... onda cu opisati poblize. Moj problem je taj sto sam turbo aktivna sto je vecinu vremena super, ali i kad se zelim smiriti i odlucim uzeti predah, ne uspjevam, imam osjecaj kao da sam u 5.brzini, doslovce ubrzano i disem konstantno i stalno sam uzbudena.

Nije to bez razloga, naravno, stvar je u tome da sam dobila poslovne ponude koje ne zelim/ne mogu odbiti, a kako bi se stvari doista realizirale primila sam se posla ozbiljno. A imam bebu od 4mj. Sto se samog posla tice, ne radim ga samo radi novaca. Tj. da se samo o novcu radi ne bi ga nikad prihvatila u ovim okolnostima. Radi se o tome da je taj posao moj san i ne mogu si priustiti preskociti ga.
    S vremenom sam na knap. Postoji rok, a zelim se posvetiti (i to radim) svojoj bebi i djetetu (muz je izvisio totalno), ali ne uspjevam ni spavati po noci jer vrtim po glavi sve te note i radim dalje neprekidno bez obzira da li sam odlucila odmarati u tom trenu.

Maloprije sam skuzila da nisam sposobna pojesti veceru u miru... pojela sam sve u dvije minute i trcim nazad u studio i skuzim kako se tresem. Nije dobro! Ovo nije dobro. Moram se smiriti!

Sto da radim? Vjezbe opustanja neke? Evo, tu sam i ovo pisem. Vise od toga se ne mogu opustiti.

I sad naravno znam da jedino vrijeme koje imam je noc koja prethodi jer sutradan cijeli necu stici nista dok se mm ne vrati s posla i to me drzi pod pritiskom da moram sve sada... sto me ubija dodatno.

Ako nista drugo, bar sam se sad izjadala nekome. A ako imate ideju kako da se smirim (a da to nije tableta za smirenje, koja btw nikad ne radi u mom slucaju)... podijelite je sa mnom.
    Hvala.
    Anita

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Nemrem skužiti šta ti to točno radiš, ali po tvom opisu izgleda da je nešta vrlo kreativno i da te puca sve u šesnaest.

Jel to posao koji možeš dovršiti u xy roku pa onda mir ili je to nešta trajno?

Ako je ovo prvo - onda se još i može tako, a ako je ovo drugo onda imaš problem. Još jedna stvar je očita, ako ovaj posao izgubiš ili ispustiš ostati ćeš isfrustrirana i nezadovoljna - a takva svojoj djeci ne trebaš.

Meni je osobno vrlo teško shvatiti tvoje stanje, ja volim svoj posao, ali moj posao nije moja strast. Tebi ovaj posao očito upravo to jest - to mi je jedino logično objašnjenje.

Ja imam u svom životu strast koju nikada nisam izrealizirala jer se s tim nisam mogla početi baviti dok sam bila mala (a tada se počinje), u mladosti sam improvizirala i užuvala u onome što mi je moglo biti ( a nikada to nije bilo to), a sada su godine i okolnosti takve da je to sve ostalo samo negdje u glavi i u srcu.

Mislim da se ne možeš smiriti "na naredbu", glava će raditi i kad spavaš, sumnjam da tu ima pomoći osim da pokušaš sve to povezati i spojiti u jednu cjelinu...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Hvala ti Sanjica!

Ako prezivim, sve ce biti genijalno! :D

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja bi ti preporucila jogu
    (i ja sam isto kreativac i znam kako je to)

vezbe meditacije i relaksacije...
    odvojis 15-45 minuta u toku dana
    kod kuce

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

meni je prekrasno sto si tako euforicna...
    to se zove zgrabiti _oga za _uda!
    samo naprijed!
    a kada se rastrojis u mislima/vremenu/prostoru prodisi si ovu recencu:

'da bi se vremena IMALO - vrijeme se mora UZETI'

sve stignes i sve ces napraviti dobro jer radis iz

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Baš sam o tome i ja razmišljala neki dan, kako se ne mogu opustiti..također radim, trenutno od doma i to dva posla i isto nije u pitanju novac nego..ne znam..želja za radom, volim to što radim..i neki dan sam si priuštila masažu-aromaterapija i žena je rekla da sam užasno napeta a ja se nikako opustiti..mislim da se to mora naučiti, barem ja...pa ne mogu na miru ni seriju na tv-u prije spavanja pogledati (osim seinfelda, he,he) jer već mislim šta sljedeće moram napraviti..ali polako, učim..planiram se opet upisati na pilates..ako..frka me da mi se neće dati a prije mi je bilo mjesto za relaksaciju. Uf, mogla bi se sad raspisati...Htjedoh reći, Anita-AZ potpuno te razumijem!

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno usporiti

shiny i druge, đe me nađe s temom!!!
    ma usporiti, nekako se organizirati, naći vremena za pilates ( e na to sam se navukla unatrag godinu dana kada sam bila na porodiljnom) ....
    ne znam čak sam mislila tražiti neki možda manje plaćen posao, kji bi imao kraće radno vrijeme... ali..
    polažem nade u novi program npp (ah, plavuša sam) ako bi roditelji djece predškolske dobi (hm, još 5 godina imam predškolca) imali neke povlastice po pitanju radnog vremena, iskoristila bi to... no da ne bude ''moje gange, moji snovi''

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •