-
Mirovanje kod izvanrednog studija
Mene zanima da li ovo iz zakona;
Pravo na mirovanje obveza studenta
Odredbom članka 88. stavka 1. točke 12. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju (“Narodne novine”, broj 123/03), utvrđeno je pravo na mirovanje obveza studenta za vrijeme trudnoće i do godine dana starosti djeteta.
vrijedi i za izvanredne studente ( odnosno studij uz rad ).
Razlog - primljena sam u radni odnos na neodređeno vrijeme ali uz uvjet da u roku 5 godina završim izvanredni studij. Pošto u ostvarivanju svoje trudnoće ovisim o potpomognutoj oplodnji, ne želim riskirati ništa putovanjima i stresom da li ja mogu staviti u mirovanje svoj studij i posao ?
-
pravo na mirovanje odnosi se samo na redovne studente.
Znam jer sam ja bila izvanredni student sa trbuhom do zuba i ništa od mirovanja...
-
Osoblje foruma
ovako, meni su rekli da moram platiti proslu godinu (bila sam trudna) a ako ne diplomiram do jeseni, da ovu godinu mogu zatraziti mirovanje iako izvanredni nemaju pravo na to. zivi bili pa vidjeli.
forumasica romy je pak ostvarila odmah. bit ce da je to od faksa do faksa.
-
Da bit ća da svaki faks radi kako njemu odgovara. Vjerojatno u dogovoru s njima bi i mogla nešto postići. Kako sam tu i tamo pročitala neke statute različitih faksova, mislim da moram dati molbu nekom vijeću na faksu. Možda ako dobro obrazložim svoje stanje bude i nešto od toga. Ipak hvala!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma